Cele mai frumoase 10 restaurante cu specific romanesc din Bucuresti
23 noiembrie 2015 | Locuri cool
Restaurantele romanesti au inceput sa iasa din zona gri in care bucurestenii le considerau locuri invechite si cu mancare proasta. Si-au slefuit armura, s-au imbracat in haine mai frumoase si au facut ordine si-n bucatarie + meniu. Despre aceste localuri traditional romanesti vrem sa va povestim si noi mai jos, in aceasta lista a celor mai frumoase restaurante romanesti din Bucuresti. Voi in care ati fost, pe care le recomandati?
Mahala este un restaurant romanesc nou, cu un amestec foarte interesant de vechi si nou, nostalgie si arta contemporana psihedelica, prin care simboluri nationale sunt reinterpretate.
De altfel, si meniul ofera feluri de mancare cu specific romanesc reinterpretate, reinventate si care te fac sa-ti ploua in gura.
De incercat, neaparat, mai ales de 1 decembrie!
The Old Sibiu se prezinta ca un restaurant transilvanean, cu bucataria traditionala a locului, cu ceva sugestii imperiale si cu “cu accentele bucatariei noi, moderne, chiar avangardiste”.
Locul arata intr-un mare fel, serviciile sunt foarte bune, iar preturile pe masura.
Restaurantul City Grill de pe Covaci poarta semnatura arhitectului Cristian Corvin, iar acest lucru se vede din plin si-l transforma intr-unul din cele mai frumoase restaurante din zona, fiind destul de diferit de restul restaurantelor din lant.
Lacrimi si Sfinti e un restaurant turistic, de trafic mare, ce reuseste sa mentina un standard destul de ridicat la mancare, totusi. Nu prea e de mers daca vrei un loc linistit, cu multa atentie din partea personalului. Dar daca vrei doar sa mananci o mancare romaneasca buna, fara surprize, e unul dintre cele nu foarte multe restaurante din Bucuresti de pus pe lista.
Zexe este unul dintre cele mai bune restaurante cu specific romanesc din Bucuresti. De aceea, cand vi se face pofta de mancare romaneasca facuta asa cum trebuie, cea mai buna optiune este Zexe.
Locul arata bine, are servicii de calitate si nota mare la toate capitolele.
Caru’ cu Bere este unul dintre putinele locuri ale Bucurestiului unde parca nu s-a schimbat nimic, iar arhitectura aminteste celor care-i calca pragul de ce Bucurestiul a fost considerat odata Micul Paris.
Cladirea care gazduieste restaurantul este declarata Monument de Istorie si Arhitectura, nu degeaba fiind considersata o emblema a orasului Bucuresti.
Zahana 33 este restaurantul unde se poate experimenta ospitalitatea timpurilor Micului Paris, redescoperind valorile Bucurestiului interbelic. Meniul include bucate romanesti, influentele interbelice regasindu-se in preparatele frantuzesti populare acelei perioade. De asemenea, Zahana 33 promite clientilor ca se vor simti „ca intr-un film al vechiului Bucuresti unde in fundal se aude glasul duios al Mariei Tanase si alti artisti consacrati din perioada interbelica”.
La Copac nu are fita de carciuma moderna din centru de Capitala, ci moftul boem-gastronomic al unor gazde care vor sa potoleasca foamea si setea trecatorului, bucurestean get-beget sau provenit, in aglomeratia celei mai mari urbe a natiei.
Odata intrat pe poarta, trecatorul devine Jupan si este tratat, mai intai de toate, cu zambet si asteptare putina, numai cat sa-si traga sufletul si sa inceapa calatoria gustului de la La Copac.
Cu siguranta, Hanul lui Manuc e unul dintre restaurantele turistice de referinta ale Bucurestiului si e de pus pe lista cand vreti sa vedeti oameni multi in jur, atmosfera de vacanta si veselie.
10. Hanul Berarilor, Casa Elena Lupescu
Hanu’ Berarilor (Casa Elena Lupescu) ocupa o casa foarte frumoasa, printre alte case vechi, in zona cu farmec si cu personalitatea a orasului, o casa de album si cu istorie, dupa cum se vede si in poze si dupa cum se vede si in numele restaurantului. E corect, cinstit, cu un bun raport calitate/ pret, „la vedere”, in care stii bine ce primesti, constant, fara surprize.