Bucharest Gourmet Festival tocmai ce-a devenit si mai delicios. Nu de alta, dar a anuntat noi nume care vor face spectacol pe scena culinara de la festivalul din weekendul 3-5 iunie, cel mai important eveniment dedicat culturii gastronomice si artei gustului. Bucharest Gourmet Festival avea loc in zona Drive-in din Baneasa Shopping City. Festivalul va include cinci zone …
Food Revolution Day este o initiativa lansata de faimosul Jamie Oliver, o zi dedicata mancatului sanatos in cea mai pura forma a acestui concept. Mai exact, de Food Revolution Day, in mai multe tari, au loc diverse evenimente si actiuni de educatie culinara, o zi de sarbatoare a mancarii sanatoase, a ingredientelor locale, proaspete, a …
Castigatoarea este: Roxana Maria, comentariul cu numarul 9 (mai jos print screen de la extragere). Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail pe adresa redactia@localhost ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului. „Iubitorii de vin sunt invitati sa-si dea un check-in la acest concurs. De ce? Pentru ca pot castiga un volum „The …
Restaurantele, terasele si barurile, dar si autoritatile publice vor fi obligate sa ofere wi-fi gratuit in zona cladirilor pe care le detin si in zonele turistice. De asemenea, si operatorii de telefonie mobila vor fi obligati sa ofere gratis minim 500 MB pe luna, potrivit unui proiect de lege initiat de deputatul Mihai Sturzu. Nu …
Un nou spatiu de evenimente din Bucuresti va face pofta de un brunch inspirat de preparatele bucatariei asiatice. Mai mult, Point, acest spatiu creativ dintr-o zona superba a Bucurestiului, are si un invitat special la butoanele acestui eveniment culinar. El este Vlad Tausance, om de comunicare si pasionat de ale gatitului. Despre eveniment avem detalii mai jos: …
Excelenta vinurilor romanesti si-a gasit ambasada intr-o carte care inglobeaza tot ce e mai important si mai frumos despre vinurile din Romania. „Cartea vinurilor romanesti / The Wine Book of Romania” ghid initiat si realizat de Marinela V. Ardelean si publicat de Editura RAO, in versiune bilingva, s-a lansat ieri, 13 aprilie, la Uanderful, in …
Restaurantul Octopus cu bucatarie mediteraneana contemporana pregateste un nou meniu si, mai mult, pregateste si o degustare a produselor din noul meniu. In perioada 15-17 aprilie puteti avea o masa completa cu preparate noi gandite in bucataria Octopus. Detaliile despre degustare: MENÚ DEGUSTATIÓN – 65 lei/ persoana MUZICA LIVE & PREPARATE DIN NOUL MENIU LA …
Anul trecut, Bucurestiul a avut parte de primul festival dedicat burgerilor, un eveniment culinar la care s-au strans creatorii de burgeri din oras, pasionatii de gatit, dar si gurmanzii care au venit in cautarea celor mai buni burgeri. Restaurante care si-au prezentat cei mai buni burgeri, amatori care au trecut la grill, dar, cel mai …
Ingredientele de primavara sunt ideale pentru preparate proaspete, aromate, gustoase. Acum se scot la tarabe cele mai bune verdeturi de la leurda la salata verde, ceapa si spanac. Tot acum ridichile adauga iuteala usoara unei salate sau culoare si aroma unui preparat. Avem si fructele de primavara care nu-s de ignorat. Dar pe langa cele …
In Statele Unite o farsa face ravagii prin vitrinele restaurantelor Burger King. Iata cum functioneaza: managerii localurilor primesc un telefon, apoi angajatii ies afara si incep sa sparga cu entuziasm geamurile restaurantului. Puteti sa radeti cat vreti, dar saptamana trecuta 3 restaurante Burger King au avut parte de aceasta farsa, iar pagubele inregistrate pana acum se …
Muzeul Satului este unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Bucuresti, un loc pe care ne bucuram sa-l vedem ca spatiu-gazda pentru evenimente gastronomice. Aici au avut loc diverse festivaluri culturale, dar urmatorul eveniment e fix ce ne imaginam si noi ca ar trebui sa se intample printre casutele care spun povestea Romaniei. Mai exact, e …
An de an, sondajele arata ca romanii cheltuie mai mult de jumatate din veniturile lunare pe mancare. De aici pot fi trase doua concluzii: 1. mancarea din Romania este scumpa; 2. veniturile din Romania sunt mici. Cel mai probabil, ambele sunt adevarate. Insa, aceasta este o problema cu care se confrunta romanii obisnuiti sau cei care …
Burgerii, fara dubii, au castigat hectare de teren in materie de preferinte ale bucurestenilor atunci cand ies la masa. S-a creat un adevarat razboi de unde se gasesc cei mai buni burgeri in oras si din ce in ce mai multe restaurante au inceput sa introduca burgerul in meniu sau sa-l reinventeze in diverse retete. …
Ca sa va raspundem direct la intrebarea din titlu: o inchiriati prin intermediul Airbnb. O gasiti acolo sub denumirea „La Pitchoune: Foodie Paradise” si fiecare gurmand ar trebuie sa bifeze macar o noapte petrecuta aici si o cina gatita in bucataria faimoasei Julia Child. Putin probabil sa fi ajuns aici fara sa stiti cine e Julia Child, …
2016 e anul evenimentelor culinare, dar va vom povesti mai multe despre acestea intr-un articol separat. Acum venim cu vesti bune legate de un festival culinar care si-a propus sa aduca tot ce e mai bun intr-un singur loc: Bucharest Gourmet Festival. A venit vremea sa aflam si care vor fi primii participanti la acest eveniment. …
De obicei, terasele si gradinile de vara din Bucuresti se deschid prin luna mai. Anul acesta, vremea neobisnuit de calda pentru aceasta perioada a facut ca multe localuri sa-si redeschida terasele cu o luna mai devreme. Am verificat care dintre terasele frumoase din Bucuresti va asteapta sa va luati doza de vitamina D, la o …
Risipa de mancare e o problema reala, una pe care majoritatea restaurantelor si lanturilor mari de magazine au inceput deja s-o priveasca dintr-un unghi mai prietenos cu mediul. Incercarea de a stopa sau de a diminua risipa de mancare a condus si la aceasta initiativa a unui restaurant din India. Minu Pauline este proprietarea unui …
In barul Beer Hunter din Constanta se poate fuma fara amenzi sau sanctiuni, chiar si dupa 17 martie, ziua in care a intrat in vigoare legea antifumat. Acest lucru este posibil deoarece barul s-a transformat in sediu pentru o asociatie non-profit, pentru a putea ocoli legea antifumat. Astfel, cei 60 de membri ai asociatiei pot merge …
Bucatarie moleculara – un adevarat spectacol in farfurie! Cand auzi prima data de bucatarie moleculara gandul te duce mai degraba la eprubete decat la polonic. Adevarul, insa, este undeva la mijloc… bucataria moleculara este o combinatie inedita intre arta culinara si stiinta. Desi la noi de abia in ultimii cativa ani s-a auzit despre acest …
Imperiul de-o zi al ciorbelor este un eveniment puse la cale de J’ai Bistrot, restaurat, bar si cafenea de pe Calea Grivitei. Cum e bine trasat inca din titlu, la eveniment se vor servi ciorbe, ba chiar unele sub semnatura scriitorului Vasile Ernu. Cum si de care aflam direct din pagina evenimentului: Scriitorul Vasile Ernu va intemeia …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe