Risipa alimentară este o problemă mai mare decât realizează majoritatea dintre noi: aproape 1,3 bilioane de tone de mâncare este aruncată anual, în întreaga lume. Iată ce poți face tu în sensul acesta. Poate nu te-ai gândit prea mult la asta până acum, dar tocmai aici este problema. Pentru că aproximativ o treime din cantitatea …
Începând cu anul 2018 Horeca Insight organizează unica expoziție de pe piața locală cu participare internațională dedicată exclusiv sectorului B2B HORECA – FoodService & Hospitality Expo. Expoziția se desfășoară pe durata a 3 zile, 21-23 septembrie 2019, la ROMEXPO – spațiu care dispune de toate facilitățile necesare amplasării standurilor și organizării evenimentelor conexe: sesiuni de …
Multă lume este obișnuită să se focuseze pe o cură detox la sfârșitul iernii, după ce hrana bogată în proteine animale a fost cea mai prezentă. Însă detoxificarea organismului periodică este recomandată și înainte de sezonul rece, pentru a-l pregăti pentru iarnă și a-i da un impuls de imunitate. Ce este detox-ul? Este o cură …
Se poate spune ca ceaiul verde a devenit un trend. I se atribuie o sumedenie de beneficii pentru sănătate, dintre care faptul că este un puternic antioxidant este cel mai cunoscut. Dar oare nu este și singurul, de fapt? Cercetătorii sunt de acord că infuzia vine la pachet cu niște plusuri, însă se pare că …
Actriță, fondator și manager al proiectului educativ Mini Art Show, autor al blogului care îi poartă numele și mamă de fetiță, Ioana Ginghină e un om care pare că nu își mai vede capul de treabă. A avut timp să vorbească și cu noi, cu atât mai mult cu cât mâncarea, gătitul și ieșitul în …
Rapoartele de sănătate din ultimele decenii indică beneficii extraordinare ale consumului de nuci și semințe, iar medicii recomandă aceste ingrediente magice în alimentația de zi cu zi. Nucile și semințele sunt o sursă vitală de calorii, proteine, grăsimi sănătoase, fibre, vitamine (în special vitamina E) și minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, seleniu și zinc). Conform …
Indiferent dacă îți place mâncarea tradițională românească, mediteraneană, chinezească sau mexicană, noi îți spunem ce poți alege din meniul restaurantelor atunci când încerci să slăbești. Probabil ai observat că în majoritatea restaurantelor, porțiile sunt foarte generoase – ceea ce este foarte bine. Dar cum am fost învățați că nu e bine să lăsăm nimic …
Avocado toast este poate cel mai mare trend culinar al ultimilor ani. Aproape orice bistro îl are în meniu într-o formă sau alta. Și asta pentru că se cere. Dar fructul avocado poate fi servit în multe alte forme, de la guacamole la avocado pane, trecând, evident, prin salate. Și chiar dacă România nu este …
Grija pentru mediu este un subiect actual și mult dezbătut în comunitățile ce activează pentru responsabilitatea socială. Iar reciclarea este un capitol important în cadrul acestui subiect. Preocuparea pentru natura înconjurătoare se răspândește în tot mai multe activități, fie ele industriale, comerciale sau domestice. Ospitalitatea nu face nici ea opinie separată, încercând să găsească soluții …
Una din plăcerile verii o reprezintă înghețata. Adevărații pasionați, însă, nu se rezumă doar la lunile călduroase, ci o consumă pe tot parcursul anului. Iar partea bună este că în ultima vreme nu mai este nevoie să bați drumul până la Roma sau Milano pentru o înghețată exemplară, pentru că și în București au apărut …
Dacă vrei să mănânci niște paste bune, de casă, făcute ca în Italia, un risotto delicios sau niște fructe de mare gustoase, treci pe la Il Locale din Herăstrău (intrarea de pe Șos. Nordului 7-9). Eu au un chef italian, Alex Bignotti, foarte creativ și priceput, care știe cum să îmbine tradiția bucătăriei italiene cu …
Cu temperaturile din zilele astea, chiar și unui nebăutor de răcoritoare ori cocktailuri, i se mai face sete și poftă de ceva breezy. Poate fi o limonadă, ne place să descoperim băuturi mai atipice, cu mix-uri de ingrediente, care ne încarcă bateriile la prânz sau după o zi grea. Iar de când trendul berilor artizanale …
Ești blocat în București în weekend și ți s-au cam epuizat opțiunile de ieșit, parcă mai mereu asemănătoare? Brunch-ul mi se pare o idee bună de petrecut câteva ore relaxante cu familia sau cu prietenii/ fetele în oraș. Te îmbraci frumos, sari în mașină sau în taxi, sau cunoști și alți oameni și ai la …
Câți dintre voi nu sar peste micul dejun, în graba de a vă îmbrăca pentru birou sau de a vă apuca de task-urile zilnice, urgente, parcă toate, imediat ce vă treziți, chiar dacă lucrați remote? Am auzit multe persoane spunând nu mănâncă dimineața din astfel de motive sau că nu pot mânca efectiv la primele …
În cele mai călduroase zile de vară, bucătăria libaneză reprezintă alegerea perfectă pentru un prânz copios sau o cină elegantă. Din fericire, acum nu mai este nevoie să zbori la Beirut pentru a gusta din savoarea preparatelor orientale. Am aflat că pofta de kibbeh, tabbouleh, kafta sau humus vine pe neașteptate, așa că noi am …
Trendul Wine Bar-ului a devenit foarte popular in Bucuresti pentru generoasa varietate de vinuri pe care le ofera pasionatilor interesati de o experienta senzoriala aparte, dar si celor curiosi sa descopere noi gusturi. In orice wine bar care se respecta vei gasi o selectie foarte variata de vinuri romanesti si internationale, atat la pahar, cat …
Bucataria indiana delecteaza simturile cu o multime de gusturi neasteptate, combinatii de ingrediente si specificuri locale la fel de numeroase precum numarul de locuitori ai tarii. insa, cel mai cunoscut element intalnit la orice tip de mancare indiana sunt condimentele care iti gadila papilele gustative. Asadar, toti cei curajosi sa incerce una din cele mai …
Ai poftă de un burger? Normal ca ai. E un trend culinar ce a explodat în ultimii ani în București și care va continua pe vecie. Burgerii au luat fața unor produse tradiționale precum hot dogs sau coaste și amenință chiar supremația pizzei în materie de popularitate. Dar nu toți burgerii se nasc egali. În …
Știm cu toții cât este de neplăcut să ajungi la restaurantul preferat cu o mare poftă de specialitățile de acolo și să afli că toate mesele sunt ocupate. Sau să îți scoți jumătatea în oraș și să rămâneți în fața restaurantului pentru ca nu este loc. Sau să dai o fugă în pauza de prânz …
A fost odată ca niciodată.. Restograf La început a fost mâncarea. Apoi au apărut oamenii care știu să o facă, localurile și specialitățile. Și din 2011 noi, Restograf, care i-am vizitat pe toți, le-am încercat bucatele și le-am spus poveștile. .. care acum crește și devine Restograf 2.0 Acum Restograf se transformă din povestitor al …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe