Cei de la French Bakery au venit cu o idee foarte buna, pe care tare ma mir ca nu au incercat-o mult mai multi pana acum, de vreme ce e vorba despre un concept foarte raspandit in tarile mari ale Europei si un model de business de succes. Scriu aici despre acele magazine cu produse …
In curand se va deschide un nou restaurant libanez, Al Wady, in centrul Bucurestiului, in zona Pietei Romane, pe Calea Dorobantilor chiar vizavi ASE, intr-o foarte frumoasa casa boiereasca, un mic palat, de fapt. In acea casa a fost deschis mai putin de un an restaurantul La Blanca, despre care am scris aici, pe Restograf, …
Un proiect de Dragos Lumpan 5 ani de cercetare, 6 tari studiate, 40.000 de km parcursi, 100.000 de fotografii, 70 de ore material filmat si 100 de ore inregistrari audio despre disparitia unui mod de viata milenar In perioada 23 februarie-18 martie 2012, artistul vizual Dragos Lumpan va prezenta in cadrul Muzeului National al Taranului …
66,5% de progression entre 2004 et 2011, passe de 20 milliards a plus de 32 milliards d’euros de C.A. et dont le produit phare demeure le sandwich* (avec 2 milliards d’unites vendues en France), aussi le Snacking beneficie d’une conjoncture favorable, et se developpe grace a la confluence de trois elements: le temps de pause pour dejeuner …
Atelierul de gatit pentru copii sau de ce si cum ne-am gandit sa promovam o alimentatie sanatoasa in randul celor mici Stresul si ritmul accelerat in care ne ducem existena reprezinta, nu doar la nivelul societatii romanesti, premise pentru un stil de viata nu tocmai sanatos, in care dietele dezechilibrate, lipsa activitatilor fizice si extinderea …
In perioada 22 decembrie 2011- 24 ianuarie 2012, Electrolux a derulat concursul „Cina la Cube Milano”, dedicat exclusiv bloggerilor de food din Romania. Premiul consta intr-o excursie la Milano si o cina la restaurantul Cube. Blogurile castigatoare au fost „Retete de Suflet”, „Dulcegarii Culinare”, „Taste Bazar”, „Kiss the Cook” si „Bucatar sub Acoperire”. Cei cinci …
Lantul american de fast-food Subway deschide in Romania primul restaurant in Iasi, in cadrul Iulius Mall. „Subway, cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast food din lume, a semnat primul contract din România cu Iulius Group, pentru o locaţie în ansamblul multifuncţional Palas Iaşi, care va fi inaugurat în luna aprilie a acestui …
Le 23 septembre, tous les ans, aura lieu désormais: La fête de la gastronomie. C’est la première conséquence officielle de l’entrée du repas gastronomique français au patrimoine immatériel de l’Unesco. Le repas gastronomique des Français est sacré! Inscrit depuis le 19 novembre 2010, ce moment de la journée qui permet de fédérer le plus grand …
Phill, restaurantul mancarurilor fine si al design-ului inovator, si-a facut prezentarea oficiala. Tema evenimentului de lansare a fost inspirata de cartea lui Gordon Ramsay “Meniul perfect” publicata la Editura Litera. Dan-Silviu Boerescu (bucatarescu.ro), Antonina Sociu (dulcegarii-culinare.ro) si Anca Rusu (printesapolonic.ro) au recreat cateva din propunerile celebrului Chef. Fiecare dintre invitati a putut gusta cate un …
Cand ne-am descris (subtitrat) proiectul Restograf ca “o monografie a restaurantelor bucurestene”, am stiut bine in ce ne bagam si ce ne asteapta, mai ales ca e un proiect initiat pe Internet, si centrat pe acesta, in mare masura. «Monografie» in limba romana inseamna, pe scurt, «un studiu amplu asupra unui anumit subiect, tratat detaliat …
Dupa cum anticipasem, restaurantul Cavalli Alati s-a inchis definitiv chiar la sfarsitul anului 2011, iar patronii au deschis un nou restaurant, Hanu’ Dacilor. Pe cartea de vizita scrie „Bistro Hanu’ Dacilor (sic!). Aceasta e mai degraba o schimbare de concept, facuta cam in fuga si pe genunchi. Am sustinut aceasta parere mai pe larg in …
Deux mondes, deux systèmes, deux méthodes…de penser, d’agir, de concevoir l’humanité, l’homme, l’égalité ! Chaque loi, chaque système a ses limites et l’actualité du 21ième siècle le démontre tous les jours. La perfection existe en ce monde parce que celui qui l’apprécie est imparfait! Voilà une ordonnance de gouvernement qui semble aller dans la bonne voie …
Restaurantul Avalon, unul dintre primele restaurante fusion bucurestene continua sa isi rasfete iubitorii de delicii culinare specific bucatariei fusion, improspatand meniul cu noi si noi produse toate respectand aceiasi linie culinara rafinata, cu accente indraznete si combinatii mereu uluitoare. Intr-o ambianta intima si un decor ce imbina cu succes elemente avangardiste -bucatarul nostru sef canadian, …
Violoncelul lui Adrian Naidin sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori pictează sau soptește versuri. Strălucitor în partiturile clasice, ingenios și tehnic în jazz – de la genurile tradiționale, până la cele experimentale – plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin vorbește, oricare ar fi limbajul, despre muzică.“Nichita Stănescu spunea că muzica este …
Peste 10 ani, serviciile din restaurantele bucurestene vor fi exact la fel ca acum. Si peste 20 de ani, aproape cu certitudine. Iar cei care vor mai fi inca in viata peste 30 de ani, s-ar putea sa aiba surpriza sa vada ceva nu foarte diferit… Si asta nu numai in restaurante, ci cam peste …
Athénée Palace Hilton a anuntat astazi lansarea serilor de Jazz in Café Athenee, in fiecare joi, incepand cu ora 20:00. Oaspetii din Café Athenee vor avea ocazia de a o urmari pe Nadia, o foarte talentata cantareata din republica Moldova, interpretand piese cunoscute de Jazz, acompaniata de chitara electro-acustica. Seara, Café Athenee este un bar-restaurant …
Restaurantul The Harbour lansează bloggerilor culinari o provocare: va premia cele mai bune articole culinare, cel mai bun blogger reţetar, cel mai bun blog de nişă, cele mai bune fotografii de preparate şi cele mai bune recenzii, votate de public şi de un juriu de specialitate. Premiile în cadrul Galei sunt oferite de Logitech, Bilancia …
Ti-ai dorit vreodata sa ai ajutorul unui bucatar celebru chiar la tine acasa? Margaritar te invita in bucataria primei Lady Chef din sud-estul Europei, pe www.zaharmargaritar.ro. Zaharul Margaritar te invita in bucataria Corneliei Ghisoi, prima Lady Chef din sud-estul Europei, in cadrul noului website interactiv www.zaharmargaritar.ro. Noul website include cele mai importante noutati legate de …
Am petrecut o dupa-amiaza foarte placuta la Bel Mondo, restaurant deschis in locul fostului Amsterdam Café din Str Covaci. Mi-a placut intotdeauna la Amsterdam Café si am avut senzatia ca o parte din atmosfera placuta de atunci s-a transmis pana in ziua de azi. Probabil ca de vina este si decorul, pe care cei de …
In articolul precedent am incercat sa trag niste concluzii dupa ce am vizitat si am evaluat peste 400 de restaurante din Bucuresti in ultimii trei ani si ceva, restaurante despre care am tot scris aici, pe Restograf. Una dintre concluziile cele mai surprinzatoare a fost aceea ca bucurestenii par sa fie mult mai putin pretentiosi …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe