Culoarea rosie

In limbajul vizual, rosul simbolizeaza pericolul iminent. Este prezent in multe situatii limita, de la marul rosu al Albei ca Zapada, la otravitoarea ciuperca rosie, pana la… Rosia Montana. In organismul uman, aceasta culoare declanseaza instincte ancestrale si subconstiente, pentru ca ii spune creierului nostru ca se intampla ceva iesit din comun si el trebuie …

Restaurantul La Brace din Sinaia

Motto: O mancare delicioasa este ca o poveste frumoasa. Nu o uiti niciodata. Te asteptam cu drag sa continuam povestea, in acelasi stil savuros. Amplasat in Sinaia, pe strada Costilei nr. 27, in imediata apropiere a Telegondolei, restaurantul La Brace isi propune sa ofere clientilor sai nu doar mancare, ci mai degraba o experienta ce …

Radu House Pub & Bistro in casa a lui Elie Radu

Interviu cu managerul general Silvana Hristea, artist plastic Radu House Pub & Bistro este un local deosebit, deschis, deloc intamplator, in casa a lui Elie Radu. Pe zidul casei-monument istoric Elie Radu, regasim urmatoarele cuvinte: „1898, Casa Inginer Elie Radu; Cladire in stil neoromanesc construita dupa planurile arhitectului Giulio Magni; Interioare impodobite cu picturi in …

Terci de foie gras

Il Saraceno a fost un nu prea mare restaurant care mi-a placut destul de mult, influentat, fara indoiala, si de gasirea lui in unul dintre locurile cu poezie ale Bucurestiului frumos, langa Biserica Precupetii Vechi, printre alte case si strazi vechi. Am trecut din nou pe acolo si am vazut Trattoria Amore in loc – …

Cel mai spaniol restaurant din Bucuresti

E surprinzator ca sunt atat de putine restaurante cu bucatarie spaniola in Bucuresti, dat fiind ca sunt foarte multi de-ai nostri care au stat ani de zile acolo. De aceea e mai mult decat binevenita o initiativa precum aceea a unui roman care s-a intors in Bucuresti cu o valiza cu produse cum noi nu …

Nu-i frumos sa-ti umpli carciuma cu oameni pe care nu-i poti hrani…

Nu stiu cum s-a facut, dar patronul moldovean de La Placinte, un moldovean de peste Prut, a fost necivilizat exact in ziua si la ora in care ne-am dus noi acolo. Era la putin timp dupa deschiderea din septembrie, pe la pranz. Restaurantul aproape plin, si dupa ce ne-am asezat noi s-au ocupat si celelalte …

Restaurante noi in Bucuresti

Piata Floreasca a devenit deja locul cu cea mai mare concentratie de restaurante bune din Bucuresti, dupa Herastrau, si daca nu punem la socoteala Centrul Vechi, care e un caz aparte, totusi. Celor deja multe si cu specific destul de variat, existente deja, li s-au adaugat doua in decembrie, deschise aproape in acelasi timp si, …

La Multi Ani 2014!

La multi ani 2014! Va doresc un an nou plin de impliniri si sanatate. Bucurati-va de compania celor dragi, fiti naturali si mancati natural. Cadoul meu pentru dumneavoastra – 12 fotografii culinare, pentru fiecare cele 12 luni ale anului – cu produse frumoase, naturale si de calitate – viziunea mea culinara. Multumesc tuturor cititorilor Restograf! …

Cel mai slab restaurant restografiat in 2013

Tocmai scrisesem cu vreo doua zile in urma ca Restaurantul Secret – Casa Caius e cel mai prost restaurant pe care imi aduc aminte sa-l fi vazut in Bucuresti in ultima jumatate de an (sau, poate, chiar in tot anul 2013), dar atunci imi iesise din minte restaurantul Babel, din Grozavesti. Acum acesta a trecut …

Restaurantul sub acoperire al Mossadului la Bucuresti

Nargila e cel mai prost restaurant arabesc (oriental cuisine) la care am fost eu in Bucuresti si unul dintre cele mai proaste – desi nu ultimul – dintre cele pe care le-am vizitat in 2013. Nargila inseamna narghilea, dupa cum vad in poze si dupa cum m-a mai lamurit Internetul. Numele intreg al restaurantului din blocul …

Cel mai apreciat restaurant in Canada – un autobuz cu mancare indiana

Iata, mai jos, mesajul al lui Mike B, un brasovean stabilit de vreo 25 de ani in Canada, pentru cititorii Restografului. Mike e un om bogat, umblat prin lume, fin cunoscator al gastronomiei si mancarurilor fine. Si un foarte bun analist al mentalitatilor si comportamentelor sociale, avand sansa sa cunoasca marile culturi din interior, la …

La Grande Cuisine la ea acasa

Carmen a tinut sa vada cu ochii ei cateva dintre marile restaurante ale lumii, in care obisnuitii celor ale noastre din Herastrau s-ar simti rusinati sa intre, dupa cum arata, daca nu le-ar spune cineva ca e bine sa fie vazuti si acolo. Mai ales ca preturile nu sunt cu mult diferite… Ii multumim lui …

Crama Domneasca & Restaurantul Voievodal Baneasa (prezentare)

Cand a fost deschis Restaurantul Voievodal Crama Domneasca? In urma cu 5 sau cu 6 ani? Restaurantul din Centrul Vechi a fost inaugurat la sfarsitul anului 2008. Ansamblul de incaperi care formeaza Crama Domneasca a gazduit pentru prima data un restaurant in anii ’70? Da, mai exact, deschiderea a avut loc in anul 1971 si a …

Cand delicatesele au nevoie de mai multe explicatii

Le Bistrot Francais e un restaurant – un bistrou, mai bine spus – de care Bucurestiul are nevoie, si ma mir foarte tare ca nu sunt inca in oras cel putin cateva zeci din acestea. Le Bistrot Francais a luat in toamna lui 2013 locul unui restaurant celebru la vremea lui, acum multi ani, si …

Bucatarie englezeasca urbana, moderna si creativa in Piata Dorobantilor

The London Street Bistro e fratele mai tanar al lui The London Street Atelier. Lucrurile stau cam asa: o doamna englezoaica, Rachel Sargent, a deschis mai demult pe strada Londra un fel de restaurant, The London Street Atelier, care nu e tocmai restaurant ci, dupa cum chiar numele zice, o casa pentru evenimente si intalniri …

Chef Florin Dumitrescu si-a lansat oficial restaurantul

Pe strada George Enescu, nr. 23, si-a deschis larg portile restaurantul Goccia. Armonia perfect creata intre eleganta din interior si atmosfera relaxanta de pe terase, te imbie sa te pierzi intr-o lume a deliciilor. Goccia te seduce cu preparate delicioase, combinatii inedite si gustoase. Aduce in atentia clientilor un meniu semnat de Chef Florin Dumitrescu si …

Problema de personal sau o problema de cultura?

Pe langa problemele financiare sau birocratice, problema cu personalul este una dintre cele mai importante in gestionarea unei afaceri. Dar, nu numai. Este un concept prezent in toate sectoarele economiei. In criza socio-economica, el a devenit foarte evidenta, din cauza accentuarii migratiei pe piata muncii. In bucatarie, mai mult decat in alte locuri, pastrarea anumitor …

Ma numesc Andrei Rata, am 15 ani si dansez cu partenera mea la evenimentul dv.

Buna ziua! Ma numesc Andrei Rata, am 15 ani si as dori sa va ajut sa aveti momente de neuitat la nunti, botezuri si petreceri de ori ce fel. Eu si partenera mea, vrem sa va oferim un spectacol de dans sportiv in care sa includem cele doua stiluri: latino si standard. Noi o sa …

Un nou restaurant romanesc serios in Bucuresti

World Trade Center Bucuresti deschide restaurantul romanesc „La Șipote” World Trade Center Bucuresti a deschis un nou restaurant in cadrul Hotelului Pullman: La Șipote, cu specific romanesc. Nascut dintr-o idee indrazneata si mai putin obisnuita in peisajul gastronomic autohton, noul restaurant a fost creat ca un loc ce omagiaza personalitatea unui mare roman, compozitorul Ciprian …

Cadouri de Craciun la Madame Lucie

Madame Lucie a pregatit iubitorilor de macarons o editie speciala de Craciun, cu patru arome noi obtinute din ingrediente naturale: vin fiert, ciocolata cu rom, scortisoara si turta dulce. Acestea pot fi gasite in toate boutique-urile din tara de la inceputul lunii decembrie. Iar pentru cei care doresc sa le imparta cu cei dragi si …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe