De la taiorul directorial la sortul de brutar

Iata povestea frumoasa si aproape neverosimila in zilele noastre a unei cunoscute bancherite de la una dintre marile banci din Romania, care a lasat postul de director la care cei mai multi nu ar putea ajunge nici in sapte vieti, oricat de mult s-ar opinti, si s-a apucat sa faca paine. O paine pe care …

Proiectul de lege asupra interzicerii fumatului (sondaj)

Lansarea in dezbatere a unei initiative legislative referitoare la interzicerea fumatului in spatiile publice inchise AURELIA CRISTEA: „Interzicerea fumatului in spatiile publice inchise este un pariu pentru tanara generatie, o sansa pe care i-o dam la o viata mai sanatoasa.” In urma numeroaselor mesaje primite de la cetateni, am elaborat un proiect de propunere legislativa …

Comic Book Store cu ceainarie si cafenea in Cotroceni

Kryptonited Z.inc – Comic Book Store, Ceainarie & Cafenea, locul unde devii propriul supererou! Pasionatii de supereroi, filme, seriale, jocuri video, benzi desenate si boardgames isi pot petrece timpul la Kryptonited Z.inc, noul local aflat pe o strada linistita a cartierului Cotroceni, exact in spatele Pietei Cotroceni si in aproprierea Facultatii de Medicina, care are …

O degustare rara: vinurile Levantului de la Chateau Musar

Cand ma gandesc la Liban, imi vin in minte cinci cuvinte cheie: istorie, multiculturalism, francofonie, gastronomie si vinuri. Libanul este relativ tanar – republica s-a nascut aici abia in 1920, dar aceste tinuturi au o istorie veche de 7000 de ani. Fenicienii, romanii, otomanii si francezii au ocupat, rand pe rand, acesta parte a lumii. …

O degustare de tuica si povesti

Saptamana trecuta, intr-o seara parca predestinata ghinionului, Dumnezeu mi-a pus mana-n cap. Am participat, la inceput fara mare tragere de inima, recunosc, la o degustare de tuica Zetea, organizata la magazinul de vinuri Private Wine din Bucuresti. Am venit la eveniment mai mult de gura prietenului meu Mihai Nicolici, proprietarul pravaliei. Daca ar fi fost …

Catalin Scarlatescu e noul chef de la la Beraria H

Beraria H, cea mai mare berarie din Sud-Estul Europei, anunta venirea Chefului Catalin Scarlatescu in cadrul echipei, incepand cu luna februarie. Responsabilitatile lui Scarlatescu nu tin doar de crearea unor noi retete pentru preparatele din meniul berariei, ci si de coordonarea si optimizarea echipei de bucatari si furnizori, dar si redesenarea fluxului operational si a …

Very late breakfast – pentru dimineti tarzii

Duminica nici alarma nu mai suna. Si daca suna, e ignorata. De aceea, un late breakfast e mai mult decat binevenit duminica, atunci cand diminetile tarzii trebuie sarbatorite cu mancare buna si cafea. Un loc din Bucuresti care da startul unor dimineti tarzii este Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55 care crede cu tarie in …

Mancatul dupa varsta de 100 de ani

Va asteptati probabil, ca un medic pe un site care-si propune sa prezinte diverse perspective asupra mancarii, sa scrie despre alimentatie si sa foloseasaca diferiti termeni medicali pretentiosi. Mai apoi, sa puna la colt gurmanzii si poftele lor rafinate si sa predice despre beneficiile vreunui ingredient sau altul. Dar, nu va fi deloc asa, pentru …

Tortul si Painea Anului la GastroPan

Trofeele Painea si Tortul Anului 2015 sunt doar o parte din premiile care se vor decerna la Concursurile GastroPan, cea mai mare competitie autohtona la care se intrec brutari, cofetari si bucatari din toate colturile tarii. Pe langa standurile celor 130 de expozanti romani si straini care vor prezenta gama completa de solutii si tehnologii …

S-a deschis un restaurant fara gluten in Floreasca

Restaurantul cu specific italian Divini s-a deschis chiar la sfarsitul lui 2014 intr-o casa de pe Calea Floreasca, intre Piata Floreasca si Spitalul de Urgenta, acolo unde inainte a fost un mic restaurant turcesc, Locanta Floreasca. Divini se recomanda ca un restaurant fara gluten, adica nimic din ce au ei in meniu, inclusiv pastele si pizza, …

Un bistrou frantuzesc de oras occidental, cu preturi ca la Paris

Le Grenier a Pain e un bistrou destul de mare cu o brutarie si patiserie mica deschis in iarna lui 2014 la parterul unui bloc nou de pe Nicolae Caramfil, in capatul dinspre podul Baneasa, unde inainte a fost Red Angus. E dupa modelul tipic al localurilor pe care le gasesti acum in numar din …

Simbio in casa noua pe Negustori

Simbio Kitchen&Bar se reinventeaza la inceput de an, la o noua adresa, pe strada Negustori 26, intr-un spatiu mult mai generos, urban si prietenos, intr-o casa de la inceputul secolului 20. Reabilitarea a inceput in primavara anului 2014 si a fost implementata de biroul de arhitectura SYAA, sub coordonarea Elizei Yokina. Spatiul vorbeste despre „simbioza” …

Sectiunile de concurs de la GastroPan 2015

Cea mai mare competitie dedicata promovarii inovatiilor, dar si a talentelor din industria de panificatie, cofetarie si HoReCa se va desfasura in perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Targu Mures, in cadrul expozitiei GastroPan. Cele 8 categorii de concurs grupate in 3 sectiuni, la care vor fi premiate, printre altele, Painea si …

Castigatorii concursului Restograf – Topul restaurantelor din Bucuresti 2014

Ieri, vineri 17 ianuarie, Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014: Zexe: Restaurantul anului 2014 in Bucuresti Red Angus Steakhouse: Cea mai buna bucatarie americana in Bucuresti in 2014 Damascus Palace: Cea mai buna bucatarie arabeasca in Bucuresti in 2014 5 Elemente: Cea mai buna bucatarie chinezeasca in Bucuresti in 2014 …

Topul Restograf al celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2014

Astazi Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Mai exact, a premiat cea mai buna mancare, fiindca ace(a)sta a fost singurul criteriu de selectie, nimic altceva (servicii, ambianta, preturi etc.) nefiind luat in calcul. De aceea pe plachete scrie „Cea mai buna bucatarie turceasca din Bucuresti in 2014”, si nu „Cel …

„Oscar” national pentru Vasilica Ardelean la GOURMAND DRINKS AWARDS 2014

GOURMAND DRINKS AWARDS anunta ca Marinela Vasilica Ardelean este laureata premiului la nivel national, pentru Romania, in anul 2014, la categoria Best Wine Book Translation, ca autoare a volumului „50 de vinuri romanesti intalnesc 50 de preparate culinare italiene”. Conform regulamentului, cartea celei care a fost desemnata somelierul anului 2014 in Romania va intra automat …

Restaurantele cu care tin eu

Cand vorbesti cu ei, cand raspund la sondaje, cand scriu pe bloguri sau prin alte parti, bucurestenii sunt foarte morali; intotdeauna de partea celui cinstit si muncitor, vituperanti cu hotii, cu necioplitii, cu neplatitorii de impozite, cu interlopii si cu toti smecherii, in general. Cand am intrebat aici, pe Restograf, daca ar intra in restaurantul …

O noua zahana in Bucuresti, care-i sufla direct in ceafa lui Zexe

In primavara lui 2012 a fost deschis restaurantul  Odeon, departe, la Abator pe Splaiul Unirii, aproape de intersectia cu Mihai Bravu, dupa indelungate si scumpe renovari si restaurari, facute cu multa cheltuiala si cu tot ce e mai bun. Proprietarul de atunci avea afaceri mari in constructii, asa ca si-a permis un lux greu accesibil …

Ciorba de burta, orga si saxofon la Afumati

De ceva vreme un bun prieten mă tot ameninţă cu o ciorbă de burtă eeeeextraordinară la restaurantul La Nuci. M-am fofilat eu cât am putut, argumentându-mi amânarea cu cel puţin două motive: primul – nu sunt mare fan ciorbă de burtă şi al doilea – restaurantul este la capătul lumii (cel puţin al celei familiare), …

Un restaurant chinezesc foarte bun la Phoenicia Grand Hotel

Au fost mai multe restaurante la parterul lui Phoenicia Grand Hotel de-a lungul timpului: Kasttane, Pescarie Mediteraneana, apoi Season. Din vara lui 2014 a venit Din Fu, al unor chinezi care mai au un restaurant chinezesc cu acest nume, undeva prin Vitan, sau asa ceva. Din Fu a preluat o parte din mobilierul si amenajarea de …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe