S-a deschis restaurantul Elisabeta cu atmosfera interbelica
28 ianuarie 2013 | Noutati
Restaurantul Elisabeta, locatie inspirata din realitatea sociala si culinara interbelica
Restaurant Elisabeta, situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, numarul 45, a fost inaugurat oficial vineri seara (25 ianuarie) printr-un eveniment special in cadrul caruia atmosfera si spiritul de petrecere al Bucurestiului interbelic au dat tonul serii.
Cu ocazia deschiderii oficiale, invitatii au putut experimenta ospitalitatea timpurilor Micului Paris, redescoperind valorile Bucurestiului interbelic. Atmosfera perioadei de glorie a capitalei a fost pusa in valoare de elemente caracteristice acelei perioade prin programul special oferit invitatilor. Seara a fost deschisa de catre invitatul special, istoricul Adrian Majuru care a realizat o incursiune in viata sociala a Bucurestiului de odinioara. Apoi, cei invitati au putut sa se delecteze cu recitalul de poezie omagial Carmen Sylva fiind urmat de o demostratie de dansuri in ritmuri de foxtrot, charleston si tango, ritmuri la moda din vremea Micului Paris. Seara a prins contur prin momentul muzical de exceptie semnat Izabela Barbu & Band.
Printre cei 150 de invitati la evenimentul de lansare al Restaurantului Elisabeta au participat nume consacrate din domeniul teatrului precum Maria Buza, Silviu Biris, Crina Matei dar si personalitati din viata politica cum ar fi domnul Vadim Tudor sau Dan Matei Agathon.
Cei prezenti la eveniment au putut gusta din preparatele Restaurantului Elisabeta, meniu ce include bucate romanesti, influentele interbelice regasindu-se in preparatele frantuzesti populare acelei perioade.
Restaurant Elisabeta deschis intr-o cladire monument istoric, construita in stil eclectic, ce dateaza din 1912 este una din cele mai semnificative constructii reprezentand stilul arhitectural al epocii. La sfarsitul secolului XIX- inceputul secolului XX, arhitectura orasului incepea sa prinda contur la parametrii exigentelor occidentale, cladirea Restaurantului Elisabeta facand parte din configuratia cladirilor ridicate la standarde europene, monumente ce marginesc de-o parte si de alta Bulevardul Elisabeta.
Ridicata de catre arhitectul Rudolf Quich pe terenul baronului de origine vieneza Jules de Waldberg, acesta a insuflat din punct de vedere arhitectural stilul eclectic a artei occidentale prin ansamblul elementelor de design care tin atat de modernism, artdeco cat si de clasicism. De-a lungul timpului, cladirea a reprezentat sediul mai multor importante institutii ale statului, cum ar fi Clubul Austro Ungar si Micul Senat al Romaniei.
Restaurantul Elisabeta pune la dispozitia clientilor sai servicii la cele mai inalte standarde si o echipa de profesionsti pentru implemantarea si coordonarea mai multor tipuri de evenimente, private si corporate. Astfel, atat Sala Elisabeta care are o capacitate de 120 de locuri, cat si incaperile Braseriei Elisabeta, Carol I si Carol II, vor putea fi frecventate de catre iubitorii perioadei Micului Paris si ai artei culinare din acea perioada.
.