Bucataria moleculara: un spectacol al simturilor

31 martie 2016 | Noutati

Bucatarie moleculara – un adevarat spectacol in farfurie!

Cand auzi prima data de bucatarie moleculara gandul te duce mai degraba la eprubete decat la polonic.

cover5

Adevarul, insa, este undeva la mijloc… bucataria moleculara este o combinatie inedita intre arta culinara si stiinta. Desi la noi de abia in ultimii cativa ani s-a auzit despre acest tip de bucatarie, in afara este in voga de cel putin 20 de ani.

Totul a pornit de la chimistul francez Herve This, care a inceput sa studieze cum se formeaza maioneza si care este motivul pentru care se taie, in dorinta de a ameliora rezultatele. De aici si pana la inghetata cu azot sau caviarul din vin, bere si alte tipuri de alcool a mai fost doar un pas.

caviar
Caviar din amaretto Disaronno by Chef Razvan Alexandru

Unul dintre „intemeietorii” bucatariei moleculare, Ferran Adria este cel care a pus pe picioare faimosul restaurant „El Bulli” – cotat timp de 6 ani la rand drept cel mai bun din lume. Chef Razvan Alexandru a lucrat alaturi de el in acest restaurant si vine la Chefs Experience sa ne incante simturile, dar si sa ne dezvaluie din secretele acestei bucatarii spectaculoase.

duck
Confit de rata cu sos de portocala si anason, piure de cartofi si trufe by Chef Razvan Alexandru

Pentru a gusta din preparatele moleculare de la „El Bulli” trebuia sa-ti faci o rezervare cu cel putin 2 ani inainte… acum ai ocazia sa le incerci chiar in inima Bucurestiului la restaurantul din Floreasca, 55.

red mullet
Red mulett a la plancha cu cartofi mov si sos Echalote by Chef Razvan Alexandru

Ceea ce va fi cu adevarat spectaculos la evenimentul din 6 aprilie este desertul… atat inghetata cu vanilie din Madagascar, cat si mousse-ul de ciocolata vor fi pregatite live, cu nitrogen lichid, la -196 grade. Fii gata pentru un spectacol al simturilor!

Grabeste-te sa-ti faci o rezervare, pentru acest tasting table sunt disponibile doar 30 de locuri!

Afla detalii despre meniu aici.