In urmatoarele zile, pana pe 15 iunie, se va deschide un nou restaurant libanez in complexul Hanul lui Manuc din centrul Bucurestiului – Levantin. Acesta apartine aceluiasi proprietar turc, Murat Demiray, care are si celelalte localuri din cadrul complexului, Hanul lui Manuc si Cafe Manuc. Levantin va avea o intrare pe bulevard, insa va imparti …
Am scris despre restaurantele mari ale Bucurestiului de pe vremea comunistilor care au avut noroc, pana la urma, chiar daca unele au vazut moartea cu ochii de mai multe ori. Caru cu Bere care e tot Caru cu Bere de cand se stie, la fel cum sunt si Capsa, Selectul, Hanul lui Manuc, Doi Cocosi sau …
Hanul lui Manuc va redeschide celebra curte interioara pana pe 15 iunie, dupa lucrari lungi de renovare. Deocamdata restaurantul ocupa doar terasa de la etaj (un balcon mai larg, de fapt) si cateva sali interioare de pe partea cu bulevardul a complexului. Tot atunci va fi redeschisa si celebra poarta de pe partea cu Curtea …
The Eatery, cea mai celebra cafenea din zona Dorobantilor, pe strada Beller, expune lucrari ale pictorului Bogdan Mihai Radu in incinta cafenelei, intr-un fel de galerie cu vanzare. Despre Bogdan Mihai Radu citim pe site-ul acestuia, www.bogdanmihairadu.com, ca: „Bogdan Mihai Radu s-a nascut in sezonul irisilor, la 2 martie 1979, la Sibiu, iar copilaria si-a …
„Restaurantul „La Union” a fost deschis la inceputul lunii martie a acestui an in casa in care a locuit in trecut scriitorul Ion Luca Caragiale, in cadrul careia au mai functionat restaurantele „Casa Caragiale ” si apoi „Andamo”, apartinand aceluiasi proprietar, Cristian Mihai Balint. Proiectul a necesitat o investitie de 300.000 de euro, reprezentand reabilitarea structurala, restaurarea elementelor arhitecturale originale, amenajarea …
… Dunarii. Pentru bucurestenii care merg cu masina in Europa si aleg ruta prin Belgrad, am sa descriu un loc pe care l-am descoperit de curand si care, pe langa ca se afla intr-un cadru natural de poveste, e situat la o distanta ideala pentru popasul de pranz, daca vii de la Bucuresti. Inainte de …
Pranz gourmet la Heritage, marca Juan Amador Incepand cu luna iunie, de marti pana sambata, intre orele 12:00-16:00, la Heritage se serveste pranzul semnat de Juan Amador, unul dintre cei mai buni 50 de bucătari ai lumii, detinator a trei stele Michelin. Meniul respectă tehnicile şi stilul lui Juan Amador, armonizând ingrediente proaspete, de cea mai …
BT Café, una dintre cafenelele de pe celebra strada Beller din Piata Dorobantilor s-a inchis definitiv dupa ce a functionat mai multi ani in acea locatie. In spatiul respectiv isi va extinde birourile Banca Transilvania, care are o mica agentie in acelasi imobil. Clientela cafenelelor de pe Beller, adesea citata in mass-media, de la emisiunile …
Joi, 2 iunie, ora 18:30, va avea loc redeschiderea restaurantului Balkan Bistro in cadrul Grand Hotel Continental. Inchis pentru o perioada de patru luni, Balkan Bistro revine cu un meniu nou, pregatit de chef-ul Cristi Oprea. Contactati telefonic, reprezentantii food&beverage ai hotelului ne-au declarat ca motivul pricipal al acestei schimbari a fost concentrarea unor preparate diversificate …
Astazi scriu despre cum se simt in capitalism marile restaurante ale lui Ceausescu. Daca s-ar apuca niste sociologi sa prinda intr-un volum gros ce avem noi acum pe Restograf despre gastronomia post-Revolutie, si sa completeze apoi cu istoria comunista si cu cea antebelica a restaurantelor bucurestene, ar putea iesi o monografie monumentala care ar surprinde …
Primus Pub Benotung: 4/10 Das kleine, düstere und unmerkliche Lokal neben dem bekannteren „Terminus“ (eine VIP – Bar) umfasst nicht mehr als 60 Sitzplätze. Die Bestuhlung ist eher unbequem, hinzu qualmt es am jeden Tisch, da keine Nichtrauchereinrichtung vorhanden ist. Das finstere Innendesign erinnert an einem englischen Pub. Auf die müde Bedienung, hab ich warten …
„Dinner in the sky” este un concept unic, inedit, exclusiv si inovator, care exista deja in 32 de tari din Europa si in SUA. Incepand cu luna aceasta, a fost prezentat oficial si in Romania. De acum puteti lua masa la o inaltime de 50 de metri, asistati de o echipa de experti. O sesiune …
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Republicii Italiene din data de 2 iunie, Ambasada Italiei, Institutul Naţional de Comerţ Exterior si Institutul Italian de Cultură organizeaza cea de-a treia editie a Festivalului Italian din România. Vor avea loc evenimente culturale, dar si gastronomice. Cateva dintre cele mai renumite restaurante italieneşti din Bucuresti şi din Timisoara vor pregăti meniuri promoţionale, inspirate din …
David Contant, unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati chefs din Bucuresti, pleaca definitiv din Romania dupa aproape 6 ani in care a lucrat aici neintrerupt. Francez, in varsta de 44 de ani, David Contant a inceput o cariera de succes in gastronomia fina (haute cuisine) frantuzeasca, ajungand pana la nivelul de sous-chef in …
Maine, 26 mai, va fi prima zi a editiei din anul acesta a Concursului International de Vinuri. Evenimentul este organizat la Centrul de Excelenta Aroma de catre Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) şi Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONPV), sub patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV). Fiecare juriu de degustare a vinurilor va fi …
Cu o investitie de peste 100.000 de euro, Sergiu Diaconu si Mihai Mandres au deschis sambata pub-ul The Bankers, dedicat in special clientilor din domeniul bancar. Locatia, aflata in apropiere de Banca Nationala, de CEC si de alte sucursale de banci, dar si numarul mare al cunoscutilor celor doi asociati, activi in domeniul bancar de …
Ce interes are Florin Calinescu (da, cel din televizor) sa-si puna numle – si chiar la modul ostentativ – pe un restaurant mediocru din toate punctele de vedere, mie mi-e mai greu sa inteleg. Poate fiindca pare o afacere profitabila, si s-a gandit sa atraga si mai multi clienti cu numele lui. Ceea ce a …
Concursul international de vinuri „Concours Mondial de Bruxelles” si-a anuntat la inceputul acestei saptamani castigatorii. Medalia de aur a revenit, anul acesta, Domeniilor Sahateni din Romania, pentru vinul Red Artisan, 2007, marca Aurelia Visinescu. Vinul este un cupaj de trei soiuri Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot, maturate in baric pentru 24 de luni. Vinul …
Hotelul InterContinental a inaugurat terasa Braseriei Corso, in urma unei investitii minore, avand in ajutor un sponsor care a asigurat mobilierul terasei. Dana Chiriac, Marketing & PR Manager InterContinental, declara pentru „Wall-Street” ca, avand in vedere faptul ca terasa dispune de numai 20 de locuri, deschiderea si functionarea ei nu poate aduce o pondere semnificativa in venituri. …
Am scris si in articolul trecut, si mai inainte, ca la acest restaurant am mancat cea mai buna mancare traditionala romaneasca din Bucuresti. Chiar daca dl Avram, patronul din Chisinau al stabilimentului, insista ca el are bucatarie basarabeana la Vatra Neamului. Insa diferentele sunt destul de mici, mai ales daca o comparam cu bucataria moldoveneasca …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe