Daca mancarea arata bine, va fi mai gustoasa. Este o realitate pe care multi o considera superficiala sau prefera s-o ignore. Insa, vrem nu vrem, felul in care arata mancarea din farfurie este foarte important. Stim asta si datorita unui hashtag care a devenit extrem de popular: #foodporn – care a strans peste 70.000.000 de poze …
Restaurantul Voila din Bucuresti gazduieste o cina speciala in care puteti afla totul despre gustoasa rata, dar si despre vinul potrivit pentru acest preparat frantuzesc de exceptie. Cina in stil frantuzesc cu accente gourmet si vinuri sofisticate va avea niste maestri la butoane: Radu Dumitrescu, a.k.a. cookatar, ne povesteste „tot ce am vrut vreodata sa …
ELLE e publicatia care se dedica domeniului „frumosului”, fie ca vorbim de moda sau de arhitectura si design. Unele dintre cele mai prestigioase premii internationale de design, ELLE Decoration Awards, au cucerit si Romania incepand cu anul 2014. Categoriile acoperite de aceste premii cauta castigatori pentru urmatoarele categorii: – Cel mai bun designer de obiect al …
La inceputul saptamanii, in publicatia The Guardian, una dintre cele mai apreciate din Marea Britanie, a aparut un articol in care Bucurestiul era laudat ca fiind un oras surprinzator, cosmopolit si plin de o energie pozitiva. Bineinteles, energia pozitiva o simt mai mult turistii, caci bucurestenii cunosc in amanunt numeroasele defecte si energiile negative pe …
Mancarea nu sta pe loc, e in continua evolutie in functie de interesele si dorintele oamenilor. De mana cu trendurile culinare se tin si tendintele in materie de vin, bere, dar si cafea. Astfel a ajuns sa se discute despre „al treilea val al cafelei”, noua modalitate de a consuma si de a savura cafeaua. …
Toate localurile din Centrul Vechi care se afla in cladiri cu bulina ar putea fi inchise in viitorul apropiat. Din cele 200 de baruri, cafenele, restaurante si cluburi care-si desfasoara activitatea in Centrul Vechi din Bucuresti, mai mult de jumatate au fost expertizate cu risc seismic ridicat – ceea ce inseamna ca la primul cutremur exista un …
Un nou specific culinar isi face incet loc in lumea restaurntelor. Mult mai bizar decat deja cunoscutele bucatarii traditionale, un cuplu indragostit de mancarea pe baza de insecte se pregateste sa lanseze un restaurant unde clientii vor gasi doar preparate cu acest specific. Da, ati citit bine, un restaurant cu meniul bazat pe preparate din …
Un restaurant din Bucuresti a avut idee foarte frumoasa de a-i ajuta pe cei nevoiasi, care nu-si pot permite o masa calda, prin programul „ciorbite in asteptare”, pe modelul „cafelei in asteptare”. Acesta functioneaza astfel: clientii mai generosi platesc doua portii de ciorba (sau un alt fel de mancare), dar primesc doar una; a doua revine unui …
In a doua tura de materiale din seria „Restaurantele ne dezvaluie” am vrut sa aflam care e recordul financiar al catorva restaurante din Bucuresti. Fie ca vorbim de cea mai mare comanda sau de cel mai mare bacsis, am fost curiosi sa aflam cand le-a mers cel mai bine catorva restaurante din Bucuresti si ce …
Unele dintre cele mai amuzante povesti de la restaurante sigur au legatura si cu obiectele uitate de oameni in local. Obiectele uitate in restaurant nasc in jurul lor tot felul de povesti, ele putand sa spuna multe despre persoana care le-a lasat acolo, despre starea persoanei cand a plecat acasa si deja ne putem imagina …
Restaurantele ascund multe povesti sincere, hazlii, emotionante. In restaurante si baruri se leaga prietenii, se strica prietenii, se stabilesc directii de afaceri sau se pun bazele unei noi familii. De aceea ne-am propus sa revenim cu un nou set de intrebari catre cateva restaurante din Bucuresti si sa aflam ce povesti ascund, dar si parerea lor …
Gastropub-ul situat intr-o casa cu poveste si istorie, Dianei 4, organizeaza in week-end-ul urmator o degustare de vin pentru amatorii acestei licori, dar si pentru cei mai putin initiati in tainele oenologiei. Ca la orice degustare de vin, nu vor lipsi nici preparatele atent gandite special pentru vinurile prezente la degustare. Despre acest eveniment ii …
Acuarela Bufet, bistro-ul central cu diverse mancaruri urbane si spatiu de afisare pentru artisti, se redeschide sambata aceasta cu un vernisaj. Despre eveniment aflam mai multe direct de la echipa locului: Sambata, 24 octombrie, de la 12:00, redeschidem portile Acuarela Bufet cu vernisajul „The artivist’s guide on making the world a better place”. Echipati de …
The Harbour este unul dintre restaurantele cu vechime din capitala. Localul din piata Amzei a fost de curand renovat, dar nu inainte sa treaca si printr-un redesign conceptual. Detaliile despre „noul” The Harbour le aflam direct de la echipa: “The Harbour”, restaurantul din Piata Amzei, s-a redeschis. Acum este mai colorat, cu un decor nou, …
De curand, cafeneaua Enigma din Cluj si-a redeschis portile dupa ce a trecut printr-un proces de „schimbare la fata”, devenind astfel unul dintre localurile cu cel mai interesant design din… lume. N-o spunem doar noi, ci si alte publicatii din strainatate, cum ar fi renumitul site de arta si design ThisIsColossal. „Welp, now we’ve seen …
Daca ti s-a intamplat ca macar o data sa platesti intr-un restaurant mai mult decat ti-ai propus initial, este foarte posibil sa nu fie in totalitate vina ta. Putini dintre cei care patesc acest lucru stiu ca, de fapt, restaurantele se folosesc de tot felul de trucuri psihologice pentru a-si face clientii sa cheltuiasca cat …
Catalina si Juha de la Kiss the Cook ne-au povestit despre fascinanta lume a mancarii pe care iti e foarte usor sa ajungi s-o iubesti. Ne-au spus apoi si care sunt restaurantele lor preferate din Bucuresti si nu numai. Nu puteam sa nu intrebam niste iubitori ai artei culinare si care sunt retetele lor preferate, …
Kiss the Cook ne-a cucerit de la primul interviu. Bine, apucasera sa ne cucereasca de cand au inceput sa vorbeasca despre mancare cu atata pasiune si pofta. Adica de mai mult de 5 ani de cand s-au apucat sa transforme iubirea lor pentru mancare intr-o treaba tare contagioasa. Catalina si Juha si-au ademenit publicul la …
Kiss the Cook inseamna 2 oameni pasionati de mancare in sensul in care o gatesc, o pozeaza si o ridica la nivel de stimul apetisant pentru toti privitorii. Kiss the Cook mai inseamna si o ancheta amanuntita in cautarea locurilor cu mancare buna in aceasta lume. Kiss the Cook mai inseamna si un loc in care …
Initiativele de bine isi gasesc din cand in cand loc si in planul de actiune al restaurantelor din Bucuresti. Acesta este cazul si unui nou proiect menit sa stranga fonduri pentru asociatia Habitat for Humanity. Sub sloganul “Pofta buna la o fapta buna”, Habitat for Humanity Romania si Restaurant Potcoava au lansat meniul Habitat for …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe