Pe langa patrimoniul cultural, Bucovina dispune de traditii culinare diversificate, datorita influentelor multiple: poloneze, rusesti, turcesti, germane si austriece – de la care vine numele de BUCOVINA (Bukow Land – Tara Fagilor). Desi toate aceste popoare si-au lasat amprenta in obiceiurile culinare ale zonei, Bucovina are o trasatura caracteristica speciala: este “patria smantanii”. In Bucovina, …
Peste 200 de materiale de presa si 3 milioane de persoane informate cu privire la retetele traditionale bucovinene 204 materiale de presa despre retetele traditionale bucovinene au fost publicate in perioada 1 – 28 februarie 2013, in cadrul proiectului de responsabilitate sociala “Descopera traditiile culinare românesti”, derulat de agentia Russenart Communications. In urma celor 5 …
In ultimul timp, evenimentele expozitionale trec tot mai mult pe formula B2B , unde intreprinzatorii se intalnesc cu cei la fel cu ei, care le sunt sau le pot deveni parteneri de afaceri. Iata noutatile pe care vi le ofera EXPOROM in aceasta formula: * informatii directe pe care, altfel ar trebui sa le platiti …
Asa a inceput povestea. Hello, It’s about “Top Chef”, a TV show where the most talented 24 chefs in the country are fighting for the first title “Top Chef Romania”. The prize is 50.000 euro and a training course in France, in a Michelin star restaurant. Everything in Top Chef will be at its best, …
Peter BECKER, presedintele Uniunii Internationale a Brutarilor (UIB) va participa la editia a cincea a expozitiei GastroPan, cel mai important eveniment autohton dedicat industriei de panificatie, cofetarie si alimentatie publica. Becker va fi prezent pentru al treilea an consecutiv la expozitia pe care el insusi a catalogat-o drept unul dintre cele mai importante targuri de …
Coq au vin, Rooster in wine sauce, Cocoș cu vin For the sake of the poetry I will not use the term rooster in my account of the recipe, but instead I will call it cocoș to point out it’s Romanian heritage and to emphasize the terroir from which this amazing dish will be reproduced …
Hotelul Aurelius Imparatul Romanilor din Poiana Brasov e mare si are si personal asiatic. La fel ca cel din Sibiu, are un fel de mobilier stil, care il diferentiaza de alte hoteluri. Restaurantul Rustic e decorat frumos, are o pozitie frumoasa (cred ca e pe locul fostului restaurant Miorita) si are mancare aproape nedigerabila. Iar …
Am profitat de ocazia de a ma vedea cu prieteni din Anglia in Poiana Brasov luni, in prima zi a FOTE, si seara le-am sugerat sa mergem la Stana Turistica. Nu mai fusesem de 10 ani acolo, de cand am facilitat ceva training in statiune si mergeam seara sa mancam bucate traditionale la un foc …
In urma cu mai putin de o luna am avut aici un mic « concurs » pentru cei care surprind momentul in care Restograful atinge 2,000,000 de vizitatori, si am vazut ca au fost multi care au stat pana la 4:31h dimineata ca sa fotografieze momentul si sa castige premiul, o cina romantica in doi la micul …
Cu o bogata activitate in restaurante faimoase din Spania – unul dintre ele fiind “Caballo Rojos” din Cordoba, care era considerat cel mai bun restaurant din Andalucia si unul dintre cele mai bune din Spania – si avand clienti celebri, printre care Regele Don Juan Carlos, Printul Emiratelor Arabe, Felipe Gonzales, Jose Maria Aznar, Jose …
Lectura despre un pic de Delta, cu premii. Cati dintre noi au avut parte de aventuri culinare pe baza de ciulini comestibili de balta, raci umpluti, crap la protap, mici de peste, chiftelute de peste, stiuca umpluta, nalangate, malasolca, fasole cu peste, storceac, rulada din peste si altele? Începem deci cu sfarsitul, pentru cei ce …
Eu pot sa va sfatuiesc… sa rontaiti cat mai degraba marul si odata avuta experienta, nu va va aduce niciun disconfort, ci multa placere, ceea nu s-a intamplat, din pacate, in cazul fructului din gradina Edenului, care a adus doar putina placere si multe necazuri. (Jean-Marie Pelt, Fondatorul Institutului European de Ecologie) Nu se stie …
Am lasat sa se scurga aproape neurmarita prima competitie televizata de gatit din Romania, Master Chef. Am asteptat-o cu multa nerabdare si, totusi, dupa prima emisiune, am abandonat-o. Cu totul intimplator, cind ma plimbam cu telecomanda printre posturi, opream citeva minute si pe Pro TV daca se intimpla sa prind ceva din emisiune. Urmaream cu …
Maestre G.B. Prieteneste iti spun: te aflii in fata unui cal troian. Daca nu incetezi in a mai face clasamentele tu pe restrograf.ro, ai cuvantul meu de onoare, la cat de mult ai lucrat la imaginea ta, asa de mult voi lucra si eu in a ti-o ‘curata definitiv’ online. Inceateaza sa mai pui restaurante preferential …
Exclusiv Events va prezinta la World Trade Center Bucuresti – Hotel Pullman – Sala Plaza: Live Cooking Show, o imbinare de gusturi si arome rafinate pe ritmuri de muzica exotica si jazz! Participa echipa Exclusiv Chefs. Atmosfera va fi intretinuta de Pee Jay Vincent (The African Percussionist & Drummer ) si Tony Ceb (Saxofonist). Degustare …
In intervalul 11-14 aprilie, la noul centru Exporom din localitatea Pantelimon se va desfasura editia a V-a a celui mai important eveniment autohton din domeniul panificatiei, al cofetariei si al ospitalitatii. Sute de furnizori de echipamente, materii prime, tehnologii si solutii pentru afacerile de profil vor sosi din intreaga lume pentru a expune pe o …
Bistro Epoque si Epoque Hotel (Bucuresti) au declarat februarie ”luna iubirii”, oferind astfel oaspetilor ocazia de a savura pe deplin cele doua repere romantice ale lunii: Valentine’s Day (14 februarie) si autenticul romanesc, Dragobete (24 februarie). Din 1 si pana pe 28 februarie, oaspetii isi pot alege momentul potrivit lor pentru a sabatori. Sub bagheta …
In perioada 2 – 12 februarie 2013, restaurantul Avalon al hotelului Howard Johnson Grand Plaza si-a propus sa le ofere oaspetilor o escapada romantica si delicioasa deopotriva, si anume o experienta venetiana chiar in centrul Bucurestiului. In cele doua duminici ale acestei perioade, respectiv in 3 si in 10 februarie, restaurantul Avalon va gazdui doua …
La invitatia Confederatiei Nationale a Traiteur-ilor si Charcutier-ilor (CNTC) din Franta, o echipa de profesionisti romani formata din Ion Toma – chef, Gabriela Pascaru – cofetar, Niculae Nejloveanu – juriu si Gabriela Berechet – antrenor, a participat in perioada 25-26 ianuarie la cea de a treia editie a Cupei Internationale de Catering. Cele 11 echipe, reprezentand …
Restaurantul Elisabeta, locatie inspirata din realitatea sociala si culinara interbelica Restaurant Elisabeta, situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, numarul 45, a fost inaugurat oficial vineri seara (25 ianuarie) printr-un eveniment special in cadrul caruia atmosfera si spiritul de petrecere al Bucurestiului interbelic au dat tonul serii. Cu ocazia deschiderii oficiale, invitatii au putut experimenta ospitalitatea timpurilor …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe