S-a inchis si Le Monde…

Restaurantul Le Monde s-a inchis definitiv la mai putin de 8 luni de la lansare, dupa ce a fost pe pierdere in toata aceasta perioada. Investitia daneza a fost destul de consistenta, numai chiria locatiei fiind de 10,000 Euro/ luna, Le Monde luand locul fostului restaurant Elements in locatia de pe Buzesti, dupa ce si …

Degustare de vin la Mora Champagne Bar in cadrul Serilor GoodWine

Aseara, incepand cu orele 19:00, a avut loc la Mora Champagne Bar o degustare de vinuri Cricova, eveniment realizat sub brandul Targului International de Vinuri Goodwine. La eveniment au fost prezenti peste 70 de invitati. Spre degustare au fost propuse vinurile Cramelor Cricova din Republica Moldova, respectiv doua spumante, Clasic Brut si Rose Brut, Chardonnay …

Klausenburg Café-Konditorei din Cluj (prezentare)

Este prima mea “cronica” de cafenea… si cu asta nu vreau sa spun ca sper ca voi avea parte de mai multa indulgenta din partea voastra. Cred ca ne imaginam cu totii, in timp, cum ar arata restaurantul ideal ori cafeneaua perfecta… Iar atunci cand gasim asa ceva in realitate… daca stiti senzatia, veti intelege …

Extinderea restaurantelor Johnny Rockets vizeaza si Romania

Vice-Presedintele de Dezvoltare a Johnny Rockets, Steve Devine, a declarat in exclusivitate pentru revista Food&Bar ca planul de extindere a lantului de restaurante de origine americana include si Romania: „Continuam sa ne dezvoltam in intreaga lume si suntem interesati si de piata din Romania, ca parte a strategiei globale de extindere. Pana in momentul de fata …

Despre sosuri

Indiferent cum evolueaza tendintele culinare, prepararea sosurilor ramane una dintre cele mai importante misiuni intr-o bucatarie care se respecta. Sosurile au o istorie indelungata a consumului si a prepararii: cele mai vechi informatii pastrate sunt cuprinse in lucrarea „Arta gatitului”, alcatuita de Mithaecus in secolul al V-lea I.E.N, in Grecia Antica. In secolul urmator, Archestratus …

Concurs de arta culinara in cadrul „Business Days Brasov”

In cadrul celei de a patra editii „Business Days”, organizata in perioada 28-29 august la Business Park din Brasov, organizatorii vor experimenta un concurs inedit de Arta Culinara. Scopul concursului este promovarea mancarii sanatoase, calitatea bucatariilor din regiunea Brasov si imprejurimi. Concursul se va derula in fiecare zi, in intervalul orar 12:00-15:00. Evenimentul da ocazia …

„Seara de Business” la restaurantul Maxim

Duminica, 28 august, pe terasa restaurantului Maxim va avea loc „Seara de Business”, incepand cu orele 19:00. Evenimentul se adreseaza oamenilor de afaceri dar si celor aflati la inceput de drum, dispusi sa schimbe idei si sa creeze noi oportunitati de afaceri. Restaurantul pune la dispozitie gratuit spatiu de publicitate pe meniu. Primii 25 de participanti …

S-a deschis restaurantul cu specific mediteranean Iberico

In zona Decebal s-a deschis restaurantul cu specific mediteranean Iberico. Spatiul este impartit in trei saloane si o terasa, cu o capacitate totala de aproximativ 100 de locuri. Restaurantul are si o parcare proprie de aproximativ 30 de locuri. Meniul se compune in special din fructe de mare si peste, dar contine si alte preparate …

Chifla mica rastoarna restaurantul mare

Exista mai multe conditii necesare – dar niciuna suficienta! – pe care nu le poate ocoli niciun local care aspira la o pozitionare de “restaurant de top”, ca sa nu mai vorbim de cea de “haute gastronomie/ haute cuisine/ fine dining/ gastronomie fina…” sau oricum si-ar mai putea spune, toata lumea stiind, insa, despre ce …

Se deschid inca doua restaurante Wienerwald

La aproximativ cinci luni de la inaugurarea primului resturant Wienerwald din Romania printr-o investitie de 150.000 de euro, proporietarii Tunc si Ali Capa deschid inca doua locatii cu aproximativ 300.000 de euro. Ali Capa declara pentru Ziarul Financiar: „În România este loc pentru deschiderea de noi restaurante, pentru că românii merg în continuare la restaurant, …

Creative Experience, o bucatarie atipica

Un nou concept de bucatarie ale carei ingrediente de baza sunt networkingul si creativitatea a fost lansat luna aceasta de catre Creative Experience, avand ca reprezentatant pe dna Nadia Roman, in calitate de Managing Director. In comunicatul de presa gasim descrierea conceptului: „Creative Kitchen reprezinta modalitatea prin care poti petrece timp alaturi de prietenii tai, …

Arena Bucatarilor, editia a doua

Selgros Cash&Carry organizeaza in perioada 1-2 septembrie cea de-a doua editie a concursului de gatit „Arena Bucatarilor”. Competitia va avea loc in aer liber, in parcarea magazinului Selgros Baneasa si va cuprinde doua sectiuni in cadrul carora se vor intrece 50 de bucatari profesionisti. Prima sectiune consta in pregatirea a doua feluri de mancare avand …

Petrecere cu degustare de ouzo la Taverna Maria

Sambata, 13 august, incepand cu ora 19:00, la restaurantul grecesc Taverna Maria va avea loc o petrecere cu degustare de ouzo si tsipouro. Evenimentul, denumit „Ouzo vs. Tsipouro Party”, este primul de acest gen organizat in capitala. Tsipuoro este o bautura veche greceasca, produsa din reziduurile teascului de vin, iar ouzo este obtinuta tot prin distilarea …

Inca un restaurant de cartier destul de bun…

La Bucur e un restaurant destul de cunoscut si apreciat de catre cei din zona Sincai. De doi ani e intr-o cladire ce pare sa fi fost construita special pentru asa ceva, chiar pe Dimitrie Cantemir, la intersectia cu Sincai. Asta dupa ce din 2006 pana in 2009 a fost in cladirea alaturata, lipita de …

La Mama in Centrul Vechi

Noul restaurant La Mama a fost inaugurat in Centrul Vechi, pe strada Bacani, in vechea locatie a magazinului de imbracaminte Dika. Investitia necesara s-a ridicat pana la 160.000 euro, cu 20% mai mare decat era prevazut initial. Restaurantul are 165 de locuri, 90 in interior si 75 pe terasa. Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante, enumera pe …

Un club de lux cu restaurant prost pe malul lacului Snagov

Clubul Snagov – sau, mai exact spus, Snagov Club, asa cum se prezinta ei – e fostul Complex Muntenia de la Snagov de pe vremea lui Ceausescu, preluat de inca nu stiu cine in 2006 si transformat intr-un cpmplex de agrement cu piscina, minihotel si un restaurant foarte mare, cu sali pentru evenimente si o …

Reguli de baza pentru meniuri sanatoase

Specialistii Unilever Food Solutions (UFS) – divizie specializata de solutii gastronomice a Unilever – au sfaturi practice pentru ca mancarea gatita acasa sau comandata la restaurant sa fie deopotriva gustoasa si sanatoasa. De la proportii corecte pana la mici trucuri culinare, de la „super-alimente” la alegerea unor ingrediente sanatoase, bucatari din Brazilia, Germania, Romania, Portugalia …

A sasea editie a Targului International de Vinuri GoodWine

Intre 18 si 20 noiembrie va avea loc cea de a sasea editie a Targului International de Vinuri GoodWine la World Trade Plaza, Hotel Pullman din Bucuresti. Vor fi expuse vinurile a peste 50 de producatori romani si straini. Printre participanti se numara Cotnari, Vigna, Jidvei, Crama Oprisor, Vinarte, SERVE, Cramele Rotenberg, Senator Wine, WineRo, Crama …

Seara de muzica live la Red Angus Steakhouse

Miercuri, 3 august, incepand cu ora 21:00, restaurantul Red Angus Stekhouse isi invita clientii la o seara de muzica live. Protagonistii sunt  Brad Vee Johnson, fostul solist al trupei Boney M si Alex Tomaselli, un solist roman de origine italiana. Brad Vee Johnson este cunoscut nu doar in lumea muzicii, performand si ca actor de teatru, opera, music-hall si …

Portret de personal chef (prezentare)

Ma numesc Catalin Ivanof, am lucrat 12 ani in bucataria italiana. In cursul dezvoltarii mele, am avut ocazia sa lucrez si ca Brutar si Cofetar pentru a acoperi toate specializarile care se gasesc sub un Executiv Chef. Inceputurile au fost in tipicele trattorii toscane, pentru ca mai apoi sa-mi urmez meseria in restaurante premiate cu …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe