5 cărți de bucate care te vor ajuta în bucătărie cât timp #staiacasă

Nu-i așa că zilele acestea, de când cu starea de urgență impusă de coronavirus, ai stat mai mult timp în bucătărie? La fel au făcut și 67% din bucureșteni, care au gătit mai mult decât de obicei în ultimele două luni (potrivit unui studiu Restograf). Așa că noi am pus cap la cap o listă cu …

10 restaurante de la care poți comanda un meniu special de 1 Mai

Anul acesta 1 Mai vine cu bunătăți încinse la grătar și tot felul de bucate una și-una, livrate de la restaurante direct pe masa noastră. Asta pentru ca toată „clasa muncitoare” care zilele acestea încinge laptopurile de acasă (și nu numai) să ia o pauză și să se bucure de un ospăț pe cinste și …

#MeetTheChef. Joseph Hadad: Nu aș rezista fără să gătesc mereu!

Joseph Hadad este un artist absolut în pregătirea unor preparate senzaționale! Cu o poveste de viață impresionantă, plină de experiențe extraordinare, Chef Hadad este una dintre figurile cele mai respectate din peisajul gastronomic românesc. Iar zilele acestea, mai mult ca niciodată, este o sursă de inspirație pentru noi, căci #josephgatesteacasa și ne învață și pe …

Studiu Restograf: Obiceiuri de consum ale bucureștenilor, sub influența COVID-19

Pandemia de COVID-19 a schimbat radical obiceiurile de consum și modul în care ne petrecem timpul liber. Spre exemplu, în martie și aprilie, 67% dintre bucureșteni au gătit mai mult decât de obicei. Asta în timp ce comenzile online de mâncare la restaurante au scăzut cu 20% în ultimele 2 luni. Despre cum s-au adaptat …

#MeetTheChef. Alexandru Iacob: La restaurantul MAT va fi o bucătărie creativă, cu elemente avangardiste

Alexandru Iacob face parte din noua generație de Chefi ai României care uimesc prin talentul și priceperea lor. Un tânăr pe cât de pasionat, pe atât de experimentat și dăruit, Alex este unul dintre singurii doi români absolvenți ai renumitei Universități Basque Culinary Center din Spania. A lucrat în restaurante de top din țară, iar …

Meta decizii sau… cum decid ce să decid?

Când vine vorba despre a lua decizii, deseori este chiar creierul nostru cel care ne sabotează și ne îngreunează sarcina. Însă cu un pic de efort și exercițiu, îți poți schimba comportamentul și modul de gândire, pentru a putea hotărî mai ușor ce ai de făcut.

Campanie umanitară: KAIAMO și Metaminds răsplătesc eforturile eroilor anonimi. Ajută și tu!

Restaurantul KAIAMO și compania Metaminds vin în sprijinul instituțiilor aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, prin intermediul unei campanii umanitare. Cele două companii românești oferă zilnic personalului din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, al Poliției Locale Sector 1 și SMURD până la 400 de meniuri de prânz preparate din ingrediente de top, locale, …

5 cărți de dezvoltare personală, care te ajută să fii un lider mai bun și să ai succes

Nimeni nu s-a născut învățat! Și dacă un lucru este sigur, acela e că fără autodisciplină și fără dorința de a te autodepăși, nu ajungi nicăieri. De aceea, noi am selectat 5 cărți de dezvoltare personală pe care ar trebui să le citească oricine-și dorește să aibă succes. Fie că vrei să devii un lider …

8 cele mai bune documentare gastronomice de pe Netflix, la care merită să te uiți

Dacă ești pasionat de lumea culinară, sau dacă pur și simplu te-ai plictisit de seriale și nu știi la ce să te mai uiți, îți recomandăm noi câteva documentare gastronomice de pe Netflix, foarte interesante și bine realizate!

Interviu Fabuloasa și Otravă. Cum arată izolarea pentru doi dintre cei mai activi bloggeri

Diana Enciu și Cristian Șimonca (aka Fabuloasa și Otravă) sunt vedete în blogosfera de pe la noi. Un „power couple” de pe meleagurile noastre, pe viața (și postările) cărora stăm mereu cu ochii să vedem ce mai e cool. Dar cum coronavirusul ne forțează să #stămacasă și regulile de autoizolare se aplică tuturor, am vrut …

#ReteteDeChef: o rețetă inedită de pască delicioasă, de la Chef Nico Lontras

Astăzi dorim să te surprindem cu o altfel de rețetă de pască foarte bună, astfel încât acest simbol al sărbătorilor pascale să aducă și în acest fel înnoire. Chef Nico Lontras, executive chef la Casa Timiș ne-o dezvăluie imediat.

#MeetTheChef. Radu Ionescu: Noi încercăm să schimbăm mentalități, perspective… încercăm să schimbăm gastronomia!

După 7 ani petrecuți la Londra și după ce a terminat o școală de business acolo, chef Radu Ionescu, proprietarul restaurantului KAIAMO, a decis că vrea să încerce cu totul altceva. A avut curajul de a-și urma pasiunea, iar astăzi se numără printre cei mai talentați tineri chefi din România și cei mai respectați. Iar …

Interviu Andreea Raicu: Cum ne regăsim starea de bine și cum depășim anxietatea în perioada de izolare impusă de coronavirus

Nu este ușor să ne păstrăm optimismul atunci când, vrând-nevrând, trebuie să #stămacasă. Iar pentru că Andreea Raicu este unul dintre promotorii unui stil de viață sănătos și a echilibrului emoțional, am vrut să aflăm de la ea unde își găsește resursele pentru a-și păstra starea de bine în perioada de distanțare socială cauzată de …

Leadership: în căutarea viitorului succes

Acest articol nu este despre criza actuală și nu încearcă să ofere soluții pentru lucrul de acasă, regulile întâlnirilor virtuale sau investițiile financiare cât mai sigure. Încercă în schimb să ajute în a deveni mai pregătit pentru re-startul economic care începe deja să se întrezărească la orizont. Subiectul tratează, de fapt, universal și atemporal, tema …

#RețeteDeChef: Cozonac simplu, ca pe vremuri, de la István Deák

Zilele acestea, peste tot dai cu ochii de poze cu cozonaci, care mai de care mai umflați și aranjați. E și normal, doar vine Paștele! Dar pun pariu că un cozonac simplu și bun ca cel propus de chef István Deák, nu ai mâncat!

#RețeteDeChef: Rasol de miel brezat în oțet balsamic și vin roșu, de la Alexandru Iacob

Vrei să încerci o rețetă nouă anul acesta, de Paște? Noi îți recomandăm acest rasol de miel brezat! Chef Alexandru Iacob îți explică exact ce și cum ai de făcut, pas cu pas.

30+ restaurante care-ți livrează acasă masa de Paște

Chiar dacă nu ai apucat să-nveți rețeta de cozonac a bunicii, nu știi să faci drob sau stufat și nici pasca nu-ți iese cine știe ce, nu-ți face griji! Anul acesta, o mulțime de restaurante îți livrează acasă masa de Paște. Și vin cu bunătăți una și-una! Aida Bistro Bistro Dorobanți Bite Classic KA Tavern …

#AcasăLaSimbio e acasă la tine

Îți e dor de preparatele minunate de la Simbio? Chiar dacă deocamdată nu mai putem merge #AcasăLaSimbio, vin ei la casa fiecăruia dintre noi. Și nu vin cu mâna goală, ci cu tot ce au mai gustos și mai bun!

O poveste și o rețetă: cococi în tigaie, de la Chef Alexandru Dumitru

Când lumea ți se întoarce pe dos și nimic nu mai pare la locul lui, îți găsești alinarea în lucrurile familiare. Chef Alexandru Dumitru, de la restaurant Anika, ne propune o rețetă de cococi, care să ne aducă aminte de copilărie și să ne facă să ne simțim mai bine.

Burgerii de la FlipFlop vin la tine în bucătărie!

Ai încercat burgerii de la FlipFlop? Sunt mi-nu-nați! Până când ne vom putea revedea la terasa ascunsă din Dacia 139, FlipFlop ne aduce burgerii care i-au pus pe harta gusturilor din București, prin patru aplicații de delivery (UberEats, FoodPanda, Glovo și TakeAway). În plus, ne împărtășesc și o rețetă pe care o poți încerca acasă.

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe