Ai descoperit-o în vacanțele la Roma, iar savoarea sa ți-a rămas întipărită în memoria gustului? Atunci vei fi fericit să afli că reîntâlnirea cu una dintre cele mai iubite înghețate din lume este la o plimbare distanță. Pentru că La Romana dal 1947 tocmai a deschis o nouă gelaterie, chiar pe Calea Victoriei.
Spania este o destinație perfectă de vacanță, care îți oferă peisaje ce-ți taie respirația și îți face cunoștință cu o cultură impresionantă. Mai mult de atât însă, îți oferă și o adevărată experiență gastronomică și te poartă într-o călătorie surprinzătoare a gusturilor, pe atât de diverse pe cât sunt de diferite regiunile țării. Noi îți …
Bucătăria franceză este considerată a fi cea mai prestigioasă și respectată din lume. De la baghetele simple și crocante, la sosurile bogate, sufleurile delicate și până la produsele de patiserie delicioase, mâncarea franțuzească a inspirat și modelat gastronomia occidentală. Poți încerca astfel de preparate la câteva restaurante franțuzești din București.
E greu să te gândești la o băutură mai răcoritoare decât un pahar de limonadă – remediul perfect într-o zi fierbinte de vară! În forma de bază, e o combinație extrem de simplă: suc de lămâie, zahăr sau miere și apă. Desigur însă că terasele din București îți oferă tot felul de variante excelente, mai …
Aflată la intersecția dinte Europa și Asia, dintre Est și Vest, Turcia are una dintre cele mai variate și mai bogate gastronomii din lume. Așa că dacă urmează să îți faci vacanța la turci, îți poți lua de pe acum în calcul faptul că te vei întoarce cu unu-două kilograme în plus 😊. Hai să …
Știai că ziua de 7 iulie este Ziua Internațională a Ciocolatei? Adevărul e că merită să aibă o zi care îi este dedicată, ținând cont câți fani are! Dacă și tu pui pe primul loc în clasamentul deserturilor o prăjitură cu ciocolată, avem câteva recomandări de prin meniurile restaurantelor din București.
Dacă ți-ai plănuit vacanța de vară în Grecia, ne-am gândit că n-ar strica să-ți împărtășim câteva dintre secretele gastronomiei locale. Cu siguranță te-ai familiarizat deja cu bucătăria lor, dar poate mai sunt anumite preparate tradiționale de care nu ai aflat încă. Așa că dacă vrei să încerci ceva nou, hai să vezi ce-ți propunem noi …
Chef Bogdan Dănilă, primul bucătar român care a obținut prestigioasa stea Michelin, a deschis luna aceasta la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, Restaurantul Pastel.
Mâncarea bună ne readuce împreună! Timp de 14 zile, ai discounturi de până la -70% la cele mai tari restaurante din București!
Prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID va avea loc chiar de sâmbătă, 15 mai, a anunțat președintele Klaus Iohannis. În primă fază se va renunța la purtarea măștii în aer liber (cu câteva excepții) și se vor elimina restricțiile de circulație pe timp de noapte.
De Sărbători e mereu aceeași poveste – bucate multe, gustoase și poftă de a mânca din toate. Iar la finalul zilei te simți ca un elefant. Cum ar trebui să procedăm ca să nu ajungem (din nou) în situația de a face excese alimentare, ne explică nutriționistul Alexandru Popa, care vine cu unele recomandări pentru …
Ne place să avem tot felul de bunătăți la masa de Paște, să fie cât mai îmbelșugată! Din păcate însă, nu avem mereu timpul necesar (sau priceperea) să gătim toate câte ne-am dori. Și atunci pică la fix ofertele restaurantelor de la care poți comanda preparate de Paște! Brasserie 41 Caru’ cu bere Conacul Românesc …
Cum se apropie Paștele, „zidurile” rețelelor sociale s-au umplut deja cu fotografii arătoase, cu cozonaci pufoși cărora mai-mai că le simți mirosul. Aruncă un ochi pe recomandările noastre și dă comandă din timp dacă vrei să te asiguri că nu rămâi fără desertul tradițional de Sărbători.
Știm cu toții că ar trebui să mâncăm mai multe fructe și legume, să ne ferim de grăsimi și zaharuri și… toată teoria. Dar ce ar trebui, mai exact, să conțină meniul așa încât să existe un echilibru nutrițional în farfurie? Există vreo diferență dacă vorbim de femei sau bărbați? Cum ne calculăm necesarul de …
De luna aceasta, Burger King a adus și în România mult așteptatele lor produse plant-based – Whooper și Nuggets cu 0% carne. Noile apariții se adresează flexitarienilor care preferă produsele fără carne dar încă își doresc să simtă gustul și consistența cărnii.
Dancing Lobster este primul restaurant portughez din București. Un restaurant rafinat, autentic, în care toate detaliile fac trimitere la zona sa de influență – de la muzică, la decorațiuni și până la preparatele și băuturile din meniu. Pagina de cultură gastronomică portugheză scrisă de Jose Gaspar la Dancing Lobster te va purta pe malul Atlanticului, …
Dacă vrei să prepari un desert pe gât de gustos, pe atât de simplu de făcut, încearcă rețeta de cheesecake de la Chef Sorin Bontea. O prăjitură răcoroasă, cu aromă de lămâie, pe care Chef-ul te învață cum să o faci, pas cu pas (urmărește rețeta video).
Atunci când vine vorba de micul dejun, nu stăm prea mult pe gânduri și ne rezumăm la ceea ce ne-am obișnuit – ouă, cereale, lactate, mezeluri etc. Însă a începe ziua cu o masă sățioasă poate avea un înțeles diferit în funcție de locul în care te trezești. Te-ai gândit vreodată din ce se compune …
Bezea crocantă la exterior și moale la interior, frișcă, fructe proaspete: rețeta unui desert divin! Dacă și pentru tine Pavlova este deliciul suprem, îți spunem noi la ce localuri din București poți s-o savurezi.
Oricât de multă treabă ai la birou, masa de prânz nu ar trebui luată pe tastatură! Mai bine profiți de un meniu de prânz la restaurant și iei o pauză pe bune. Vorba reclamei: „Have a break!”. Have a lunch break!
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe