Cel mai bun restaurant din Bucuresti cu bucatarie asiatica fina?

Restaurantul The Gang s-a mutat de pe calea Floreasca in 2013, in casa in care inainte a fost foarte cunoscutul restaurant Aquarium, care Aquarium s-a mutat in Calea Floreasca, inainte sa se inchida de tot! In locul lui The Gang din Calea Floreasca s-a deschis mai intai The Lounge, un restaurant bun si elegant, insa …

Martisoare comestibile

Rasfat de Martisor, intr-o editie unica Madame Lucie La Madame Lucie, traditia Martisorului inspira si in acest an o editie limitata savuroasa: les macarons in culorile martisorului imbina arome proaspete de lacramioare si violete,  obtinute din cele mai bune ingrediente. Martisoarele Madame Lucie pot fi oferite in oricare din cele trei cutii elegante – de …

Detalii despre GastroPan 2014

Cifrele confirma: GastroPan 2014 va fi expozitia de panificatie, cofetarie si alimentatie a anului! Editia a sasea a celui mai important eveniment autohton ce prezinta solutii si tehnologii pentru sectoarele de panificatie, cofetarie, gelaterie, ciocolaterie, cafea si alimentatie publica se va desfasura la Brasov Business Park, in perioada 4-6 aprilie 2014. La GastroPan vor expune …

Ultimul restaurant de top inainte de iesirea din Bucuresti?

Cunoscutul restaurant Golden Blitz, de la marea intersectie Razoare, s-a redeschis in septembrie 2013 dupa mai multi ani in care acolo a fost construita o cladire mare de birouri, al carei parter e ocupat in stanga de cafeneaua Golden Blitz, iar in dreapta de restaurantul cu acelasi nume. Cladirea are un spatiu larg in fata, …

Vom angaja in curand un evaluator de restaurante full-time la Restograf

In luna martie Rstograf va angaja un evaluator de restaurante & redactor, o pozitie full-time. Nu va fi cel mai bine platit job din Bucuresti, probabil, insa va fi unul dintre cele mai placute. Noul angajat va trebuie sa manance zilnic la cate un restaurant, si apoi sa scrie despre ele. Pe langa placerea si …

Bucatarie italiana fina pe Vasile Lascar

Numele „+39” vine de la prefixul telefonic al Italiei. Se poate spune, intr-o oarecare masura, ca +39 e fostul restaurant Malvasia din incinta hotelului Sarroglia, de pe Maria Rosetti, la intersectia cu Vasile Lascar. Totusi, l-am trecut pe +39 ca un restaurant nou pentru ca schimbarile sunt majore: l-au mutat din subsol la etajul I, …

Festival Benihana in martie

2014, DUBLA ANIVERSARE BENIHANA Benihana of Tokyo, liderul mondial al bucatariei japoneze cu specific teppanyaki, aniverseaza anul acesta 50 de ani. Benihana Bucuresti, filiala sa locala din cadrul hotelului Howard Johnson Grand Plaza, dubleaza anul aniversar sarbatorind 10 ani. Benihana of Tokyo este brandul international care reuneste sub umbrela sa peste 20 de restaurante cu …

Culoarea roz – dincolo de marketing alimentar

De regula, rozul nu este o culoare care provoaca si a fost intotdeauna asociata cu atitudini si entitati delicate, ba chiar neajutorate. In domeniul gustului este asociat aproape intotdeauna cu dulcele. Ce poate fi mai suav decat o panglica roz, in parul balai al unei copile? Poate o inghititura dintr-o prajitura pufoasa, iesita din mainile …

Un bilet la Atheneu si o sticla cu vin bun pentru poza cu 4,000,000

In curand Restograful va ajunge la 4,000,000 (patru milioane!) de afisari de la lansarea sa, in martie 2011. In 12 iunie 2012 am atins primul milion, si atunci am dat un premiu celui care a reusit sa faca o captura de ecran cu momentul in care s-a atins acel numar rotund. In ianuarie 2013 am …

Teatru fara prejudecati la Restuarantul Elisabeta

Marius Manole si Ilinca Manolache, soti si frati in spectacolul Masculin-feminin Spectacolul “Masculin-feminin”, scris si regizat de Lia Bugnar, se va desfasura joi, 20 februarie, ora 22:00 la Teatrul Elisabeta, situat in Bulevardul Elisabeta nr 45. Distributia spectacolului este formata din Ilinca Manolache, Marius Manole, Laura Cret, Andrei Araditis si Theodora Stanciu. Accesul in sala …

Luna Torturilor la Dulcineea Roz

Dulcineea Roz declara luna februarie Luna Torturilor! Acum cativa ani stiam de februarie ca fiind luna Faurar, adica luna pregatirilor, acum toata lumea vorbeste de “luna iubirii”.  Chiar daca Valentine’s Day este o sarbatoare imprumutata, multi romani aleg sa sarbatoreasca iubirea lor atat pe 14 februarie cat si de Dragobete, zece zile mai tarziu. Februarie …

7 dintr-o lovitura la Godot Café

Batalia celui mai bun actor se da in 7 dintr-o lovitura la Godot Café Spectacolul de teatru “7 dintr-o lovitura” scris si regizat de Lia Bugnar, cu actorii Ilinca Manolache, Anghel Damian, Catalin Babliuc, Lia Bugnar, Andrei Runcanu, Nicoleta Lefter, Marius Manole, Maria Obretin are doua reprezentatii luna aceasta: sambata, 15 februarie, ora 22:00 si …

Grande Cuisine pentru o zi la Cluj

Serara speciala « VOYAGE EN FRANCE »   Dupa intalnirea cu Isabelle Legeron Master of Wine din octombrie 2013, va invitam la o cina-calatorie in lumea gurmanda a Frantei de azi. Un eveniment unic la Cluj Napoca, in prezenta inedita a chef-ului Julien Bourdaries si a viticultorului-eonolog al Domeniul Brin, Damien Bonnet. O ocazia de afla direct …

GastroPan 2014 in aprilie la Brasov

Programe si invitati speciali vin la expozitia GastroPan 2014 Brasov Pentru al patrulea an consecutiv, cea mai importanta personalitate a industriei mondiale de panificatie va sosi la cea mai mare expozitie autohtona dedicata brutariilor, cofetariilor si unitatilor de alimentatie publica. GastroPan, evenimentul de referinta a pietei autohtone de profil se va desfasura in perioada 4-6 …

Sibiul culinar

Primul care a inchegat existenta umana in zona Sibiului de azi, a fost un castru roman si apoi o asezare slava. In secolul al XII-lea, a urmat colonizarea germana, cu populatie provenita din regiunea Rin-Mosela, astazi impartita intre Germania si Franta. In 1223, este atestat oficial pentru prima data, ca Hermannstadt. In vremurile moderne, Sibiul …

De ce vreau sa fac din Restograf un site comercial

In urma cu cateva zile am pus un anunt in care ziceam ca vreau sa gasesc un asociat sau un partener cu care sa transform Restograful intr-un site comercial. Nu a fost o decizie usoara si o buna parte din reactii au fost previzibile. Am primit mesaje scrise cu indreptatita ingrijorare de la oameni care …

Sper ca au mutat si belly dance-ul in Matasari…

Palmyra s-a mutat din Barbu Vacarescu la inceputul lui 2014 pe strada Matasari, unde a fost inainte un alt restaurant, Planet. In Barbu Vacarescu Palmyra era mai degraba o cafenea, Cafe Palmyra, am si scris despre ei. In Matasari sunt un restaurant in toata regula. Ocupa o casa intreaga, destul de mare, cu doua niveluri, …

Funky cuisine cu masca de gaze

E3, sau, pe numele lui intreg, Cocktail Bar & Restaurant E3 by Entourage, e ultimul venit in Complexul Floreasca, pe coltul din dreapta cum te uiti la cladire dinspre Calea Floreasca, in decembrie 2013, dupa ce au fost acolo si au sucombat Classa di T si apoi Novi Aquarium. E3 vine de la « Entourage al treilea », …

Nu prea ne intereseaza studentii…

La Mia Musica e un restaurant mare cat o cantina studenteasca din Regie si a fost deschis in ultimele zile ale lui 2013 intr-o fosta cantina din Regie, R1 parca, cea de vizavi de Orhideea. La Mia Musica e foarte mare, deci, are o sala imensa, open space cu barul in mijloc. Nu stiu daca mai …

Schimbarea de la ora 15

Restaurantul Sugar & Spice, denumit in primele sale zile Sugar Daddy, a luat locul fostului si cunoscutului deja fast-food, restaurant cu autoservire Self, de pe Calea Buzesti, la sfarsitul lui 2013. Self a avut mult succes, din cate stiu eu, erau valuri-valuri de corporatisti care se revarsau la pranz, din cladirile de birouri din zona, …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe