Il Destino e un restaurant nou, deschis in locul fostului restaurant VARR, incepand cu martie 2013, intr-o casa boiereasca foarte frumoasa, chiar langa Biserica Sfantul Silvestru, in unul dintre cele mai frumoase cartiere vechi ale Bucurestiului. Cand am ajuns noi salonul principal, de la parter, era inca in amenajare (aproape de final), insa crama, mansarda …
Cred ca de vreun an de zile nu mi-a mai fost dat sa vad un restaurant atat de prost. Si prost din toate punctele de vedere, cu o singura exceptie, o chelnerita adorabila. Eu ma dusesem, de fapt, la restaurantul Decameron, care a luat locul lui Ibrail, insa am aflat ca si acesta (adica Decameron) …
Dl Lorenzo face o noua incercare cu localul din Eminescu 38, dupa ce au esuat acolo mai multi romani si italieni, cu o cafenea, apoi cu restaurante ca Il Monello, Don Antonio si cine stie cate or mai fi fost, despre care nu stiu eu… Despre cum arata micul restaurant nu mai scriu, pentru ca …
Joi seara, pe 25 aprilie, am fost la lansarea noului restaurant al lui Joseph Hadad, fostul chef de la Casa Vernescu, care se cheama Joseph, sau, mai intreg, Joseph by Joseph Hadad. Aflat intr-o zona frumoasa, aproape de Piata Charles de Gaulle, intr-o casa cu parfum de epoca, restaurantul are o terasa eleganta. Locul este …
Vineri, 26 aprilie, a inceput la Hanul lui Manuc cea de-a 5a editie Sweet Fest, festivalul dulciurilor gourmet, o editie speciala de Paste. In cele trei zile de festival, pasionatii de deserturi fine vor fi incantati cu delicatese culinare alese si vor putea participa la activitati inedite pentru petrecerea timpului liber in compania expertilor in …
Piata restaurantelor din Bucuresti e in scadere si zilnic se inchid restaurante, insa aproape toate sunt inlocuite de altele noi, cu alti proprietari, alt concept, amenajate si mai frumos etc. Iata cateva lansari de restaurante din ultimele saptamani, doar in zona Dorobantilor – Aviatorilor: Astazi se deschide, cu pompa, noul restaurant al lui Joseph Hadad …
… s-au adunat cu totii la Foisor! Tortuga e unul dintre putinele restaurante grecesti din Bucuresti, spre surpriza tuturor! Surpriza e ca sunt atat de putine restaurante grecesti in Bucuresti, si nu ca Tortuga e printre ele… :). Ca sa continuam, Tortuga e la cateva sute de metri de alt restaurant grecesc cunoscut, Discret, si …
Am fost la Nonna Mia dupa ce acesta a primit certificarea “Ospitalità Italiana”, acordata de Camera de Comert Italiana pentru Romania restaurantelor cu specific italian pe care ei le considera mai semnificative. Nu stiam de existenta lui, si nu e de mirare, pentru ca a fost deschis in decembrie 2012 si e destul de ascuns, …
Cea mai mare expozitie de profil din Romania Editia a cincea a expozitiei internationale GastroPan a atras aproximativ 20.600 de vizitatori aflati in cautarea celor mai noi si eficiente solutii de dezvoltare pentru afacerile de profil. Pe o suprafata de 10.000 mp si-au expus ofertele 132 de expozanti din 24 de tari, programul fiind imbogatit …
Am uitat sa intreb daca “Salt” trebuie considerat (citit) ca “sare” (adica aceea cu gust sarat) in engleza, sau ca “saritura” in romana. Eu cand am spus catorva oameni ca merg la “salt” am fost mustrat si mi-au atras atentia sa zic “solt”, ca sa nu par incult. Asadar, am asteptat foarte mult sa vad …
Camera de Comert Italiana pentru Romania a premiat cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti cu ocazia evenimentului “Made in Italy”, ce a avut loc joi, 11 aprilie 2013 la sala Le Diplomate a Athenee Palace Hilton. Serata a reprezentat o ocazie pentru celebrarea excelentelor italiene in sectoarele culinar, moda si bijuterii. Produsele italiene de …
Biutiful by Fratelli e unul dintre localurile mari din Centrul Istoric al Bucurestiului, putini au norocul unui spatiu atat de larg si, mai ales dintr-o singura bucata. Probabil ca au dat jos niste pereti ca sa extinda locul, sper ca au cerut si autorizatie. Biutiful e mai degraba un club decat un restaurant propriu-zis, un …
„Fiziologia gustului” de Brillat-Savarin si „Programul de alimentatie stiintifica a populatiei” de Marea Adunare Nationala a R.S.R. „Bucatar devii cu timpul, insa gratargiu te nasti” (aforism, Jean Anthelme Brillat-Savarin) De ce am ales Jean Anthelme Brillat-Savarin, „Fiziologia gustului” si meditatiile sale despre hrana? Dumnezeu a creat lumea in sase zile, a saptea s-a odihnit. S-a …
Promoveaza-ti restaurantul gratuit, timp de o luna, in cadrul proiectului „Descopera traditiile culinare romanesti!”! * Reprezinti un restaurant cu specific romanesc (sau ai cel putin 50% produse romanesti)? * Iti plac produsele traditionale, pregatite “ca la mama acasa” si doresti sa le promovezi? * Doresti promovare gratuita in toate materialele proiectului, acoperire media ampla (peste …
La Rambla s-a deschis de curand, la inceputul lui 2013 in Mario Plaza din Piata Dorobantilor, la etaj. Au preluat cafeneaua, care a ramas asa cum era, si au luat si spatiul unui fost magazin de camasi, in care au facut o sala cu mese, adica restaurantul propriu-zis, pe care l-au amenajat foarte frumos: atmosfera …
Zilele trecute s-a deschis Zabaione, unul dintre cele mai frumoase si mai bune restaurante din bucuresti, in Piata Charles de Gaulle, chiar in rond, langa fostul hotel Helvetia. Au o vila foarte frumoasa, fara curte, insa care are in fata un fel de balcon mare, la semiinaltime, pe care vor face o mica terasa vara, …
Primavara in rosé, cea mai mare campanie nationala de promovare a consumului de vin rose si a stilului de viata asociat acestuia, revine pentru al treilea an consecutiv. Anul acesta, intre 12 aprilie si 12 mai, 38 de restaurante si cafenele din Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara si Sibiu vor deveni ambasadorii vinului rose. Pe …
Kunnai e un restaurant despre care s-a facut ceva valva in oras, probabil ca in urma unei campanii platite catre vreo agentie de facut agitatie. E un restaurant nou, bine facut, o investitie consistenta, asa ca au toate motivele sa faca asta. Kunnai ocupa o bucata din parterul unui bloc nou si modern, construit in …
Imi propusesem de multa vreme sa merg la Bon, pentru ca bucataria frantuzeasca e preferata mea. Am si fost intr-un grup mai mare, tocmai ca sa pot gusta din cat mai multe feluri si sa-mi fac o parere mai avizata si mai obiectiva, cu atat mai mult cu cat toti ceilalti erau oameni umblati prin …
Ii rog pe cei care vor sa mearga cu noi la restaurante atunci cand le evaluam sa ne scrie. Reiau, de fapt, un proiect mai vechi, care a functionat bine intr-o vreme, insa pe care l-am cam neglijat, nu din lipsa de interes, ci din neatentie. Incercam sa marim gradul de obiectivitate a evaluarilor noastre, …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe