Lantul de restaurante Oro Toro by OSHO continua sa se extinda, urmand sa deschida un nou local si in Baneasa Shopping City. Luna aceasta, lantul de restaurante Oro Toro by OSHO deschide doua noi locatii in doua centre comerciale din Bucuresti – Mega Mall, la jumatatea lunii mai (asta v-am spus deja aici), si Baneasa …
Alimentara e un proiect de pe Facebook in care se incearca o reconstruire a trecutului culinar al Romaniei. Pozele de pe pagina Alimentara ofera vizitatorilor un tablou complet al vietii culinare romanesti din perioada comunista. Poze cu alimentare, berarii, lacto-baruri, restaurante, gradini de vara si reclame vechi la diverse produse si preparate, toate acestea creeaza o documentare …
Solo dining – varianta de a merge singur la restaurant si de a manca singur incepe sa aiba din ce in ce mai multi adepti. Daca inainte un om singur la masa atragea priviri de mila, acum lucrurile s-au schimbat un pic. A inceput subtil, cu aparitia primului restaurant dedicat exclusiv clientilor care nu veneau insotiti. O …
Biciclisti in cautare de noi peisaje se pot alatura turului ciclist printre cramele din Dealu Mare. Aflat la a 6-a editie, acest eveniment invita biciclistii la o plimbare printre vitele de vie, dar si cu popas pentru degustare la 3 crame: Davino, Serve si Rotenberg. Turul cramelor are in jur de 20 de km, dificultate …
Pe harta restaurantelor cu gradini si terase superbe din Bucuresti am adunat noi locuri care sa va inspire, noi recomandari de spatii pe care sa le vizitati in sezonul cald. In al doilea episod va prezentam terasele frumoase ale unor restaurante din Bucuresti, ale acelor localuri de top sau care chiar se autodefinesc restaurante. Descoperiti aici …
Rare Foods e un serviciu de livrare produse de exceptie. Se autointituleaza treasure finders pentru ca fix asta fac: de doi ani cauta cele mai bune produse, le testeaza, le retesteaza si, dupa aceasta verificare minutioasa, le pun spre vanzare. Totul a pornit din dorinta de a regasi produse cu GUST. Atentie, nu produse traditionale sau …
A venit sezonul in care sa numaram gradinile si terasele frumoase din Bucuresti. Accesam baza de date si facem planul pentru vizite in cele mai frumoase gradini si terase ale capitalei. Pentru prima parte a acestui top de restaurante, vom face o trecere in revista a acelor locuri „urbane”, nu a restaurantelor in sensul clasic …
Rulotele cu mancare castiga din ce in ce mai mult teren pe piata marilor jucatori la capitolul servire mancare. Desigur, acesta e cazul in SUA in frunte cu New York-ul, acolo e si raiul acestor food trucks. La noi lucrurile se misca timid, dar suntem convinsi ca in curand vom vedea si mai multe rulote …
Incepe nebunia burgerilor, la prima editie BURGERFEST – primul festival dedicat burgerilor din Romania. BURGERFEST are loc intre 22 si 24 mai, la Verde Stop, in Bucuresti. Restaurantele din tara isi vor scoate bucatariile intr-un spatiu dedicat si maestrii lor culinari vor prepara aici cei mai buni burgeri din meniul lor. Desi burgerul este un preparat …
In cladirea cu istorie de pe Otetelesanu, in spatele Palatului Telefoanelor, au fost mai multe localuri de-a lungul timpului, incepand cu Barul Regal Maxim, in alte vremuri, si ajungand la restaurantul lui Mitica Dragomir, Bogdani, si la Jackie O in ultimii ani. Ultimele doua nu au mers deloc, au pierdut bani acolo, si era de …
O grupare careia ii place sa inventeze diverse evenimente pentru lumea culinara are o noua misiune amuzanta in care va implica unii dintre cei mai mari bucatari din lume. The Grand Gelinaz Shuffle e o joaca gandita pentru chefii unor restaurante de top din toata lumea. In acest experiment, cate un bucatar din aceasta lista va face …
Piata Victoriei e un fel de epicentru al firmelor din Bucuresti. Aici isi fac drum aproape zilnic diversi corporatisti, tineri antreprenori, manageri si boemi. Tot aici este punctul central de schimb si al celor care vin dinspre capetele orasului si isi gasesc noul mijloc de transport spre casa. De aceea, e evident de ce Piata Victoriei marcheaza …
Campania de educatie culinara „50 de saptamani in bucatariile lumii” a ajuns la un nou popas: preparatele mediteraneene. Pentru noua oprire in programul culinar, restaurantul care a gandit retetele pentru acest specific culinar este La Senna. Calatoria culinara a inceput in 2014 la initiativa unei firme de PR care si-a propus sa prezinte oamenilor diverse retete …
Alexandru si Amalia Consulea, cei care au Zahanaua Zexe de pe Icoanei, au deschis in aceasta saptamana Cherhanaua Zexe, o replica pescareasca a zahanalei, pe care o numesc „cherhana gastronomica”. Restaurantul e la cativa pasi de Zahanaua Zexe, pe Alecu Russo, unde au fost mai multe restaurante de-a lungul timpului, ultimul dintre ele fiind Gaudi. …
Traditiile culinare ale Romaniei sunt duse la unul dintre cele mai prestigioase evenimente pe tema nutritiei si alimentatiei: Expo Milano, editia 2015. Tema aleasa de Romania este „Living with nature” (In armonie cu natura), concept prin care tara noastra vrea sa explice vizitatorilor cam care cred romanii ca e esenta lor: biodiversitate, puterea agriculturii, a traditiilor, a …
Sunt multe activitati pe care le puteti face in week-end, fie el prelungit cu o zi libera sau nu. Un plan bun pentru week-end-urile de vara ar fi sa faceti o escapada in jurul orasului la cele cateva restaurante si complexe unde sa va simtiti ca-n vacanta. O vizita la un restaurant pe malul lacului, …
Marea teama ca oamenii vor fi inlocuiti de roboti e din ce in ce mai reala. De curand, un studio de robotica din Marea Britanie a reusit sa creeze un robot care repeta cu exactitate si precizie miscarile unui bucatar de top, chef Tim Anderson. Parintii robotului au spus ca au creat prima bucatarie automatizata. …
COFFEE LOVERS 2015 da intalnire tuturor iubitorilor de cafea. A patra editie a Salonului International al Cafelei se va organiza in perioada 23 -26 Aprilie 2015, pavilionul C3 al complexului expozitional RomEXPO. Coffee Lovers este singurul eveniment de acest fel din Romania si isi propune sa aduca impreuna producatorii si importatorii de cafea si produse conexe, …
Burgerii au ajuns in centrul atentiei in preferintele romanilor atunci cand ies in oras. Restaurantele au observat aceasta tendinta si au preintampinat-o cu adaugarea burgerilor in meniul lor. Burgeri de vita, de pui, de miel, burgeri vegetarieni, burgeri cu bacon, cu gorgonzola si inele de ceapa, cam toate tipurile de burgeri si-au gasit loc in …
Ingredientele esentiale pentru un restaurant de succes sunt: mancare buna, servicii de calitate, atmosfera placuta si un design cat mai ingrijit. La aceste elemente (ordinea fiind atat de subiectiva incat nici nu vom mai discuta despre aceasta), in unele cazuri, se adauga si altfel de ingrediente. Acestea diferentiaza un restaurant de un altul prin povestea locului, …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe