Dacă înainte de pandemie costurile de chirie și mentenanță reprezentau 8-12% din totalul cifrei de afaceri a restaurantelor, probabil că acum, din cauza diminuării veniturilor, ponderea lor se va dubla. Soluția constă în renegocierea acestor contracte. Cum, afli de la Dan Cantaragiu, Managing Director al Leadder.
Zona Floreasca / Barbu Văcărescu se numără printre punctele fierbinți de pe harta Capitalei atunci când vine vorba de restaurante și cafenele. Și asta nu doar pentru că aici se găsesc numeroase localuri, dar și pentru că multe dintre ele sunt printre cele mai populare din București.
Carbohidrații au devenit un fel de „inamicul nr.1”, în special pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus. Dar în același timp, sunt și multe preconcepții și mituri despre carbohidrați, multe dintre ele greșite. De fapt, nu sunt atât de răi pe cât ai crede!
A sosit luna septembrie, dar vara nu se lasă dusă cu una, cu două. Profită cât poți de vremea bună și ieși seara în oraș cu prietenii la o terasă unde poți să bei un vin bun și eventual să și mănânci ceva pe măsură! Wine Ambassador – Winebar & Shop În apropiere de Ateneul …
De la 1 septembrie se redeschid restaurantele și cafenelele aflate în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.
Spaghetele se numără, cu siguranță, printre primele preparate pe care ai învățat cum să le faci. Dar asta nu înseamnă automat că știi cum se prepară corect pastele. În realitate, e posibil să faci unele mici greșeli frecvente. De aceea, ține cont de câteva detalii importante.
Caracatiță, creveți, scoici, midii și câte și mai câte! Toate fac deliciul unei mese de vară perfecte! Dacă și tu eși fan fructe de mare, îți recomandăm câteva terase la care vei găsi niște preparate delicioase. Așa că hai să iei masa în oraș!
Pe 15 august este mare sărbătoare și toți cei care poartă numele de Maria, Marian, Marina etc. își serbează ziua onomastică. Dacă și tu te afli printre ei, de Sf. Maria scoate-i pe cei dragi la restaurant, pentru o cină deosebită!
Anxietatea și depresia sunt considerate bolile secolului. Stresul zilnic, mediul de viață, nesiguranța plus alte sute de motive te pot face, uneori, să pierzi controlul. Atunci când simți că îți e tot mai greu să gestionezi emoțiile negative, ia în calcul și mici schimbări în stilul de viață, care te pot ajuta. Ca de exemplu, …
Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lansat de curând gelateria Zelato în Herăstrău. Noul brand are în centru înghețata artizanală și un concept unic care a presupus adaptarea tehnicilor de gelaterie franceze și italiene pentru a crea o înghețată potrivită gustului românesc. Care, apropo, este de-li-cioa-să!
Kanpai este primul „izakaya” din România, adică un pub / bistro cu mâncare gătită de un chef japonez, pentru toate buzunarele! Cu un sushi bar accesibil, atmosferă prietenoasă și multă voie bună, Kanpai te așteaptă să descoperi noul meniu de vară!
Ciorba de burtă ori îți place la nebunie, ori nu poți pune gura pe ea. Cale de mijloc nu există! Dacă te numeri printre cei care nu ar refuza nicicând o porție din această „zamă” tradițională, atunci sigur vrei să știi și la ce restaurante o prepară așa cum trebuie, mai bine ca la mama …
Dacă nu cumva ai ceva origini italiene, probabil că și ție îți e destul de greu să faci diferența între mozzarella și burrata. Cel puțin într-o primă fază și mai ales dacă mozzarella e proaspătă. Dar taie o bucățică de burrata pe jumătate și ai să observi principala diferență: mijlocul cremos, o combinație între mozzarella …
Le-a mers faima în toată țara! Așa că automat atunci când spui „terase din Dorobanți” pornești cu o serie de așteptări care nu sunt tocmai mici. Noi am ales 10 dintre cele care ne plac cel mai tare și vi le spunem și vouă!
Peste 85% din restaurante au deschis locațiile odată cu ridicarea Stării de Urgență, la 1 iunie. Dintre acestea, mai mult de jumătate au înregistrat pierderi de minim 80% din cifra de afaceri a anului 2019. Despre situația reală a localurilor în contextul COVID-19, afli din studiul de piață realizat de Restograf în parteneriat cu HORA.
Personal, cred că frappé-ul este indisolubil legat de vară! Mă duce automat cu gândul la mare, la plajă, la vacanță… Recunosc, sunt o mare iubitoare de cafea, în orice formă ar veni ea. Așa că mi se pare perfect că există și o variantă ideală pentru zilele caniculare. De aceea am dat o tură pe …
Faimoasele coaste americane, perpelite bine la grătar sau în cuptor, cu tot felul de mirodenii ori glazurate cu un sos BBQ delicios, sunt greu de refuzat! Dacă și pentru tine se află în topul preferințelor, îți recomandăm noi câteva restaurante la care găsești coaste bune în București.
Cafeaua de dimineață este unul din ritualurile preferate ale multora dintre noi. La fel ca și cafeaua după masa de prânz sau cea pe care o bei la terasă, cafeaua pe care o bei cu colegii și tot așa… Pentru o cafea bună se ivesc mereu ocazii, pentru „împătimiți”! Despre cum îți afectează cafeaua sănătatea …
Dacă îți plac preparatele specifice bucătăriei asiatice, atunci cu siguranță ai încercat și supa ramen. Nu ai avut ocazia până acum? Atunci ghidează-te după recomandările noastre și vizitează restaurantele din listă. Încearcă o experiență nouă!
O salată ușoară, plină cu tot felul de ingrediente sănătoase, e masa ideală pe timp de vară, când căldura îți taie pofta de mâncare! Dar adaugă tu prea mult dressing gras ori crutoane, și dintr-o dată nu mai e chiar preparatul ideal. În schimb, te poți baza pe alte câteva ingrediente!
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe