Saptamana trecuta a avut loc, la Belgrad, competitia Golden Balkan Chef. Evenimentul a fost organizat de Federatia Asociatiilor Culinare din Serbia, in parteneriat cu World Association of Chefs Societies. Echipa României a fost compusă din maestrul Mărioara Vîrtop, membru fondator al Asociaţiei Naţionale de Gastronomie (ANG), maestrul Nicolae Guştere, membru fondator ANG, chef Daniel Cheregi, membru …
Batrana Casa din strada Polona, langa Gradina Icoanei si Parcul Ioanid, a vazut si a suportat multe. A fost construita prin anii 30 de catre Aretia Tatarescu, dupa planurile si cu banii ei, in timp ce barbatul ei era ocupat cu cariera politica. Gheorghe Tatarescu nu a fost bogat, desi provenea dintr-o veche familie de …
Intrebare ziarist: Cum ati ajuns la acest proiect? Cat ati investit? Il priviti ca pe o afacere? Raspuns GB: Draga A, Restograf este, in primul rand, un proiect social si cultural si nu un business. Daca la un moment dat va capata o asemenea anvergura incat sa sa inceapa sa capete si o valoare comerciala, …
Restaurantele de origine germana Wienerwald, renumite pentru produsele crocante şi suculente din carne de pui, au deschis prima locatie pe piata romaneasca. Realizarea acestui prim proiect a durat numai trei luni si a necesitat o investitie de 150.000 de euro. Preparatele Wienerwald sunt deja disponibile incepand de astazi si pentru livrarile catre clientii de acasa. Conducerea Wienerwald (Ali Capa, Partener Wienerwald …
Astazi (13 aprilie 2011) s-a redeschis cunoscutul restaurant Heritage, dupa o lunga perioada in care au fost facute investitii masive, atat pe partea de bucatarie (concept, meniu etc.) cat si pentru amenajarile interioare. Arhitectul gastronomic este celebrul chef Juan Amador, adept si promotor al bucatariei moleculare, care are unul dintre putinele restaurante de 3* Michelin …
Societatea Euro Romana de Vinuri de Exceptie (S.E.R.V.E) si Restaurantul Red Angus Steakhouse au organizat saptamana trecuta un eveniment care a avut ca scop degustarea a trei soiuri de vinuri- Merlot si Cabernet Sauvignon- Vinul Cavalerului si Feteasca Neagra – Terra Romana. S.E.R.V.E. e recunoscuta ca fiind prima societate privata din sectorul viticol romanesc. Printre …
Incepand cu 14 aprilie, restaurantul „La Veranda” lanseaza un concept menit sa incurajeze alimentatia sanatoasa dar si gustoasa. Ashlie Dias, Executive Chef la Crowne Plaza descopera publicului larg secretele unei bucatarii rafinate in cadrul evenimentelor organizate sub titulatura „Cooking Lessons”. Seminariile sunt organizate bilunar, pe parcursul a 60 de minute, timp in care participantii vor urmari …
Tasty Fish Restaurant Benotung: 5/ 10 Eine vormals bekannte Adresse. In der Nähe des rumänischen Rundfunks, auf der General Berthlot Straße Nr. 50. Da dort bis vor einiger Zeit das Gastgewerbe “Mama Leone” beherbergt war. Heute, nur ein Fischlokal. Ein modernisiertes, bürgerliches Haus aus der Gründerzeit unserer Hauptstadt, gebaut 1927. Um die 80 Sitze, inkludiert …
Ein rumänischer Kellner, vormals beim Hamburger Atlantik – Hotel serviert. Benotung: 9/ 10 Warum lieben so viele Bukarester Intelektuelle diese Mamma Leone mit Öffnungszeiten: Mo – So, von 12 bis zum letzten Kunden? Nelu Anca´ s Restaurant aus der Povernei Strasse hat wirklich alles um ein rum. Gourmet – Tempel in unserer Dambovita – Hauptstadt …
Oana Totora, de la Umbrella for Two*, m-a rugat sa-i trimit un mic ghid spre indrumarea clientilor ei, pentru care clienti alegerea locului primei intalniri poarta o responsabilitate serioasa, foarte serioasa, de care depinde continuarea relatiei abia infiripate. Si, pe cale de consecinta, si restul de comision pentru Oana… Iata, deci, cateva optiuni: Daca fata …
Anthony Kuhnen, directorul general al Hotelului Epoque a organizat vineri, 8 aprilie, un “audit de gust” pentru a testa meniul Bistrot-ului Epoque creat de catre Guy Martin, celebrul chef francez de 3* Michelin si realizat de catre Arnaud Dunand Sauthier, cheful francez angajat permanent (full-time) al Bistrot-ului. Din “echiapa de audit” au facut parte: Radu …
“Astazi mi se implineste un vis”- sunt cuvintele executive-chef-ului JW Steakhouse, pronuntate cu ocazia lansarii oficiale a restaurantului, desfasurata ieri, 6 aprilie. Simplitate si eleganta sunt cuvintele care exprima cel mai bine evenimentul care a avut loc in cadrul Hotelului Marriott. Fara discursuri pompoase, fara invitati speciali, fara vedete de plastic, fara balonase si fara …
Ieri, 6 aprilie, a avut loc lansarea oficiala a resturantului JW Steakhouse in cadrul Hotelului Marriott, unde se afla inainte restaurantul Cupola. Au participat peste 200 de invitati. Investitia facuta este de peste 1,5 milioane de euro iar durata pregatirilor a depasit sase luni. Steakhous-ul este un tip de restaurant cu bucatarie americana, in al carui meniu …
De 20 de ani sunt obligat sa mananc la restaurant in fiecare zi, cel putin o data. Insa adesea de doua ori, de trei ori si chiar si mai mult de atat, uneori… Sunt multi ca mine, oameni care prefera sa faca afaceri sau pur si simplu sa vorbeasca despre viata cu o mancare buna …
Dincolo de strada Romulus, Calea Călăraşilor se lărgeşte. Pe stânga (din directia halei Traian) există o străduţă interesantă, în formă de potcoavă, numită Alexandru Sihleanu (poet, 1834-1857). La nr 3, intr-o casa de la inceputul secolulului XX, construita in stil neoromanesc, se afla Wine Club SECRETO. WINE CLUB SECRETO se adreseaza unui segment de clienti …
Nicolae Lica, Executive Chef al JW Marriott Bucuresti, declara pentru „Food & Bar” ca motivul transformarii restaurantului Cupola din incinta hotelului Marriott in JW Steakhouse este cererea crescuta de preparate din carne inregistrata in ultimii ani. Intr-o prima faza au fost introduse in meniul Cupola preparate din carne de vita din Noua Zeelanda si Statele …
Saptamana trecuta, conceptul de „Dark dinner” s-a transformat, la Secreto Wine Club, in „Blind Dinner”. Si nu a fost vorba de o simpla cina „pe orbeste”, ci de un experiment de gustare de bucate cu degustare de vinuri. Proiectul a fost ideea Aureliei Visinescu, care si-a pus la dispozitie cu aceasta ocazie ultima selectie de vinuri si …
Juan Amador, Chef 3 stele Michelin, a ales pentru primul său proiect gastronomic din Europa de Est restaurantul Heritage Heritage se concentrează pe spectacolul gustului şi se redeschide în aprilie. Bucureşti, 28 martie 2011 – Începând cu 12 aprilie 2011, Juan Amador, unul dintre cei 50 de bucătari din lume cotaţi cu 3 stele Michelin, …
Din cate stiu eu, primul restaurant de gastronomie fina frantuzeasca (haute cuisine) a fost (acum defunctul) La Villa, aproape de Casin, al unui bogatas roman care a vrut mai degraba sa faca o demonstratie de forta si de imagine, decat sa faca din asta o afacere. Apoi a urmat Heritage, facut cu o investitie enorma, …
Primul restaurant “pe intuneric“ s-a deschis in 1999, in Zurich iar dupa sase ani de la deschidere a castigat, datorita conceptului sau revolutionar, premiul londonez Best Social Innovation Award. Numele restaurantului este Blindekuh si este derivat din expresia de origine germana Blinde Kuh care se refera la jocul „Baba Oarba”. In incinta sa nu este …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe