Gatitul pe piatra incinsa la Royal Steak Hot Stone Restaurant (prezentare)

Istoria ne-a dezvaluit cum, inca din trecutul indepartat, omul a fost astfel construit incat sa consume atat carne, cat si legume proaspete. Inca de acum cateva mii de ani, pentru a-si satisface dorinta de carne,  s-a inceput prepararea acesteia in modul cel mai primordial posibil – pe pietre incinse – si nu la foc direct. …

Mica Elvetie s-a mutat in Craiova pentru o zi

O degustare de vinuri este ca o piesa de teatru. Scenariul este foarte important, este scris de producatorul de vinuri care initiaza proiectul impreuna cu echipa din locatia care gazduieste evenimentul. Scenariul trebuie sa permita regizorului sa gaseasca solutii creative care sa ofere invitatilor emotii in minte si suflet. Regizorul cunoaste crama care a dat …

Nou meniu la Roberto’s

Athenee Palace Hilton Bucuresti anunta lansarea unui nou meniu in restaurantul Roberto’s, incepand cu mijlocul lunii octombrie, care va aduce clientilor sai spiritul aromelor mediteraneene si preparate pura cucina italiana. Bucuresti – Conceptul intregului meniu a fost creat de catre chef-ul de origine italiana, Marco Magri, impreuna cu chef executive, Chaiyasith Srichom (Lam), introducand feluri …

La Rambla a introdus brunch-ul de duminica

La inceput de toamna, restaurantul La Rambla Cocina Espanola reia in fiecare duminica brunch-ul spaniol devenit deja traditie, Buffet de Arroz & Mariscos. In deschidere, va propunem adevarate delicatese din fructe de mare: Calamari in stil Andaluz, Vongole in sos pil-pil, Creveti in sos de usturoi, Bulgarasi de cod in sos Bechamel, pentru ca apoi …

Drumul spre gastronomie (II)

Se pot spune multe despre conditiile de munca din Romania… Cu totii am auzit vorbindu-se foarte mult despre asta in ultimii ani. Ce bine ar fi, daca toate aceste vorbe s-ar transforma, fiecare, in cate un leu in plus la salariu, o zi de concediu, sau un dram de apreciere pentru munca depusa. Astfel s-ar …

Live Voice & Piano Duet, in fiecare sfarsit de saptamana, la AGO

Desi cunoscut in special pentru frumoasa terasa de pe malul lacului Herastrau, o data cu venirea sezonului rece, AGO Restaurant revine la atmosfera eleganta si intima cu care si-a castigat clientii fideli, inca de la deschidere. Astfel, in fiecare seara de vineri, dar si sambata, o data la doua saptamani, AGO gazduieste un seducator show live …

Pizza Hut aniverseaza 20 de ani de prezenta in Romania

Pizza Hut aniverseaza 20 de ani de prezenta in Romania. Restaurantul deschis pe Calea Dorobanti nr. 5-7 a fost primul restaurant american „Casual Dine-in” din tara. In cei 20 de ani de la deschidere, Pizza Hut a dezvoltat o retea de 14 restaurante, dintre care opt in Bucuresti, cate unul in Ploiesti, Timisoara, Iasi, Constanta …

Sarbatoarea Recoltei cu Alira la Aliman

„Exista mai multa filosofie intr-o sticla de vin decat in toate cartile” (Louis Pasteur) La Alira toamna se numara prietenii si strugurii in cadrul petrecerii campenesti cu traditie organizata in via proprie din localitatea Aliman Arta de a face vin se bazeaza, poate mai mult decat altele, pe consecventa si pe crearea unei traditii. De …

Papa'n Drum – mancare cu peste

Motto: ”Vizitati-ne pentru a avea o experienta relaxanta si revigoranta ce va va indulci viata plina de stres” Avem mare noroc. Spre deosebire de alte zone din tara, la Corbu e cald, chiar foarte. Zona, parte a Rezervatiei Biosferei Deltei, a ramas destul de salbatica, datorata relativei izolari geografice dar si celor ce incurajeaza tot …

O dulceata de corporatista

Mai jos e scrisoarea unei corporatiste care s-a hotarit – ca multi altii, de altfel – sa schimbe atmosfera de spital din office buildingurile bucurestene pe o curte cu flori de la tara. Am rugat-o sa imi scrie dupa ce am mancat dulceata si prajituri facute de ea, la Racos. GB *** Draga George, In …

Programul Fete de la Gastronomie

Intre 26 in 28 septembrie, sarbatorim impreuna gastronomia –  Fete de la Gastronomie! Prima editie a Fete de la Gastronomie, o serie de evenimente care celebreaza gastronomia franceza, va fi organizata in perioada 26-28 septembrie, la Bucuresti, de catre Ambasada Frantei in Romania, Camera de comert si industrie franceza in Romania, Institutul Francez din Romania …

Vitis Metamorfosis au crama lor acum

Producatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis a inaugurat oficial prima crama proprie Vitis Metamorfosis, producator de vinuri premium din regiunea Dealu Mare, a inaugurat oficial prima sa crama – din Vadu Sapat, comuna Ungureni. Investitia in achizitionarea si restaurarea completa a cramei se ridica la 2.85 milioane de euro. Operatiunile de renovare si retehnologizare a …

Vinul nu se mai bea la restaurant – secretul lui Polichinelle

Le Figaro Vin anunta ca va publica, pe 14 octombrie 2014, barometrul anual al comportamentului consumatorului francez de vin, o ancheta realizata pe un esantion de 1218 de persoane, de catre Sowine, o agentie de marketing dedicata vinului, sampaniei si bauturilor spirtoase. In avanpremiera, Le Figaro Vin publica si o prima concluzie a studiului: 82% …

Saptamana Restaurantelor revine cu editia de toamna

Dupa rezultatele excelente ale primei editii (16-23 mai), organizata in Bucuresti, SAPTAMANA RESTAURANTELOR revine cu editia de toamna, in perioada 22-28 septembrie, atat in Capitala cat si in cateva din marile orase ale Romaniei. DESPRE SAPTAMANA RESTAURANTELOR Saptamana Restaurantelor este un eveniment special cu oferte si discounturi (minimum 25%) organizat de Asociaţia Romania Culinara,  Top …

Un Maitre cuisinier de France la Fete de la Gastronomie la Bucuresti

Domnul Dominique Frerard este bucatar sef, detinator al titlu Maitre cuisinier de France si chef la restaurantul „Les Trois Forts” al Hotelului Sofitel din Marsilia. Indragostit de aromele din sudul Frantei si un mare calator, el a acceptat sa fie patronul spiritual al primei editii a „Fete de la gastronomie”, care se va desfasura la …

Friptanele de la Inter, 25 de ani dupa, preturi x 100

Modigliani e restaurantul de lux al hotelului Intercontinental, spre diferenta de Braseria Corso, care e de trafic. Modigliani e deschis doar dupa ora 18 si cred ca duminica e inchis, nu am inteles prea bine de ce. E un restaurant mare la parterul hotelului, cu peretii care dau spre strada de sticla, cu tavanul inalt. Are …

Clubul Snagov – inceputul progresului, dupa trei ani de studiu si reflectie

Am revenit la restaurantul Clubului Snagov dupa exact trei ani. Complexul si ambianta sunt la fel, restaurantul are acum in fata un ponton acoperit, chiar pe lac, adica, foarte mare si bine amenajat. Au facut o schimbare in meniu, l-au facut mai „international” si au restrans sectiunea cu bucatarie romaneasca, din care nu au renuntat …

Intrarea cu mancare proasta din Herastrau

Pe la jumatatea lui august 2014 s-a deschis al doilea restaurant Bel Mondo in Bucuresti, in parcul Herastrau, dupa ce primul cu acest nume (scris cu litere mici pe panoul lor: bel mondo) a fost deschis in Centrul Istoric. Bel Mondo din Herastrau ia locul lui Quattro Stagioni dupa ce unul dintre actionari s-a retras, …

Restaurantul personaj de carte din Brasov

Alex, prietenul meu din Brasov, ne-a dus la restaurantul Poarta Schei nr. 4 din centru, langa Piata Sfatului. Am dedus eu ca acesta ar fi – cel putin in parerea lui Alex – cel mai bun restaurant din oras facand urmatorul calcul: Alex s-a nascut in Brasov si locuieste acolo, asa ca stie bine tot …

Bucurestenii se dau in vant dupa pesmet cu cartofi prajiti

In tarile occidentale, moda restaurantelor deschise in „spatii neconventionale” a prins foarte bine si are deja radacini adanci. Restaurante cu mancare buna, adesea chiar cu bucatarie fina, deschise in hale industriale, in maghernite sau te miri pe unde, ajung repede locuri in care e bine sa fii vazut alaturi de vedete de televizor care cred …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe