Spa în stil muntenesc. 6 pensiuni cu ciubăr

7 decembrie 2022 | Locuri cool

Închide ochii și imaginează-ți: ești în vacanță într-un loc frumos, e frig afară și totul în jur e acoperit de zăpadă, miroase a lemn ars în aer, iar tu ești băgat/ă într-un ciubăr, alături de cei mai buni prieteni… Vis! Dar un vis care poate ușor deveni realitate. Motiv pentru care noi îți recomandăm câteva pensiuni cu ciubăr din care să alegi și apoi să mergi să te distrezi!

Cabana Bucin & Sauna Village, una din pensiuni cu ciubar, fotografiat seara, in mijlocul unui podet de lemn, inconjurat de 3 cladiri de sauna
Foto: Cabana Bucin & Sauna Village

O pensiune în afara orașului, înconjurată de copaci masivi, unde nu trebuie să-ți spună nimeni „privește cerul” pentru că abia îți mai iei ochii de la el…Ei, cam ăsta e planul ideal al oricărui român, imediat ce pune mâna pe zilele-i de concediu. Iar această versiune idilică de vacanță variază ușor de la an la an și de la regiune la regiune. Unele pensiuni includ mese pregătite de chefi consacrați, altele includ excursii prin împrejurimi, cu ATV-ul. Bineînțeles, sunt și cele care își promovează spa-ul. Iar, de ceva vreme, ciubarul ia fața tuturor.

Pensiuni super frumoase, cu ciubăr, pentru un plus de răsfăț în vacanță

Așa că, de-ți zboară gândul la vacanță și vacanța trage la ciubăr, te poftim să-ți alegi dintre 6 pensiuni cu ciubăr, cu aer muntenesc, cât să vrei să te întorci imediat ce-ai plecat. Plus că sunt locuri unde se mănâncă super bine!

Casa Trappold

Peste drum de Biserica Fortificată din Apold, județul Mureș, peste podul de lemn, vei zări la numărul 75 o pensiune cochetă, unde nici nu știi de ce să te bucuri mai repede. Arhitectură fermecătoare, parcă ruptă dintr-un basm, bucate tradiționale pregătite chiar în bucătăria casei și servite generos oaspeților… Plus un ciubăr încăpător, care șade în mijlocul curții, în așteptarea celor ce se vor scălda acolo. Un mic disclaimer: acesta include apă rece și sare, dar lângă el e o saună ce-ți pune sângele în mișcare.

În casă au păstrat totul ca mai demult, tot mobilierul săsesc fiind recondiționat conform secolului al XIII-lea. Bârnele din lemn ce se regăsesc în hambar și pe terasă sunt cele vechi, pe care le-au refăcut cu drag. În plus, pe lângă estetica impresionantă, vei fi cucerit și de focul de tabără! Iar dacă nu, ai la dispoziție bicicleta să-ți iei lumea în cap și să descoperi împrejurimile (asta dacă vremea permite).

Casa include 35 locuri dispuse în 13 camere duble cu baie proprie, o cameră triplă și una de șase persoane cu baia comună.

Adresa: Strada Principală nr. 75, Apold 547040

Casa Glod

Iubitorii de munte și de trasee montane trebuie să descopere această comoară! Păstrează meșteșugul caselor tradiționale românești și se află la limita dintre județele Alba și Hunedoara, în inima naturii. Vântul, ploile și trecerea anilor au făcut din această regiune o locație impresionantă. În Cheile Glodului poți admira văi carstice, doline și creste impresionante. Pădurile de fag și gorun din zonă, dar și peșterile din vecinătate sunt ingredientul perfect pentru evadarea din cotidian și întoarcerea la natură.

Iar ciubărul? Ciubărul așteaptă alene în rezervația naturală în care se regăsesc casele ce compun complexul numit Casa Glod, dintre care cea mai populară este Caza Muzeu, urmată de Casa Primărie și Casa Școală.

Complexul include 15 locuri de cazare și posibilitatea de a adăuga paturi suplimentare. Casele au o vechime de aproximativ 200 de ani, au fost recondiționate prin păstrarea elementelor originale și adăugarea grupurilor sanitare și a altor utilități contemporane.

Adresa: Casa Glod

Casa pe Valea Hartibaciului

Aproape de minunata Cetate a Făgărașului, în județul Brașov, se află Casa pe Valea Hartibaciului. O pensiune micuță, dar cochetă, cu 3 dormitoare duble și 2 triple, fiecare cu baie proprie, un salon, o bucătărie complet utilată, o terasă și o curte generoasă cu grădină. De asemenea, proprietarii pun la dispoziție grătar în curte și, ai ghicit, ciubăr încălzit. Așa că iată mixul magic pentru care merită să te cazezi acolo și să te bucuri de o bălăceală pe cinste, chiar și pe temperaturile astea scăzute de iarnă.

În plus, vei găsi acolo senzația dulce a timpului care parcă a stat în loc și s-a oprit peste estetica rurală, peste curtea cu florile ce așteaptă pozele de primăvară, peste animalele din jurul proprietății și peste bucatele tradiționale, ce pot fi preparate, la cerere.

Adresa: Principala Nr 17, Bărcuț 505200

Casa de sub Munte

Dintre toate propunerile din această listă, Casa de sub Munte reușește cel mai bine să integreze estetica tradițională într-un decor modern, cu influențe minimaliste, ba chiar cu un aer plăcut urban, transpus cu inspirație la munte. Ea se află în cel mai mic cătun din Țara Făgărașului, Sumerna, care are doar 70 de locuitori. La căsuță se ajunge pe un drum asemeni unui tablou, cu vârfuri de munte perfect vizibile care se contopesc cu văzduhul.

Bineînțeles că și aici se regăsește laitmotivul articolului, un ciubăr zdravăn, unde te poți face confortabil în orice anotimp. Iar pe drumul pietruit ce duce la ciubăr, pomii fructiferi se apleacă pe alee, oferindu-ți fructe dulci când e sezonul și un colț instagramabil, atunci când nu.

Adresa: Casa de sub Munte, Victoria

Alpina Deluxe

Dacă visul ciubărului te poartă până în Maramureș, să știi că nu vei face drumul în van. Alpina Deluxe chiar este recunoscută pentru a sa intitulată „cadă spa în aer liber amenajată într-o cadă cu hidromasaj tradițională din lemn”. Una dintre recenziile de pe Booking menționează experiența de a sta în ciubăr, în mijlocul pădurii, ca fiind extraordinară, una ce merită trăită în această locație.

De altfel, Alpina Deluxe este un loc de cazare confortabil, cu o terasă încăpătoare și un foișor umbrit, cu spațiu pentru rummy, table sau cărți de joc și cu un peisaj mirific la o aruncătură de băț. Iar dacă gândul ți-a rămas la ATV-ul menționat în introducere, să știi că aici poți beneficia și de acest serviciu.

Această locație este și una dintre cele mai mari din listă. Pensiunea Alpina Deluxe are 10 camere de cazare pentru 24 persoane adulte și 6 copii: 3 camere duble cu balcon, 1 cameră dublă fără balcon, 2 camere king cu balcon, 2 suite de familie, 1 apartament pentru doi adulți și 2 copii și 1 apartament cu două dormitoare. Toate camerele de cazare sunt dotate cu frigider, cablu TV și dulap pentru garderobă. Unele camere au balcon cu vedere spre munții sau dealurile spectaculoase din jur.

Adresa: Stradă Dealul, Moisei 437195

Cabana Bucin & Sauna Village

Ultima din lista noastră de pensiuni cu ciubăr este Cabana Bucin. Un loc departe de agitația orașelor, la altitudinea de 1276 m în Munții Gurghiu (în cel mai înalt punct al drumului dintre Gheorgheni și Praid). La umbra pădurilor de pini și înconjurați de peisajele pitorești ale platoului Bucin, călătorii sunt întâmpinați cum nu se poate mai bine. De fapt, este mai degrabă un complex format dintr-o cabană mare, 4 căsuțe și „sauna village”.

Veche de peste 100 de ani, cabana din Bucin a fost renovată și modernizată complet în anul 2016, așa că acum așteaptăm oaspeții cu ospitalitatea tradițională, într-un confort modern. Cabana mare are 7 dormitoare, fiecare cu un pat dublu și unul extensibil, baie proprie, living (la etaj și la parter), cu șemineu, bucătărie și o terasă mare. Dacă vii cu un grup mai mic sau dorești un weekend romantic poți alege una dintre cele 4 căsuțe cu un dormitor, un living cu pat extensibil , șemineu, bucătătie, terasă proprie cu masă , scaune si hamac. Dacă nu vrei să stai să gătești, se poate face comandă de mâncare la Hanul Basa – mic dejun, supe și ciorbe, feluri principale şi mâncăruri vegetariene, toate făcute după reţete tradiţionale.

Ce e frumos la ei e grădina imensă, cu foișor și loc pentru grătar, ceaun și loc de joacă pentru cei mici. Spațiul de relaxare, numit și Sauna village, îți stă la dispoziție cu 4 saune (finlandeză, salină, cu cromoterapie și aromaterapie), ciubăr și cameră de liniște și relaxare (contra cost).

Adresa: Strada Principala, Bucin

Ne oprim aici în speranța că niciun ciubăr nu va sughița cronic. Îți recomandăm să afli chiar și mai multe despre aceste destinații de vis, să verifici disponibilitatea lor și să planifici o vacanță grozavă, alături de cei dragi, într-un loc inedit, cu o activitate inedită, ce va rămâne, cu siguranță, o amintire foarte plăcută.

Iar dacă vrei și alte sugestii de locuri faine pe lângă aceste pensiuni cu ciubăr, de ținut minte ar fi aceste locuri care promit experiențe inedite (perfecte pentru un Crăciun la munte).