Postul Paștelui, sau Postul Mare, este cel mai lung post din an și cel mai aspru – durează 40 de zile, la care se adaugă și Săptămâna Patimilor. Dacă te numeri printre cei care respectă tradiția, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva recomandări de localuri care au preparate de post. Le poți savura …
Când zilele ploioase și cu vreme rece par să-ți strice planurile, iar pandemia pune din nou lacăt restaurantelor la interior, totul pare potrivnic ieșirilor în oraș. Din fericire, sunt multe terase încălzite, cu o atmosferă foarte primitoare, care să mai domolească dorul de normalitate.
În universul gastronomiei sunt mulți Chefi extraordinari! Însă cine sunt cei considerați a fi cei mai buni bucătari din lume? Un bun „indicator” este chiar distincția la care visează toți profesioniștii din domeniu: stelele Michelin.
În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul Gioelia Cremeria, deschide un nou restaurant în București: Oliveto by Caelia. Restaurantul va fi inaugurat în a doua jumătate a lunii martie și este situat în zona de nord a Capitalei, în cadrul unui nou ansamblu rezidențial.
Ca la fiecare început de an, pasionații de gastronomie încearcă să facă previziuni cu privire la viitoarele tendințe culinare. Însă 2021 pare a fi mai greu de „citit” în lumina pandemiei care continuă să pună sub semnul întrebării planurile pe termen lung. Chiar și așa, se conturează destul de clar câteva trenduri principale.
Consultantul Virtual Restograf este primul ghid complet pentru deschiderea, operarea și managementul de succes al oricărui tip de local. Destinat specialiștilor din industria HoReCa, cea mai afectată de criza provocată de pandemia de COVID-19, Consultantul Virtual reprezintă prima etapă a unui program de revitalizare a domeniului.
Mai e puțin și vin Sărbătorile și știm cu toții ce înseamnă asta: începe goana după cadouri de Crăciun. Dacă ai pe listă un foodie sau pur și simplu ești în pană de idei și vrei să găsești niște daruri interesante pentru cei dragi, îți dăm noi câteva sugestii – vreo 30 la număr.
Ne-am unit forțele cu cei mai mari bucătari ai României pentru a-ți oferi în dar o carte de bucate unică, o colecție cu rețetele de suflet ale celor mai renumiți Chefi ai țării: Romania’s Greatest Chefs. Și asta pentru că, împreună, #NoiFacemUnSpital. Descarcă GRATUIT cartea de bucate, iar dacă îți plac rețetele lor, fă o …
Chiar dacă, probabil, mai avem de așteptat o vreme până când restaurantele din România vor fi incluse în Ghidul Michelin, ne putem mândri totuși că un român a primit această distincție. Bogdan Dănilă este primul bucătar român care a primit, în 2017, o stea Michelin.
O fi câinele cel mai bun prieten al omului, dar din păcate reciproca nu este întotdeauana valabilă. Din fericire, asta nu înseamnă că dacă vrei să ieși în oraș trebuie să-ți lași prietenul cu patru lăbuțe acasă, pentru că sunt o mulțime de terase pet friendly în București, unde sunt primiți… cu brațele deschise.
Că ne place sau nu, toamna s-a instalat pe deplin. Așa că zilele cu soare fac ușor-ușor loc celor ploioase. Din fericire încă nu e atât de frig, așa că dacă vrei să iei în continuare masa în aer liber, poți alege o terasă acoperită.
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu duc mai departe inițiativa #NoiFacemUnSpital și vor reconstrui integral Spitalul de Copii Marie Curie, din donații și sponsorizări. Până la sfârşitul anului, Dăruieşte Viaţă caută să „recruteze” cel puţin 100.000 de noi susţinători, care vor avea rolul de a fi Luptători în războiul copiilor cu boala şi cu suferinţa.
De miercuri, 7 octombrie, se închid din nou restaurantele, barurile și cinematografele din București. Măsura a fost anunțată de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, și a fost adoptată în contextul creșterii cazurilor de COVID-19 din Capitală.
Dieta Keto a făcut adevărate furori în rândul celor care vor să scape rapid de kilogramele în plus. Și a devenit deja evident că regimul ketongenic se află în topul trendurilor de nutriție. Dacă și tu te numeri printre cei care au decis să îl încerce, iată o listă de alimente pe care le poți …
Indiferent că vrei să organizezi o petrecere privată sau o aniversare, ori un eveniment corporate, workshop-uri și conferințe, lansări de produse sau orice alt timp de eveniment, locația este cea mai importantă! Așa că noi îți recomandăm câteva restaurante foarte frumoase, unde poți organiza cu adevărat un eveniment privat memorabil!
Ierburile aromatice și mirodeniile sunt fudamentul oricărui preparat oriental delicios. De fapt, datorită lor, bucătăria Orientului Mijlociu are un farmec atât de aparte! Iată care sunt condimentele orientale cel mai frecvent folosite în bucătăria arabă.
După eterna întrebare „Noi ce mâncăm azi?”, odată cu reînceperea școlii se va mai ivi una (pentru cei care au un „junior” în dotare) – „Eu ce-i pun în cutiuţa cu mâncare?”. Așa că ne-am gândit că n-ar strica să venim și noi cu câteva recomandări legate de ce ai putea să-i dai celui mic …
Oricât de bună ar fi muzica dintr-un local, parcă totuși nimic nu se compară cu un band live! Așa că dacă îți e dor de un concert sau pur și simplu vrei să asculți o muzică bună în timp ce te relaxezi în aer liber, îți recomandăm noi câteva terase din București cu muzică live.
Odată cu venirea primei zile de toamnă, restaurantele au primit undă verde pentru a redeschide spațiile interioare. Și chiar dacă temperaturile se mențin încă ridicate, ne-am gândit că nu strică să știi la ce restaurante poți lua masa acum și în interior!
Aripioarele picante se află în topul preferințelor tale culinare? Alegi întotdeauna un sos picant la diverse preparate și (aproape) la orice ciorbiță nu-ți lipsește ardeiul? E clar că ești fan al mâncării picante. Partea bună? Are o mulțime de beneficii!
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe