Benihana – prezentare

29 ianuarie 2010 | Noutati

RESTAURANTUL  BENIHANA in BUCURESTI

Prezentare Generala

Situat in centrul Bucurestiului, la primul etaj al Hotelului Howard Johnson Grand Plaza, restaurantul Benihana va ofera bucatarie japoneza teppanyaki autentica, precum si un bar sushi.

Varianta bucuresteana a celebrului lant de restaurante japoneze Benihana recreeaza acel cadru oriental specific marcii. Atmosfera generala este data de cromatica inchisa a finisajelor, nuanta predominanta fiind cea a esentei africane de lemn Wenge care imbraca nu doar pardoseala, ci si peretii si se regaseste si in culoarea mobilierului de factura japoneza, marca Ligne Roset.

Spectacolul gastronomic teppan este atent incadrat de scenografia interiorului: colectia de vase de ceramica traditionale japoneze, realizate de artistul Aisaku Suzuki, kimono-urile autentice, caligrafia haiku-urilor scrise pe abajurul corpurilor de iluminat semnate Ingo Maurer, cele doua reproduceri semnate Gustav Klimt, vesela de Limoges. Iscusitii bucatari asiatici pregatesc mancarea chiar in fata dumneavoastra, la mesele hibachi, oferindu-va un veritabil spectacol teppan.

Benihana este un restaurant reprezentativ pentru ceea ce se numeste “experienta culinara”.

O vizita la Benihana inseamna mult mai mult decat un pranz sau o cina, ea inseamna un spectacol interactiv, in care oaspetii  interactioneaza cu bucatarii dar si  cu comesenii (mesele teppan au 8 locuri).

Este un spectacol in care te poti astepta la cele mai variate giumbuslucuri: bucatarul prinde solnita in palarie, canta la borcanele de condimente, despica un ou in aer cu muchia paletei de gatit, straneste eruptii din vulcani de ceapa.

Atmosfera in jurul meselor teppan este mereu foarte prietenoasa, se spun multe glume, se leaga prietenii.

Adresa: Calea Dorobantilor, nr. 5-7, Sector 1, Bucuresti

Tel. Rezervari: 021 201 50 30

Capacitate: 80 de locuri

BENIHANA  in timp

Un vis japonez. O poveste americana de succes.

In 1964, cand s-a deschis primul restaurant Benihana, publicul american nu era foarte obisnuit cu eleganta si complexitatea bucatariei japoneze. Ideea de a merge la restaurant si de a avea un bucatar care gateste in fata ta era de neconceput. Iar conceptual Benihana, care combina preparatele japoneze, atat de sofisticate, cu un spectacol extrem  de dinamic  al bucatarului, a fost una complet revolutionara, dar s-a dovedit a fi reteta de succes a restaurantului Benihana. Din 1964 pana in prezent, in restaurantele detinute sau francizate de Benihana s-au servit peste 1 milion de cine.

Date despre companie

  • Compania a fost fondata in 1964 de catre Rocky H. Aoki in New York City
  • Sediul general al companiei se afla in Miami, Florida
  • Compania are peste  6000 de angajati in intreaga lume
  • Compania detine 63 de restaurante teppanyaki, 9 restaurante Haru si 25 de restaurante RA sushi
  • Un portofoliu de 22 de restaurante in regim de franciza in intreaga lume
  • Actiunile Benihana sunt cotate la bursa NASDAQ:  NMS: BNHN BNHNA
  • Benihana este cel mai mare operator de restaurante teppanyaki din Statele Unite

Repere istorice

  • 1964: se deschide primul restaurant Benihana in New York City
  • 1983-1997: lantul s-a extins de la 11 la 47 de restaurante
  • 1995: S-au achizitionat 17 restaurante cu specific  teppanyaki
  • 1997: S-a incheiat procedura  de achizitie a restaurantelor Kyoto si Samurai in SUA
  • 1999: S-a incheiat procedura  de achizitie a restaurantelor Haru Sushi in SUA
  • 2002: Achizitia restaurantelor  RA Sushi
  • 2007: S-a deschis restaurantul cu numarul 100 detinut sau francizat de Benihana Inc.
  • 2009: S-a sarbatorit a 45-a aniversare a Benihana