sushi ko a deschis un nou restaurant in Bucuresti, la Bonton

sushi ko, singurul lant de restaurante cu specific japonez din Romania, a inaugurat joi, 28 iunie, cel de-al treilea restaurant din Bucuresti, in incinta Bonton. Dupa sushi ko Lipscani si sushi ko Baneasa Shopping City, un nou restaurant tenteaza iubitorii bucatariei japoneze din Bucuresti. Evenimentul de deschidere a reunit jurnalisti, personalitati din muzica, moda, show-biz …

O cercetare a gastronomiei traditionale din Delta Dunarii

“La masa cu oamenii Deltei – Cercetarea gastronomiei traditionale din Delta Dunarii”; Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural National Asociatia “Ivan Patzaichin Mila 23” si Catedra de Sociologie a SNSPA Bucuresti au lansat la Libraria Bastilia din Bucuresti proiectul cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National, “La masa cu oamenii Deltei – Cercetarea gastronomiei traditionale …

Viata la tara

Cateva ore la tara, la nici 30 de Km de Bucuresti, la Bulbucata, pe drumul spre Alexandria, pe malul unui rau, Neajlov, cred, intr-o casa mai veche de 100 de ani. Nu exista, inca, un restaurant in Bucuresti la care aceleasi mancaruri simple sa aiba acelasi gust. Branza, oua, lapte, slanina, paine, sarmalute, zacusca, icre, …

Mancare banala frumos servita

Pane e Vino e restaurantul cu cele mai agreabile chelnerite pe care le-am vazut eu in formatie compacta in Bucuresti. Sigur, am intalnit tot felul de chelneri si chelnerite care mi-au placut foarte mult, si tineri si batrani, insa mai peste tot pareau sa fi ajuns acolo dintr-o intamplare, mai degraba, si nu din preocuparea …

Trei restaurante bune s-au deschis in ultimele zile

Ultima saptamana a fost productiva pentru piata gastronomica bucuresteana. Au fost deschise mai multe restaurante, dintre care trei ni s-au parut mai interesante pentru a fi semnalate. In primul rand, s-a redeschis fostul Arcade sub un nou nume, Mercado, cu un upgrade semnificativ in amenajare si concept gastronomic. Cu un chef de mare clasa pe …

Vineri incepe Festivalul gastronomic eco-cultural D’ale Gurii Dunarii

Festivalul gastronomic eco-cultural D’ale Gurii Dunarii, editia a IV-a, se va deschide vineri, 29 iunie, in Bucuresti. Evenimentul este organizat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta cu ocazia Zilei Dunarii – este prima editie pe care o organizam in Bucuresti si prima deschisa publicului. D’ale Gurii Dunarii isi propune sa promoveze traditiile si obiceiurile zonei Delta …

Festival Gastronomic și Eco-Cultural cu ocazia Zilei Dunarii 2012

D’ale Gurii Dunarii Festival Gastronomic și Eco-Cultural organizat cu ocazia Zilei Dunarii 2012 Savurati Dunarea și Delta! Context Ziua Dunarii este sarbatorita anual, pe 29 iunie (data ce marcheza semnarea la Sofia a Conventiei privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea, in anul 1994), la propunerea tarilor dunarene si sub auspiciile Comisiei …

Canadienii ii obliga prin lege pe patroni sa nu bage mana in tipsuri

Owners shouldn’t get a cut of restaurant tips Do you ever wonder where your tip money goes? To the waiter? The busboy? Maybe you don’t think about it, but if it’s just lining the pockets of the owner, then I care. An Ontario Member of Provincial Parliament says that’s exactly what happens in some cases, …

Un nou restaurant foarte bun in Aviatorilor

Fostul restaurant Arcade s-a redeschis saptamana trecuta sub un alt nume, “Mercado”, in acelasi loc din zona bulevardului Aviatorilor, intre Charles de Gaulle si Statuia Aviatorilor, adica acolo unde sunt cele mai mandre case si bucurestenii cei mai bogati. Locurile sunt foarte frumoase, casa la fel, ca majoritatea celor de acolo, iar dupa indelungata renovare …

Cum sa te mai saturi de Lacrimi si Sfiniti?

Am auzit pareri amestecate despre restaurant, cum ca ar fi ba scump, ba decent; ca portiile sunt ba mici, ba suficiente, ca motivele populare facute din lego nu merg, ba ca sunt geniale etc, asa ca m-am dus la pranz acolo. Pe urma, intr-o seara si inca intr-o seara, ca sa fie tabloul cuprinzator. Parchezi …

Mancatul in varful turnului

Sole e un restaurant nou al Bucurestiului, pus in varful turnului (la etajul 15) care a fost construit la intersectia dintre Iancu de Hunedoara si Caderea Bastiliei, in care s-a mutat ING Bank in februarie 2012. Din acest punct de vedere, e destul de asemanator cu 18 Lounge, alt restaurant cocotat in varful unui turn, …

S-a inchis cel mai bun restaurant din Bucuresti si din Romania…

Saptamana aceasta (sfarsitul lui mai 2012) s-a inchis Heritage, probabil ca definitiv. Heritage a fost cel mai bun restaurant din Bucuresti si din Romania, fara nicio indoiala, in perioada dintre 2006, de cand a fost deschis si pana a plecat David Contant din pozitia de chef, apoi a fost si mai bun in ultima perioada, …

Sifon si sifonare, produs si obiceiuri sociale

Precum mancarea fast-food, soda, un termen ce acopera toata plaja de bauturi carbonatate, este un tip de produs alimentar, aflat în SUA ultimului deceniu, in centrul unei aprige si infierbantate dezbateri. Consumul de soda este incriminat, soda este scoasa din scoli, iar taxarea este una din cele mai la indemana instrumente pentru politicienii care nu …

Sarpele Roz a deschis terasa

Iata ce vi se promite (extras din comunicatul de presa): „Terasa Sarpele Roz este o oaza de liniste, intr-o zona centrala unde oamenii sunt grabiti, stesati de zgomotul masinilor si cufundati in rutina zilnica. Cum ai intrat pe poarta la umbra copacilor batrani te intampina o neasteptata si nefireasca racoare si uiti imediat de canicula …

Vinuri romanesti premiate la Concursul Mondial de la Bruxelles

Medalii de argint pentru vinurile Aurelia Visinescu Karakter Chardonnay 2011 si Anima Chardonnay 2011 la Concursul Mondial de la Bruxelles Doua dintre vinurile semnate de Aurelia Visinescu, Karakter Chardonnay 2011 si  Anima Chardonnay 2011, apartinand Domeniilor Sahateni, au primit medalii de argint in cadrul Concursului Mondial de la Bruxelles. Aparut in 1994, Concursul Mondial de …

Magaria cu fumatori – nefumatori

In unul din articolele trecute va povesteam despre savoarea unui somon bine afumat, folosind asadar “fumul bun”; acum haideti sa vedem ce inseamna “fumul rau”. Prima oara cand europenii au descoperit tutunul a fost in 1492, in timpul expeditiei lui Christophor Columb. Tot in istorie, faimoasa Caterina de Medici a introdus tutunul in Franta. Lucrarile …

Au ars impreuna cele mai bune restaurante din Herastrau

In noaptea de 13 spre 14 mai 2012 doua dintre cele mai bune si mai cunoscute restaurante din Herastrau si din Bucuresti, Aqua si Casa di David, au ars intr-un incendiu de proportii. Focul se pare ca a pornit de la Aqua, despre care Evenimentul zilei scrie ca a ars aproape in intregime, si s-a …

Degustare de vinuri moldovenesti la Hilton

Bucurestenii degusta Moldova in 18 mai la Athenee Palace Hilton Pentru prima data in Bucuresti, o selectie atât de vasta de producatori de vin din Republica Moldova va fi prezenta vineri, 18 mai, la Hotel Athenee Palace Hilton, sala Le Diplomate, in cadrul unui eveniment intitulat „Taste Moldova”. O manifestare profesionala care va debuta cu …

Mancarea sanatoasa nu pare gustoasa

Mancarea nesanatoasa, prilej de rasfat pentru romani! 73% dintre bucurestenii care iau masa in oras in mod regulat prefera sa se rasfete cand merg la restaurant, arata un studiu efectuat de Unilever Food Solutions*. Pentru ca percep iesirile la masa ca fiind ocazii speciale, oamenii comanda feluri de mancare nesanatoase. Acelasi studiu arata ca 70% …

Cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti?

5 Elemente a intrat in forta pe piata restaurantelor chinezesti din Bucuresti, cu scopul declarat de a fi considerat cel mai bun din oras. Din ce stiu eu despre aceasta bucatarie si despre aceste restaurante, si din ce m-a sfatuit cineva care le stie mult mai bine decat mine, sunt sanse foarte mari ca acest …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe