O mancare din meniul unui restaurant trebuie sa surprinda prin gustul deosebit si nu printr-un nume ciudat… Coborand prin portile Cetatii, dupa o incursiune intre trecut si prezent, plasmate intr-un echilibru inechivoc in jurul bastionului Alba Carolina mitica cetate albaiuliana, cu pasi mici si parca coplesiti gasim aproape de prima poarta a cetatii aceasta mica …
Am mers la Bordello convinsi ca vom avea un pranz de fine dining :), asa cum ne anuntasera intr-un e-mail sau ceva cu PR. Insa cei de acolo, chelneri si ce or mai fi fost, fie ridicau din umeri, din sprancene, sau pur si simplu opinau ca ce e in meniu or fi acele faindaininguri …
Ce Chef nu a visat vreodata ca intr-o zi sa aiba propria gradina? Sa poata sa-si cultive propriile legume, acele plante aromatice a caror aroma imbie bucataria, sa poata avea propria varietate de salata, sa poata vedea cum se inrosesc rosiile. Visul meu s-a realizat de acum 4 ani – de aceea am ales ca …
Joi, pe 25 iulie, a avut loc la restaurantul Barbizon din cadrul Hotelului Pullman Bucharest World Trade Center un inedit Show Gastronomic, o adevarata demonstratie! Trei dintre cei mai proeminenti reprezentanti ai lumii financiare bucurestene: Dan Paul – Presedintele Asociatiei Brokerilor, Make – Presedintele Grupului de Presa Bursa si Remus Borza – Partener Euro Insol, s-au …
Aceasta nu este o recenzie, este un pretext pentru cei care se considera degustatori consumatori. Sunt alegerile noastre privind hrana, rezultatul unui impuls ori doar portofelul ne anima? Pentru raftul cu carti utile in educatia gastronomica, am gasit la Anticariatul Artis de pe Calea Mosilor, o carte (tehnica la vremea ei, anul 1982), despre un …
Spectacolul Noi4, scris de Lia Bugnar si regizat de Dorina Chiriac, reuneste cele mai apreciate talente actoricesti ale scenei bucurestene: Maria Obretin, Ilinca Manolache si Marius Manole. Pe langa rolul de creator al scenariului, Lia Bugnar are un rol supriza, pe care spectactorii l-au descoperit vineri, 26 iulie, ora 22:00 la singura cafenea-teatru din Bucuresti, …
O vacanta in Grecia te invata sa te bucuri de lucrurile simple si sa intelegi traditiile unui popor pe cat de vechi, pe atat de plin de viata. De aceea, vara aceasta, restaurantul grecesc MEZE Taverna si agentia de turism AA Travel iti pregatesc o experienta greceasca autentica, o calatorie culinara in Grecia. Daca la …
Am auzit de domeniul Greaca intamplator, cred ca printr-un voucher si mi s-a parut demn de un drum pana acolo. Cum ziua mea si-a facut aparitia prin peisaj, unul dintre cadouri a fost acesta! Drumul pana acolo nu e neaparat rau, asta daca nu ai ca reper drumurile de dincolo de granita. Sa spunem ca …
Eu cred ca nici macar un singur bob de piper nu e mai « natural » la Nana Natural Food decat la orice alt restaurant din Bucuresti. Nu spun ca nu ar fi, doar ca eu nu cred asa ceva. Ce pot garanta, insa, e ca gustul mancarii e mai prost decat la multe altele. De fapt, …
Omnivor este o revista nascuta din credinta ca e important, mai ales in aceste vremuri, sa vorbim despre ce si cum mancam, despre tendintele si fenomenele care se impletesc in jurul gastronomiei, fie ca e atenția pentru hrana sanatoasa, intoarcerea la tradițional, sustenabilitate, food blogging, transformarea unei pasiuni in business sau democratizarea gatitului. Mancarea poate …
ATELIER GUSTUL VINULUI – ALB DE VARA Exclusiv Events va invita sa va bucurati de un “alb de vara”! O degustare de vinuri albe premium, alaturi de o expozitie de fotografie in alb si negru, o seara de vara plina de conversatie, scaldata in vinurile de la Gramma ce aduc un omagiu vorbirii! Atelierul va …
Danke Bavaria e un nou restaurant german in Bucuresti, deschis in vara lui 2013 in locul lui Trattoria Baneasa – Atlantic Club, undeva pe drumul spre aeroport, inainte de podul de la intrarea in Otopeni si de cladirea Willbrook Platinum, si pe aceeasi parte cu aceasta. Au o cladire noua acolo, in forma de foisor …
Restaurantul Red Angus Steakhouse din strada Franceza nr. 56, s-a reinventat vara aceasta, ingloband legendarele fripturi fragede si suculente, care il recomanda, intr-o experienta unica, autentic americana. Gata sa isi primeasca clientii intr-un spatiu mai generos si mai relaxat, noul Red Angus Steakhouse te transpune intr-un hambar construit cu lemn invechit de peste 100 de …
Din 20 iunie, Red Angus Steakhouse ii aşteapta pe toti iubitorii de jazz&blues in Centrul istoric, pe strada Franceza, la numarul 56, cu un program menit sa imbogateasca intreaga experienta oferita oaspetilor sai. In fiecare saptamana, de joi pana sambata, incepand cu ora 20:00, trupa Marcian Petrescu si Trenul de Noapte se va afla pe …
Am mers pana la Jilava, ba am si trecut de ea, ca sa ajung la restaurantul La Trei Magari, unde m-a trimis cineva ca sa mananc « nemaipomenit ». Am mancat prost, dar macar nu mi-a parut rau de timpul si de benzina irosite, pentru ca locul e frumos. Macar atat… La Trei Magari e un local …
Insa bucurestenii sunt blajini, iertatori si, mai ales, stiu cum sa ia mancarea proasta drept mancare buna… Hanul Voievozilor din Panduri e ceea te-ai astepta sa fie dupa ce ai trecut prin tot felul de alte « hanuri » din Bucuresti, cu denumiri care mai de care mai « medievale » si « boieresti » si « domnesti », si de la care …
SSAM, sau, pe numele lung, “The SSAM – Healthy Food & Grill” e unul dintre putinele restaurante coreene din Bucuresti, deschis in noiembrie 2012 intr-o casa nou construita in Pipera. Doi coreeni care vand solare in Romania s-au gandit sa monteze cateva in apropiere de Ploiesti, ca sa demonstreze clientilor cat de rentabil e sa …
Peste 600 de materiale de presa publicate si 3 milioane de persoane informate lunar Peste 600 de materiale de presa despre retetele traditionale romanesti au fost publicate in perioada 1 februarie – 31 mai 2013, in cadrul proiectului de responsabilitate sociala “Descopera traditiile culinare romanesti!”, derulat de agentia Russenart Communications in parteneriat cu Arpis. Timp …
A doua editie a Festivalului Berii 2013 (Best of Beer Fest) se va desfasura in perioada 14 – 16 iunie 2013 in parcarea Salii Polivalente din Bucuresti. Am primit o informatie in acest sens, probabil ca din partea organizatorilor, sun forma unui posibil comunicat de presa pe care nu am avut rabdarea sa-l rescriu si …
Selgros da START competitiei Arena Bucatarilor 2013, transformand gatitul in spectacol, pentru al cincilea an consecutiv Incepand din aceasta saptamana, bucatari profesionisti de la cele mai bune restaurante din Romania sunt invitati sa se inscrie in cea mai mare competitie dedicata profesionistilor din domeniul gastronomiei, Arena Bucatarilor Selgros 2013. Devenita deja traditie, competitia isi propune …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe