Gatitul pe piatra incinsa la Royal Steak Hot Stone Restaurant (prezentare)
26 octombrie 2014 | Noutati
Istoria ne-a dezvaluit cum, inca din trecutul indepartat, omul a fost astfel construit incat sa consume atat carne, cat si legume proaspete. Inca de acum cateva mii de ani, pentru a-si satisface dorinta de carne, s-a inceput prepararea acesteia in modul cel mai primordial posibil – pe pietre incinse – si nu la foc direct. Astfel, gatitul pe piatra este o foarte veche traditie, piatra pastrand gustul si aroma alimentelor.
Chiar si in ziua de astazi, acest mod de preparare al alimentelor este considerat a fi cel mai sanatos. Neavand in compozitie materii nocive corpului uman, pietrele incinse sunt excelente in prepararea carnii fara adaosuri de grasimi si uleiuri, in sistem dietetic, la temperaturi inalte, in maxim 10 minute.
Problemele de colesterol marit sunt acum de domeniul trecutului! Prin aceasta metoda inovativa de gatire a preparatelor, colesterolul nu va mai reprezenta nici un impediment. De asemenea, vine si in ajutorul digestiei. Gatite sanatos, in suc propriu si fara grasimi, sortimentele preparate sunt transformate in bucate minunate, usor digerabile si, in continuare, extrem de gustoase.
Pietrele de gatit, au calitatea de a rezista la temperaturi inalte, de a distribui uniform caldura in toata masa lor si de a nu degaja mult fum. Astfel, carnea sau chiar legumele pregatite pe o astfel de piatra se gatesc in sucul lor propriu. Piatra reuseste sa-si pastreze temperatura optima pentru pana la 45 de minute, in acest fel, ultima bucatica va fi la fel de fierbinte şi delicioasa ca prima. Poate cel mai important beneficiu in gatitul pe piatra este faptul ca ai libertatea de a-ti pregati carnea exact pe gustul tau.
Acest concept revolutionar va ofera ocazia unica de a experimenta prepararea mesei perfecte la care ati visat intotdeauna, fara adaos de uleiuri si grasimi , gatita dupa bunul plac , proaspata si care nu se raceste niciodata.
Intreaga echipa a Royal Steak Hot Stone Restaurant este atent pregatita pentru a va oferi o experienta gastronomica de neuitat. Fie ca dorinta dumneavoastra este de a va prepara cu mana dumneavoastra masa sau veti ruga unul din ospatarii nostri sa va prepare comanda in fata dumneavoastra, spectacolul din spatele gatirii acestor feluri minunate va va incanta cu siguranta!
De asemenea timpul scurt de preluare si receptionare a comenzii va aduce un plus de incantare, permitandu-va, astfel, sa petreceti mai mult timp impreuna cu cei dragi fara a va mai ingrijora de ceea ce se intampla cu comanda dumneavoastra.
Dupa aceeasi zicala “Clientul nostru, stapanul nostru”, putem spune cu mana pe inima ca, desi dumneavoastra veti fi in deplin control al prepararii mesei dumneavoastra, in acelasi timp va veti putea relaxa intr-o atmosfera absolut incantatoare.
Sistemul din spatele pietrelor incinse este constituit din piatra propriu-zisa, dispusa intr-un suport de metal sau lemn, iar preparatele sunt asezate pe suprafata neteda a pietrei. Este o metoda de gatit rapida si distractiva unde, nici modul de prezentare nu este mai prejos.
Pasi pentru prepararea unei mese savuroase si sanatoase:
- Piatra vulcanica este incalzita in prealabil, pana la temperatura de maxim 450 grade;
- Peste aceasta se poate presara sare de mare benefica sanatatii, dar si eficienta impotriva lipirii produselor de piatra incinsa;
- Se asaza preparatele deja pregatite pentru gatit si timp de minim 30 secunde este indicat ca acestea sa fie tinute pe piatra pentru a sigila fibrele. Astfel, preparatul isi va pastra savoarea pe toata durata gatitului;
- Apoi, bucatile se intorc pe partea cealalta, insa fara a intoarce preparatul de mai mult de 2 ori pe fiecare parte;
- Produsul este mentinut pe piatra si, in functie de preferintele fiecaruia, poate fi gatit intr-o multitudine de moduri;
- Primesti la masa, piatra vulcanica cu bucatile de carne intregi, 3 boluri cu diferite sosuri, garnitura si salata de cruditati
Si pentru a indeparta orice indoiala in privinta acestui mod inedit, pentru secolul XXI, de preparare al alimentelor va aducem in spatele cortinei, la locul manipularii pietrelor:
- Pietrele folosite pentru preparatele noastre sunt pietre de gatit ,provenite din roca vulcanica importata din Africa.
- Acestea sunt manipulate cu grija si utilizate la temperaturi propice pentru ca dumneavoastra sa beneficiati din plin de acest minunat mod de pregatire al mesei. Pietrele sunt mentinute in cuptor la o temperatura pentru un maxim confort in pregatirea unei mese extraordinar de gustoase.
- Diversitatea produselor din meniul nostru este recunoscuta, putand enumera minunata carne de vita de Argentina, preparate extraordinare din carne de pui, fructe de mare, legume si multe altele ce va vor incanta papilele gustative.
Iar pentru pasionatii de carne de vita (societatea noastra fiind importatoare directa a carnii de vita Argentina), meniul nostru include renumita carne de vita din Argentina de o calitate superioara, frageda si cu un gust savuros. Pentru prepararea acesteia v-am pregatit un mod unic in functie de preferintele fiecaruia.
Va invitam sa savurati o serie de preparate asa cum nu ati mai incercat pana acum. Suntem siguri ca gustul de neegalat, calitatea extraordinara a preparatelor, dar si atmosfera relaxanta impreuna cu profesionalismul servirii va vor incanta simturile si va vor imbia sa reveniti.
***
Royal Steak Hot Stone Restaurant s-a nascut din dorinta de a aduce in Bucuresti un concept nou, inovator si unic in Romania. Pornind de la ideea de a construi ceva simplist, in care gatitul devine o placere si ceva interactiv, fondatorii Royal Steak au dezvoltat-o, incepand aceasta poveste intr-o locatie exclusivista. Visul acestora este de a dezvolta aceasta idee si de a deschide un lant de astfel de restaurante in Romania.
Locatia
Casa din Piata Romana nr 8 a fost construita la 1894** (dupa cum gasim in LISTA MONUMENTELOR ISTORICE 2004 – MUNICIPIUL BUCURESTI) dupa planurile arhitectului Otto Maugsch in stil art nouveau si a apartinut profesorului de paleontologie Sabba Stefanescu.
Sabba Stefanescu s-a nascut la 12 ianuarie 1857, la Craiova. In 1876 a devenit student al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Stiinte. In 1878 pleaca la Sorbona, bursier al statului roman. Se întoarce licentiat in Stiintele Naturii si, in scurt timp, este numit profesor secundar la Colegiul “Sf. Sava”. In 1882 el a devenit unul dintre membrii activi ai Biroului Geologic. In anii urmatori a facut parte din colectivul implicat in realizarea primei harti geologice a Romaniei, publicata in 1890. […] In 1897 si-a luat doctoratul la Sorbona cu un studiu despre terenurile Tertiare din Romania. Ulterior, a facut studii pe teren, concretizate in descoperirea sitului Eocen de la Azarlic, “populat” cu fosile de Numuliti, fiinte minuscule, acum disparute. Ceva mai tarziu, incepand cu 1912, va trece la cealalta extrema a faunelor fosile si se va ocupa de evolutia Mastodontilor si a Mamutilor care au trait candva in Csmpia Romana. Dupa o viata intreaga dedicata stiintei, se retrage la pensie in 1929, la 72 de ani. Moare doi ani mai tarziu, la 16 august 1931.
Locatia in care Royal Steak Hot Stone Restaurant isi desfasoara activitatea dispune de aprocimativ 60 locuri la interior, si 100 locuri pe terasa ce va fi amenajata in primavara anului 2015 in curtea locatiei.
In restaurant, clientii vor fi surprinsi de elemente inedite, cum ar fi paharele Amor’ di Vino, lucrate manual, din sticla termorezistenta. Clasicului pahar de sticla ii conferim stralucire si unicitate, inserand in piciorul paharului varietatea de sclipiri si culori ale cristalelor folosite in industria bijuteriilor.
Pe langa aceste pahare speciale, am creat decantorul de vin rosu „DECANTO’”. Acesta se ataseaza sticlei, are un rezervor de ~100 ml si beneficiaza de inovatia numita „TURBILLON”, care are rolul de a accelera procesul de decantare si aerisire a vinului. Decanto’ este prevazut cu un dop special. Asemeni paharelor, si decantorului i se ofera noblete si frumusete prin montarea cristalelor pe bratele acestuia.
In concordanta cu acestea, de remarcat sunt si numerele de masa, fabricate tot manual, din sticla.
De asemenea, in restaurant, paharul de whisky va fi racit cu ajutorul unor roci vulcanice de dimensiuni mici, avand temperatura de -20 de grade Celsius, astfel incat sa nu se piarda savoarea acestuia prin cuburi de gheata normale.