Doua restaurante cu specializarea in prepararea fructelor de mare si-au unit fortele si pregatesc un festival dedicat acestor preparate. Daca vreti sa degustati mancaruri care sa va aminteasca de vacanta de vara, sunteti invitati in apropierea statiei de metrou Crangasi la un festival in aer liber cu arome marine. Taverna Racilor si Bistro Le Oac Oac sunt …
Este pentru prima oara cand un restaurant din Romania (Bucuresti) reuseste sa-si faca loc in lista celor mai importante restaurante de fine-dining din Europa. Cei de la TripAdvisor au publicat topurile anuale in materie de calatorii, iar printre cele mai bune 25 de restaurante de fine-dining din Europa, The Artist ocupa locul 19. Nu este deloc putin lucru, avand …
Restaurantele si barurile au diverse modalitati de a-si atrage clientii. Cea mai usoara metoda e cea cu „umbla vorba-n targ”, mecanism care se bazeaza pe experientele clientilor, care raspandesc apoi vorba despre locurile in care au mancat cel mai bun preparat sau au baut cel mai bun cocktail. Atunci cand inca nu se pot baza …
Concursul s-a incheiat. Castigatorul este Claudia Nechifor, comentariul cu numarul 55. Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail la adresa redactia@localhost ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului. Tragerea la sorti a fost facuta folosind random.org. Pentru inregistrarea momentului, avem o captura video de ecran pe care o puteti vedea in jocul articolului. …
Doua tinere din Bucuresti (Raluca Macalet si Antonia Dumitrescu) au adus pe piata autohtona pianul care transforma muzica in cocktail-uri… la propriu. Cum functioneaza? Fiecarei clape ii corespunde o licoare, iar, in final, melomanii pot gusta melodia cantata. Instrumentul este realizat dupa un concept inspirat din cartea Spuma zilelor, de Boris Vian. Principiul de functionare …
Pe harta Bucurestiului se adauga un nou loc in care puteti iesi la o prajitura, ca pe vremuri. Casa Victoria Floreasca e noul spatiu cu deserturi pe care il puteti vizita ori de cate ori vi se face pofta de ceva dulce. Mai multe despre aceasta cofetarie aflam din detaliile de mai jos: S-a deschis Casa Victoria …
Oana Titica e ceea ce denumim in zilele noastre drept o „foodie”. O iubitoare de mancare, o persoana gata sa incerce diverse preparate si care nu se da in laturi de la experiente gastronomice. Fix pe mana unui foodie putem sa mergem oricand vine vorba de recomandari de restaurante, retete si alte componente. Dupa ce ne-a aratat …
Oana Titica este o tipa careia ii place mancarea. Ii place s-o descopere si are norocul ala enervant ca intra cumva in atributiile jobului ei sa gaseasca locurile cu mancare buna si cu retete care s-o inspire. Despre atsa am vorbit cu ea in interviul de aici. Mai jos am vrut sa aflam care sunt …
Oana Titica scrie pentru revista Good Food si este si autoarea blogului chicineta.ro. In jobul de zi cu zi cauta cele mai bune mancaruri, idei noi de retete si, practic, degusta tot ce-i pica-n farfurie ca sa stie apoi sa faca recomandari pe baza experientei. Cand nu e in cautare de good food la serviciu, …
La Senna e un restaurant care s-a nascut dintr-o intamplare fericita. Pentru ca nimic nu e doar pura coincidenta, actualul proprietar venea des sa manance la pranz la aceeasi adresa doar ca sub alta palarie. Cand a aflat ca restaurantul Casa Boema urma sa se inchida, Dan Ghibernea s-a gandit sa salveze acest loc care …
In oras va avea loc un nou eveniment culinar, de data asta unul semnat de o firma de livrari mancare. Data e setata pentru 15 octombrie, locul e stabilit, au ales si chef-ul care va gati live la eveniment. Mai multe detalii aflam de pe pagina evenimentului: Don Catering va invita sa descoperiti gustul unei …
Evenimentele culinare se agata de oras ca boabele de struguri de ciorchine. Din seria acestor evenimente in care mancarea este un actor important vrem sa va mai povestim de un soi de festival cu muzica si degustari de preparate traditionale. E vorba de „Festivalul Toamnei la Nenea Iancu„, zile de sarbatoare despre care aflam mai multe chiar …
Frigul de afara a inchis toate terasele din Bucuresti, iar acum trebuie sa ne mutam in interioarele localurilor. Din pacate, majoritatea sunt pline de fum de tigara, iar cei care le calca pragul risca sa plece acasa mirosind ca o scrumiera. In fiecare toamna, nefumatorii au o misiune extrem de grea: sa gaseasca locuri de …
Evenimentele culinare de sezon continua sa apara in lista noastra de noutati. Un asemenea party culinar este si cel care anunta inchiderea terasei Modelier si trecerea bistro-ului la sezonul de toamna-iarna, adica in casa. Pentru a sarbatori incheierea unui nou sezon de vara in gradina, Modelier pregateste un ultim gratar in curte. Despre acest eveniment cu …
O cafenea din Bucuresti s-a gandit sa dea mana libera clientilor sai si sa-i lase sa reinventeze meniul dupa bunul lor plac. Acest eveniment de freestyle culinar va avea loc la Lente si Cafea, un experiment la care, o data pe luna, clientii devin lideri neinfricati ai preparatelor pe care le vor in farfurie. Mai …
In zona Padurii Baneasa a aparut acum si un restaurant destinat mai ales clientilor clubului sportiv Stejarii Country Club si locuitorilor complexului de expati si romani cu venituri mari. Acesta se numeste Stejarii Pool Club, iar familia omului de afaceri Ion Tiriac ar fi investit in acesta o suma imensa: 3 milioane de euro. Specificul este international, iar …
Bucurestiul devine gazda pentru evenimente culinare cat mai diverse. Un astfel de caz este si cazul evenimentului „Crud”, un mix de 3 elemente delicioase: muzica, arta si live cooking. Si totul se intampla cu ocazia lansarii unui nou spatiu neconventional care poate deveni adresa perfecta pentru petreceri, concerte, expozitii. Mai multe aflam chiar de la organizatori: …
O insula parasita din portul orasului Copenhaga a devenit raiul tuturor iubitorilor de mancare buna vanduta de la diverse gherete amenajate artistic. Paper Island din Copenhaga a devenit epicentrul street food-ului si asta dupa ce insula parea sa fie abandonata pe termen nedefinit. Paper Island are o pozitie privilegiata, oferind privelisti frumoase asupra teatrului si …
Sambata aceasta, pe 3 octombrie, portile Bacaniei Vechi se deschid pentru toti iubitorii uleiului de masline. Aici, bacanul priceput a pregatit un raft pentru mai multe sortimente de ulei de masline pe care curiosii le pot degusta. Mai multe detalii aflam chiar de pe pagina evenimentului: Gusta produsul emblematic al Greciei: Uleiul de masline. Producatori …
Anul acesta, toamna ne-a cam luat pe nepregatite. Astfel ca nici n-am avut timp sa ne gandim la bunatatile care vin odata cu aceasta, pentru ca gandul ne-a ramas la zilele insorite de vara. Insa, ca sa nu lasam astenia si melancolia sa ne intre-n oase, ar fi cazul sa ne tratam cu un pahar bun …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe