Nu m-am mai dus la restaurantul chinezesc 5 Elemente de pe Icoanei de cand am fost prima data acolo, acum aproape trei ani, chiar daca multi spun ca au cea mai buna mancare chinezeasca din oras, pentru ca mi se pare prea scump si stau cu senzatia ca sunt pacalit. Acum a trebuit sa ma …
In urma anuntului pe care l-am pus pe site ca vrem sa facem o lista cu restaurantele in car nu se fumeaza deloc, am primit multe informatii si sugestii, printre care si aceea ca exista un site: www.farafum.com … pe care scrie, cu mare economie de cuvinte: „Fără fum! Unde să ieși în oraș fără …
Incep cu partea mai amuzanta. Suntem patru la masa in casa lui Zaharia Stancu si, la sfarsit, cerem un latte si trei cappuccino. Se intoarce repede peronajul principal cu tava cu cele patru cafele. – Pentru cine e lateul? – Pentru el! I-l pune omului in fata, dupa care ramane cu trei cappuccino pe tava …
Multa lume ne-a cerut sa publicam pe Restograf o lista a restaurantelor din Bucuresti in care nu se fumeaza, sau care au spatii pentru nefumatori facute nu in bataie de joc. Le-am raspuns de fiecare data ca sunt atat de putine incat nu prea am avea ce lista sa facem. Mie imi vin in minte …
Am revenit la La Belle Epoque dupa mai bine de patru ani si l-am gasit le fel, cu aceleasi decoruri si mobilier – foarte bine facute, de altfel, si solide, fiindca au rezistat foarte bine. O atmosfera de bistrou clasic occidental („pub” la englezi), cu priza la public. Ocupa o bucatica de parter al unui …
Mike B., un brasovean care traieste de zeci de ani in America, ramas cu nostalgia mancarurilor din copilaria lui transilvaneana, citeste tot ce scriem pe Restograf si ne trimite mereu informatii si articole cu ce se intampla in restaurantele lor, acolo, in America. Am si publicat pe unele dintre ele. Ultimul mesaj de la Mike …
In ultima vreme am fost de mai multe ori la restaurantul lui Joseph Hadad, „Joseph by Joseph Hadad„, pe numele lui intreg, ca sa ma lamuresc daca acesta este cel mai bun restaurant din Bucuresti, asa cum mi-au spus multi ca ar fi. Si am vazut ca au luat si premiul I, „Restaurantul anului 2014 …
In 16 ianuarie Restograf va desemna si va premia cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2014. Vom desemna „Restaurantul anului 2014 in Bucuresti„, dupa care vom da premiile dupa principalele tipuri de bucatarii, cu conditia sa avem cel putin 10 restaurante cu tipul respectiv de bucatarie inscrise pe Restograf. Vom avea, de asemenea, un …
Am revenit la Vatra Neamului dupa o buna bucata de vreme, fiindca e departe, si l-am gasit cam la fel cum in lasasem, adica asa cum am scris in articolele de mai jos. In interior totul arata la fel de bine, luxul provincial moldovenesc e intact, lucind de curatenie, fetele de masa brodate tot acolo. …
Pranzul la Paul, mai delicios cu noile oferte „Menu du jour” Brutariile Paul isi diversifica oferta pentru pranz sub umbrela „Menu du jour”. Pentru o masa in stil frantuzesc, clientii se pot delecta cu patru combinatii de produse la preturi speciale, iar pentru o gustare lejera, ei pot savura cele mai noi produse din meniul …
Cand am intrat prima data la Alt Shift, chiar vizavi de Casa Centrala a Armatei, cam pe unde era faimosul acum 20 de ani restaurantul Bucuresti – Berlin, am dat sa ies afara sa ma mai uit o data la ce scrie pe intrare, crezusem ca am ajuns intr-un garaj, sau la intrarea in vreun …
Scriam in urma cu cateva zile ca un cetatean a luat o buna bucata din parterul ansamblului de cladiri din Piata Amzei, patratul care are Teatrul Ion Creanga. A luat partea dinspre piata, cu cele doua colturi, si inca doua bucati din laturile dinspre Magheru si Calea Victoriei. Au facut acolo un restaurant cu bucatarie …
In decembrie iau din nou la rand cele mai bune restaurante din Bucuresti, ca sa fac clasamentul pe anul respectiv, pe tipurile principale de bucatarie. Am ajuns si la The Artist, fiindca unii il considera cel mai bun restaurant din Bucuresti, si nu neaparat fara motiv. The Artist e deschis de vreo doi, trei ani in …
Bistroul Violeta, mai exact Violeta’s Bistro, a fost deschis prima data pe Calderon, la intersectia cu Batistei, pe atunci numindu-se Violeta’s Vintage Kitchen. A fost acum mai bine de doi ani cineva de la Restograf acolo si s-a intors foarte nervos, scriind apoi multe lucruri rele despre mancarea Violetei, si nu numai despre mancare. Noi …
Il Tempio del Gusto e un restaurant din Cotroceni, deschis in septembrie 2014 la parterul unei cladiri urate de la intersectia lui Carol Davila cu Eroilor, langa un fost restaurant celebru cu multa vreme inainte, Bradet. Interiorul e cam ostentativ, mai luxos decar ar fi cazul pentru tipul de mancare pe care o voi descrie …
Cineva care se pricepe foarte bine la mancare, un om care are mai multe restaurante din care s-a si imbogatit, de altfel, m-a trimis tocmai in Pantelimon, la Golden Kebap, jurandu-se ca acolo e cel mai bun restaurent turcesc din Bucuresti. E prieten cu patronul turc si acesta ii da de fiecare data sa manance …
Cineva a luat o buna bucata din parterul ansamblului de cladiri din Piata Amzei, patratul care are Teatrul Ion Creanga. A luat partea dinspre piata, cu cele doua colturi, si inca doua bucati din laturile dinspre Magheru si Calea Victoriei. Au facut acolo un restaurant cu bucatarie frantuzeasca fina (restaurant gastronomique / Grande Cuisine), Le …
In frumoasa casa de pe Aron Florian, intre Maria Rosetti si Batistei, a fost primul sediu al lui Nestle, cand au intrat ei in Romania. Dupa aceea am vazut un restaurant unguresc, Christie’s, inlocuit de un alt restaurant, care a avut o viata mai scurta, Casa Tulceana, cu peste adus direct de la Dunare si …
Zabaione si-a schimbat proprietarul in 2014, insa a pastrat numele, specificul si designul, si chiar si o buna parte din personal. Au adus un chef nou, un sicilian, Gaetano Migliorato. Ce am scris data trecuta despre frumoasa vila din Piata Charles de Gaulle, despre cum arata totul acolo, despre amenajare si decoruri, pastrez cu aceleasi cuvinte: Zabaione e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti. Zabaione se pozitioneaza ca un restaurant de lux, cu preturi foarte mari, un restaurant "fine dining" italian, chiar daca bucatarii sicilieni rar ajung specialisti in bucatarie fina, ei fiind neintrecuti in bucataria italiana traditionala.
Taverna Racilor din Herastrau e a doua terasa cu acest nume, deschisa dupa succesul aiuritor al primeia, Taverna Racilor de pe Buzesti, un (fel de) restaurant despre care am scris dupa ce m-am intors foarte indispus de acolo. Eu mananc mult peste si tot altceva care e facut din el, insa acolo nu am nimerit …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe