Burgerul din carne de sobolan de rau, vedeta restaurantelor din Moscova

3 ianuarie 2017 | Noutati

Da, ati cititi bine, cel mai nou super-aliment din meniurile restaurantelor din Moscova este carnea de sobolan de rau sau de nutria sau de coypu – toti fiind termeni care descriu acelasi animal.

Acest tip de carne si-a castigat un loc de cinste in meniuri restaurantelor rusesti, deoarece carnea acestei specii de rozatoare este bogata in nutrienti, in proteine si nu are colesterol aproape deloc.

burger
sursa foto: The Guardian

Spre deosebire de romanii care ar iesi fugind dintr-un local care serveste asa ceva, gurmanzii rusi s-au inghesuit pentru a incerca noul burger. Cei care au gustat-o au asemanat gustul acestui tip de carne cu o combinatie intre cea de porc si cea de curcan.

Trebuie spus ca nutria este crescuta in Rusia de foarte mult timp, mai ales pentru blana, dar si pentru carne (taranii rusi faceau o tocanita speciala din carnea de nutrie). Acest rozator ajunge pana la 9 kilograme si este, ca si sobolanul, omnivor.

nutria
sursa foto: commons.wikimedia.org

In restaurantul Krasnodar Bistro, din centrul Moscovei, se gatesc mai multe preparate din carne de nutrie, inclusiv hot dogi sau sarmale, dar burgerii sunt cei mai populari. In cazul in care va intrebati, un burger din carne de nutrie costa 550 de ruble (in jur de, 8 dolari si jumatate).

Este un animal foarte curat; nu doar ca este crescut uc o dieta vegetariana, dar isi spala singur toata mancarea inainte de a o manca. Carnea este bogata in omega-3 si multi doctori si nutritionisti o recomanda„, spune Takhir Kholikberdiev, proprietarul restaurantului mentionat mai devreme.

Asadar, daca aveti drum prin Moscova, poate incercati si voi un burger din carne de sobolan de rau.