Salau de Nil si bancuri cu moldoveni

Te cheama Mihaela, lucrezi intr-un call center si, ca cei mai multi dintre noi, iti permiti sa mergi la restaurant doar de ziua ta. De aceea astepti cu nerabdare data de 8 noiembrie, cand vei avea ocazia sa fii in centrul atentiei. Ai ales pentru aceasta zi restaurantul La Teral (restaurant e un fel de …

Despre oameni si melci

Dupa ce „La Bonne Bouche” si-a schimbat meniul si nu am mai putut regasi desertul acela fabulos cu fructe de padure (sper ca cineva are habar despre ce vorbesc si stie reteta), am fost nevoiti sa ne reorientam si ne-am aventurat intr-o zi torida de vara la „L’ecrevisse”. Prima impresie (confirmata si la vizitele ulterioare) …

Ca Indiana Jones in Piata Obor

Orice strain care vine in Romania – cea reala, nu cea rezervata pentru vizitatori – are parte de acest sentiment de aventurier. Aici poate gasi comori nebanuite, dar si capcane la tot pasul, sau situatii care sfideaza orice logica si in fata carora ramai fara replica. Acesta este sentimentul care m-a incercat din plin astazi, …

De la top chefs si bloguri culinare la paradoxurile gatitului ca moda

Totul a pornit de la o fraza auzita intr-o dupa-amiaza intr-o statie de autobuz: „Nu pot veni asta seara, ma uit la Top Chef!”. Cea care rostise acest refuz nu era nicidecum o gospodina trecuta de varsta a doua, cu sacosele pline de bunatati, ci o pustoaica dotata cu headphones si smartphone de ultima generatie. …

„Buctarul de Aur” la editia a patra

Capitala isi cauta pentru a patra oara ”BUCATARUL DE AUR”! Competitia celor mai buni chefi din Bucuresti ia startul intr-un nou maraton al gustului si al talentului. Federatia Bucatarilor din Romania, cu sprijinul Bilancia si Ramada Bucharest Parc, si-au propus ca aceasta editie sa fie memorabila. ”Bucatarul de aur al Bucurestiului” nu este doar o …

Un nou „restaurant medieval” in Bucuresti

Trattoria del Tatoli s-a inchis, localul a fost vandut lui Sebastian Ududovici si lui Petrica Murea, care impreuna cu cheful Gabriel Alexandru au deschis acum cateva zile un “restaurant medieval” in subsolul de pe Calea Victoriei, botezat King’s Stone. Amenajarea si decorurile au ramas de la Tatoli, in mare parte, cu cateva mici adaugiri cu …

Grecia isi echilibreaza bugetul cu banii din Centrul Vechi al Bucurestiului

Am plecat cam indispus de la Meze, cu sentimentul ca am platit cu mult mai mult decat facea mancarea lor. Meze e un restaurant care se lauda ca a adus doi bucatari din Grecia, formati la scoala unuia despre care vorbeau cu respect, probabil un mare chef din tara lor. Insa, ori nu au fost …

De la food la brainfood. (prezentare)

De jumatate de an exista in Bucuresti un spatiu in care poti sa-ti destinzi si creierii, si papilele gustative, de multe ori in acelasi timp. E locul ala hip in care te tot intorci, sa vezi ce nebunii a mai inventat bucataria, la ce evenimente se mai strange lumea sau ce lucrari sunt atarnate temporar …

Daca belly dance ar tine si de foame…

Palmyra e un restaurant arabesc deschis la sfarsitul verii lui 2012 la parterul unui bloc de birouri de la intersectia dintre Barbu Vacarescu si Lacul Tei, in locul lui Habibi, care fusese un restaurant cu bucatarie libaneaza destul de buna. A mai existat un Palmyra la Piata Galati (Piata Gemeni), deschis de unul dintre arabii …

"Pommes d’Amour" (prezentare)

„Pommes d’Amour“ (Marul Dragostei) Servirea mesei nu este altceva decat o combinatie intre gastronomia agreabila si o dieta bine studiata, o noua constientizare a calitatii vietii fiecaruia dintre noi si a mediului inconjurator. Toate acestea sunt un motiv in plus pentru consumatori sa se orienteze catre produsele biologice. Produsele naturale nu sunt numai o garantie …

Premiile Vinul.ro 2011 – la Dragasani

101 distinctii de aur si argint, la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012 – Dragasani Bucuresti, 6 noiembrie – Cei peste 40 de producatori si importatori de vinuri medaliati la concursul Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012 au intrat in posesia distinctiilor in cadrul unui eveniment de gala organizat de Vinul.Ro pe 5 noiembrie, la Hotelul Marshal …

Indian Food Festival la Crowne Plaza

DIWALI, festivalul luminilor, aduce mancarea traditional indiana in Romania Bucuresti, 5 Noimebrie: Diwali, festivalul luminilor si inceputul noului an hindus, poate fi sarbatorit anul acesta in cadrul Indian Food Festival, ce va avea loc in perioada 12 – 25 noiembrie la Crowne Plaza Romania. Evenimentul isi propune sa promoveze mancarea traditionala specifica regiunilor din India …

IT-istul infirm care a facut Restograful se lupta cu Voiculescu la alegeri

Iulian Craciun, IT-istul invalid care a facut Restograful de la inceputurile lui si care il dezvolta in permanenta, candideaza la alegerile de luna viitoare impotriva lui Dan Voiculescu, intr-un sector din Bucuresti. Iulian are o boala teribila, o are de cand era mic, si infirmitatea e atat de mare incat nu poate sa-si ia singur …

Promotie la The Gang cu David Contant

Promotie culinara: De la ferma, in farfuria dumneavoastra Carne de la fermieri romani, Legume de la gradinari romani, Peste din rauri romanesti Perioada: 12 noiembrie – 12 decembrie, orele 12:00 – 16:00 Locatia: Restaurantul The Gang, Calea Floreasca 111-113 Scopul: Promovarea patrimoniului culinar romanesc, a originii geografice specifice, a taranilor, micilor producatori, prin punerea in …

Saptamana Gustului – aniversare la Resedinta Frantei (prezentare)

Sub deviza « BUN pentru Gust, pentru Sanatate si pentru Planeta ! » Saptamana Gustului si-a sarbatorit a 2-a editie, pe data de 26 Octombrie 2012, prin atelierul « Gust si Savoare », eveniment realizat sub inaltul Patronaj al Ambasadei Frantei in Romania. O seara plina de gust si savoare ce a reunit oficialitati romane si franceze, 10 Chefs Francezi …

S-a deschis Luna Cafe & Bistro in Viitorului

Descopera Luna Cafe & Bistro – aroma interbelica, narghilea si rasfat culinar! Bucuresti, 29 octombrie 2012 – O casa din centrul Bucurestiului, care a vazut si trait multe povesti, a devenit Luna Cafe & Bistro (www.cafeluna.ro) – unul dintre cele mai noi restaurante din Bucuresti, care isi imbie vizitatorii cu muzica de creat amintiri si …

Lectia Gustului la Scoala Centrala din Bucuresti

Saptamana Gusutlui in Romania Lectiile Gustului, la a 2-a editie, sub deviza BUN pentru Gust, pentru Sanatate si pentru Planeta, au demarat in editia 2012 in scolile din Bucuresti, la Scoala Centrala. Lectia Gustului a fost deschisa in prezenta domnului Philippe Gustin Ambasadorul Frantei in Romania, al doamnei Clementina Anghel Inspector de Specialitate in ISMB, …

Deveniti jurnalist Restograf!

Ii incurajam pe toti cei care vor sa-si spuna parerea sau sa sustina un punct de vedere legat de lumea restaurantelor bucurestene, de gastronomie, in general, de orice subiect care ar putea sa fie de interes pentru cititorii Restografului, sa ne trimita articole despre restaurantele vizitate, despre experientele avute, intamplari comice sau triste, opinii si …

Smart Casual Dining From All Around the World la Avalon (prezentare)

Un nou meniu la Avalon – Smart Casual Dining From All Around the World Noul meniu al restaurantului Avalon isi pastreaza orientarea catre o varietate de preparate si de influente ce il califica drept un restaurant cu specific international, in el regasindu-se elemente de inspiratie italiana, franceza, asiatica si nord-americana. Meniul largeste si mai mult …

Familia Parlog renunta la Florin Dumitrescu

Radu si Anne Marie Parlog, proprietarii restaurantului Morgan la Dud, au renuntat la Florin Dumitrescu, cheful-vedeta, foarte mediatizat dupa Master Chef-ul de la ProTV, si l-au inlocuit cu Eduard Istoc, bucatar in echipa restaurantului de la deschiderea sa in luna iunie. Eduard Istoc e psiholog ca formatie si bucatar ca profesie si vocatie. Ni s-a …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe