Un studiu foarte interesant despre obiceiurile de consum ale romanilor am gasit la IRES (Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie) (www.ires.com.ro), care ne-a permis sa-l publicam aici, pe Restograf. Mai jos e o explicatie data direct de catre dansii. „In spatiul public din Romania se discuta tot mai frecvent despre alimentatia romanilor in legatura cu …
Petrecere ardeleneasca – Descopera si testeaza retetele traditionale din Ardeal la Casa Oprescu! Joi, 30 mai 2013, incepand cu ora 19, la Casa Oprescu va avea loc Petrecerea Ardeleneasca cu tema “Descopera si testeaza traditiile culinare ardelenesti!”. Timp de 3 ore, participantii vor putea testa preparatele ardelenesti promovate pe durata lunii mai, in cadrul proiectului …
In Occident, localurile ostentativ informale, studiat neglijente si saracacioase, neingrijite si, uneori, chiar nu-foarte-curate, prind bine la public, adesea la aceiasi oameni care merg in egala masura in restaurantele cele mai luxoase si nu se uita la bani. Am scris de multe ori despre restaurantele, terasele si bistrourile mici din Bucuresti, multe cu trimitere la …
Am citit pentru dumneavostra despre the slow fix sau cum sa facem totul mai lent, dar mai temeinic! Prin analiza realizata de jurnalistul si publicistul Carl Honoré, eu mi-am schimbat perspectiva: lentoarea are sens. Lumea trebuie s-o lase mai moale !!! Hmmm….deci ne-am putea gandi ca se va hrani lent !…Adica va sta mai mult …
La Hotel Tourism & Leisure – Investment Conference au fost premiate cele mai eficiente si inovative proiecte care au marcat evolutia industriei ospitalitatii si turismului din Romania. Castigatori editiei 2013: Restaurantul anului (restaurante selecte, de lux) / The restaurant of the year (Fine dining/ gastronomy restaurant) Locul 1: Epoque Bistro, Bucuresti Locul 2: Cucina, JW Marriott …
Restaurantul Bistro Epoque a fost declarat reprezentantul bucatariei de inalta clasa Bistro Epoque din Bucuresti a obtinut distinctia ”Restaurantul anului”, la sectiunea ”bucatarie de inalta clasa”, in cadrul galei Premiilor de Excelenta desfasurate cu ocazia evenimentului anual Hotel Tourism and Leisure Forum, eveniment ce a avut loc marti, 21 mai, in Bucuresti. ”Suntem onorati de …
Master Chef-ul Heung Kit Fai din Zhanjiang aduce in Romania aromele autentice chinezesti Bucuresti, 22 mai: Chinese Food Festival va fi sarbatorit in Romania in perioada 28 mai – 7 iunie, sub indrumarea Master Chef-ului Heung Kit Fai, cu o experienta de peste 30 de ani in bucataria asiatica, si in prezenta Chinese Restaurant Operations …
Am scris de sute de ori despre obiceiul patronilor bucuresteni de restaurante de a-si baga toti banii in amenajarea si decorarea restaurantelor si de a considera ca bucataria si mancarea sunt niste lucruri de lasat la urma de tot, in cazul in care mai ramane ceva in cont si pentru asta. Si asta pentru ca …
Am fost la restaurantul Italia in Bocca, din Piata Dorobantilor, la o luna de la deschidere. De regula, e o perioada dupa care devine suficient de clar in ce directie o iau lucrurile cu un restaurant. In ceea ce-l priveste pe acesta, adica Italia in Bocca, tare cred ca nu va fi cu mult mai …
Acesta este un anunt pentru cei care doresc sa lucreze ca „private chefs”: dupa cum am anuntat deja aici, cu ceva timp in urma, in curand urmeaza sa lansam o versiune imbunatatita a Restografului, care va contine mai multa informatie. printre altele, vom avea o sectiune „Private Chefs” pentru cei care cauta astfel de profesionisti …
In aceeasta interactiune naturala, in care omul si cosmosul sunt parte integranta, miijloacele sintetice precum si ingrasamintele chimice sau produsele toxice nu ar trebui sa isi gaseasca locul. In acest articol fac apel la preparatele speciale produse in fiecare ferma, precum ingredientele homeopatice, ce aplica intr-un dozaj minim maximul de efect tonifiant. Respectul pe care …
Cautam un bucatar pentru bistroul frantuzesc La George Butunoiu & Oskar (www.lagb.ro). Acesta va fi sous-chef al lui David Contant, vor lucra impreuna si va invata multe dintre secretele Grande Cuisine. Cautam pe cineva care stie sa gateasca bine, preferabil bucatarie frantuzeasca, sa vorbeasca engleza, cel putin, si sa fie capabil sa discute direct cu …
The Lounge e un restaurant italian in Piata Floreasca, deschis in aprilie 2013, si e de urmarit, sunt sigur ca se ve mai vorbi despre el, foarte probabil cu referiri ca la unul dintre cele mai bune restaurante italienesti din Bucuresti. The Lounge a luat locul lui The Gang, restaurant bun si acela, care si-a …
Restaurantul Casa Latina din Panduri, chiar in spatele Academiei Militare, face parte dintr-un complex foarte mare, amenajat cam in fuga pe locul si in cladirile unei foste fabrici comuniste, din cate imi dau seama. Am scris ceva mai multe despre asta in alt loc, pentru ca am facut o fisa separata pentru “Complexul de evenimente …
De cateva zile s-a deschis un nou restaurant de sushi in Bucuresti, Yoshi, la Piata Floreasca, la parterul unul bloc nou de birouri, in locul lui G (Ginger) Bar, care nu a rezistat prea mult. De fapt, acest Yoshi nu e ceva nou, e fostul Itadaki Sushi care s-a mutat cu 100m mai spre nord, …
Hotel, Tourism & Leisure Investment Conference, care se va tine in 21-22 mai la Marriott, a nominalizat finalistii pentru categoriile: Restaurantul anului, Cel mai popular restaurant al anului, Cel mai bun restaurant cu specific romanesc, Barul anului si Clubul anului pe 2013. Iata, mai jos, lista acestora: Restaurantul anului (restaurante selecte, de lux) / The …
La poalele muntilor Carpati, unde ritmurile vietii urmeaza rasaritul si apusul de soare – povestea ciobanilor romani; am descoperit un microclimat, casuta ciobanilor de langa Cheia, cu o stana care are nici mai mult nici mai putin de 450 de capre si oi. Aici ne-au intamplinat cu multa bucurie si caldura cei trei ciobanasi, cu …
Din sutele de localuri de pe litoralul romanesc sint citeva care dau impresia ca nu duc niciodata lipsa de clienti. Oricind nimeresti in ele, aproape toate mesele sint ocupate, dar, ca printr-o minune, vei gasi cu siguranta si tu un loc. Asta iti da un sentiment de satisfactie ca te afli intr-un loc apreciat si …
Cred ca acesta va fi unul dintre cele mai scurte articole pe care le-am scris despre restaurantele din Bucuresti, pentru ca lucrurile sunt foarte clare: Joseph Hadad si cei care au finantat acest proiect ambitios si-au propus sa faca unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti, de fine dining – daca nu chiar cel …
Nu stiu cum e Andreea Beca in alte roluri, insa in postura de tanar antreprenor de provincie, care a venit din Sibiu tocmai in Bucuresti ca sa-si deschida un bistrou mic–mic, e o faptura incantatoare. Cazul domnisoarei Beca pare sa fie regizat de catre cineva dupa un roman sau dupa vreun studiu de caz de …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe