Vine Neptunus, pleaca Patru Anotimpuri…
28 iunie 2011 | Noutati
Joia trecuta s-a deschis Neptunus, un nou restaurant in Bucuresti, in parcul Herastrau, pe Soseaua Nordului, in locul lui Patru Anotimpuri, care s-a mutat intr-o alta cladire, cu cateva sute de metri mai incolo de locatia initiala, mai spre interiorul parcului. Patronul, Daniel Anca, e si bucatar sef, si mai are un restaurant cu acelasi nume in Brasov, de ceva vreme, care merge destul de bine, din cate se pare. Daniel Anca a lucrat ca bucatar la Capsa si la Lido, in vremurile celelalte, apoi a fost plecat 14 ani in Italia, unde a lucrat ca bucatar, cea mai mare parte a timpului la Napoli. S-a specializat pe bucataria italiana, in special pe produsele mediteraneene, pe care vrea sa le si promoveze in noul restaurant. Numele „Neptunus” vine de la restaurantul lui de suflet din Italia, de la care a cerut si permisiunea sa-l foloseasca aici, in Romania. Localul e destul de mare: are aproape 100 de locuri in interior, inca pe atatea pe o terasa spectaculoasa in spate, o crama destul de mare, care va fi deschisa la toamna, si 40 de locuri intr-o cafenea semiacoperita. Meniul de la Neptunus e italienesc mediteranean, cu mult peste si cu fructe de mare. Dl Anca isi propune sa arate bucurestenilor adevaratul gust al produselor simple, insa alese cu grija si gatite in combinatii adesea inedite. Din ce ne-a dat noua sa mancam la deschidere, am dedus ca dl Anca are toate sansele sa-si propulseze Neptunus-ul sau direct pe lista cu restaurantele italienesti de referinta din Bucuresti.