Boban Lazic (Bobby), sarbul care are de foarte multi ani restaurantul Aquarium in zona Dacia – Piata Gemeni, impreuna cu Cornel Dinu, din cate se spune, a preluat de la Vasile Turcu (sau s-a asociat cu el?) restaurantul Classa di T de la Piata Floreasca si l-a numit Novi Aquarium. Noul Aquarium a fost deschis …
“Restaurantele din Bucuresti sunt adesea adevarate colectii de contradictii iar patronii lor niste masochisti ireductibili, atunci cand nu fac ceea ce fac doar din razbunare pe bietii clienti, sau – si nu stiu daca asta e bine sau nu – pur si simplu pentru ca apelul la logica elementara e un lucru peste puterile lor. …
“La Fondue”, restaurantul din Romania cu specific in totalitate traditional elvetian! Cu echipamente si materie prima adusa tocmai din Elvetia, La Fondue a creat un colt elvetian in Centrul Istoric, unde decorul si ambientul creaza atmosfera unui han din inima Alpilor. Pentru cei care nu cunosc acest concept, „La Fondue” propune o altfel de bucatarie, in …
Echipa Wu Xing propune companiilor un nou concept, unic in Romania: food&fun in bucataria Wu Xing. Incepand cu luna decembrie, acest pachet de servicii va fi disponibil tuturor celor ce doresc sa aiba o petrecere de Craciun unicat sau sa desfasoare sesiuni de teambuilding si networking in bucatarie, alaturi de trainerul bucatar Tushin Tugso. Pe …
Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, servicii, preturi etc. Au fost mai multe categorii: cel mai …
Pe 11 decembrie 2011 Dragos Petrescu si-a deschis ultimul restaurant, Hanu Berarilor Interbelic – Casa Lupescu, in bv. Pache Protopopescu la nr. 51. Casa (din poza) a apartinut Elenei Lupescu, „amanta regala”, si a fost complet renovata, desi nu pare sa fi restaurata dupa planurile si imaginea originare. Restaurantul se intinde pe doua niveluri, iar …
Competitia „Bucatarul de Aur al Bucurestiului 2011- Regandim traditia” si-a desemnat castigatorul aseara. Trofeul concursului gatronomic a revenit lui Eugen Grosu, bucatar sef la restaurantul Casa Doina. Premiul a constat intr-un training de specializare la centrul de pregatire Angelo Po in Italia si un mixer Kitchenaid- Heavy Duty. Printre finalisti au mai fost: Cristian Vaduva- …
Miercuri, 14 decembrie 2011, Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti si a facut publica Lista 133 Restograf in cadrul unui eveniment special gazduit de Hotelul Marshal. Cel mai bun restaurant din Bucuresti a fost desemnat Heritage, restaurantul lui Dinu Patriciu in asociere cu Juan Amador, care a creat conceptul gastronomic si care …
Noua locatie Red Angus Steakhouse a fost inaugurata saptamana trecuta in zona de nord a capitalei, in Baneasa. Au fost pastrate standardele restaurantului din Centrul Vechi iar investitia a fost de 300.000 de euro in afara echipamentelor speciale aduse din Statele Unite ale Americii. La evenimentul de lansare au participat diferite personalitati si vedete, printre …
Sub deviza „Gustul se educa pe tot parcursul vietii”, mai multi bucatari s-au deplasat in scolile din Bucuresti pentru a se intalni cu elevii din clasele primare si gimnaziu, invatandu-i cum sa manance sanatos si echilibrat, vorbindu-le despre meseria lor si despre gust. La proiectul Saptamana Gustului au participat Daniel Dobre, Project Manager, Patick Pettenuzzo, …
Duminica, 11 decembrie, ”Targ-usor la Soni” isi deschide portile pentru 11 zile, mai precis pana in data de 22.12.2011. Asadar, sunteti asteptati pe Sfintii Voievozi la numarul 13, sa aruncati o privire, sa degustati si sa faceti un cadou culinar celor dragi in prag de sarbatori. Veti gasi carnati personalizati si sarmale personalizate (este recomandat …
Aseara, Clubul Taranului a fost gazda unui eveniment intitulat „Ecogastronomia, de la politici europene, la realitati romanesti”. Organizatori au fost Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, in parteneriat cu Grupul de initiativa Radu Anton Roman si Muzeul National al Taranului Roman. Discutiile au fost moderate de prof. Vintila Mihaiescu (antropolog, Scoala Nationala de Studii Politice si …
Miercuri 14 decembrie ora 20 se va desfasura la Hotelul Ramada Parc, Finala competitei gastronomice “Bucatarul de Aur al Bucurestiului 2011 – Regandim Traditia”. Cei 5 finalisti sunt: 1 Cristian Vaduva, (locul II in 2010) bucatar independent, cu o experienta de 10 ani in domeniu, care a lucrat in restaurante de prestigiu din Capitala, precum …
Bucuresti, 28 noiembrie 2011: Peste 70 de ospatari s-au inscris pentru data de 19 noiembrie, in cadrul Intrecerii Ospatarilor – concurs organizat cu prilejul sarbatorii vinului “Beaujolais Nouveau” care in acest an implinit 60 de sarbatoare. Marele premiu – O calatorie pentru 2 persoane, timp de 3 zile, in Beaujolais – Franta “le Hameau du …
Meniuri mondene pe care le-am pregatit in Romania Primul eveniment de amploare la care am participat a avut loc in 2008, cu ocazia Expo Metro, care isi propunea sa creeze un restaurant Haute Cuisine, pe durata a patru zile. Pastrez o amintire foarte placuta de la acest eveniment, iar echipa Metro a colaborat 100% la …
Ion Oita, 64 de ani, a fost gasit spanzurat intr-o anexa a localului. Stirea completa pe www.wall-street.ro.
Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, in parteneriat cu Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, Muzeul National al Taranului Roman si Clubul Taranului organizeaza, cu ocazia Zilei Mondiale Terra Madre, conferinta cu titlul “Ecogastronomia, de la politici europene la realitati romanesti”, pe data de 8 decembrie 2011, incepand cu ora 17.00, la Clubul Taranului din Bucuresti …
Noiembrie a fost o luna cu multe noutati pe piata gastronomica bucuresteana. S-au inchis destule restaurante, insa s-au si deschis la fel de multe, si nu dintre cele mai mici, ci din acelea la care investitiile nu pot avea numere cu mai putin de sase cifre. Dintre cele care s-au inchis, mi-au atras atentia mai …
Mini-ghidul lui David Contant pentru aspirantii la stelutele Michelin (IV) Nu exista printre restaurantele bucurestene prea multe care sa fie specializate in gastronomie de lux si asta si pentru ca prea putini furnizori pot da factura pentru ceea ce livreaza. Asta inseamna ca nu putem garanta trasabilitatea produselor si merge direct la sursa in caz …
In ultima saptamana din noiembrie 2011 Patrizia si-a deschis restaurantul pe care il anuntasem deja cand am publicat stirea cu plecarea ei surpriza de la Osteria Gioia. Ristorante Patrizia (sau Patrizia Ristorante, mai exact) are pretentia de a se cocota direct in partea cea mai de sus a topului restaurantelor din Bucuresti. Pretentie justificata, fara …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe