Ghid Culinar de Vacanță: Ce să mănânci în Turcia

9 iulie 2021 | Locuri cool

Aflată la intersecția dinte Europa și Asia, dintre Est și Vest, Turcia are una dintre cele mai variate și mai bogate gastronomii din lume. Așa că dacă urmează să îți faci vacanța la turci, îți poți lua de pe acum în calcul faptul că te vei întoarce cu unu-două kilograme în plus 😊. Hai să vezi care sunt cele mai faimoase preparate ale lor, ca să știi ce să mănânci în Turcia.

multe farfurii mai mici si mai mari intinse pe masa, cu mancare turceasca, la restaurant Divan din Bucuresti
Foto: Restaurant Divan

Turcia echivalează cu serviciile de 5 stele – cel puțin în turism. Am auzit cu toții (dacă nu chiar am vizitat) resorturile vaste în care ai la dispoziție cam tot ce-ți trebuie, încât ai putea foarte bine să-ți petreci toate zilele de vacanță acolo, și să nu-ți lipsească nimic. Multă vreme „all-inclusive-ul de la turci” a fost un fel de etalon al serviciilor, o garanție că orice poftă ai avea, îți va fi satisfăcută. Iar când vine vorba de mâncare, asta înseamnă o mie și una de preparate, din care nici nu știi ce să alegi mai întâi – de ce crezi că farfuriile tuturor sunt pline ochi, la masă?

Dacă mergi la un astfel de resort vei avea parte de un meniu continental, dar cu siguranță vei întâlni și o mulțime de preparate locale. Iar dacă vrei să explorezi locurile din jur și să mai ieși din resort, atunci oprește-te și la o terasă să descoperi oferta locală. Noi te ajutăm și-ți spunem că să mănânci în Turcia.

Câteva vorbe despre bucătăria turcească

Înconjurată de apă, aflată într-o peninsulă, Turcia are ieșire la Marea Mediterană, Marea Egee, Marmara și Marea Neagră. Oau, nu?! Partea această de țarăm cea din peninsulă, este considerată a fi partea asiatică, denumită și Anatolia. Partea europeană (care înseamnă cam aproximativ 3% din teritoriu), este denumită și Turcia Estică.

Mâncarea lor tradițională turcească este descrisă ca fiind „succesoarea” gastronomiei otomane. Locația unică a țării, combinată cu migrația turcilor de-a lungul secolelor din Asia Centrală către Europa, a modelat identitatea gastronomiei sale. Diversitatea faunei și florei a contribuit, de asemenea, la marea varietate a bucătăriei din diversele zone ale Turciei. Aproape fiecare regiune oferă propria experiență gastronomică, și pe toate merită să le descoperi!

Bucătăria turcească este un mix între cea din Asia Centrală, Orientul Mijlociu, Europa de Est și bucătăria mediteraneană. Kebaburile și preparatele din carne de miel domină gastronomia turcească, dar mâncarea diferă destul de mult de la o zonă la alta a țării. Spre exemplu, pe coasta vestică se folosește foarte mult uleiul de măsline, Anatolia Centrală este faimoasă pentru produsele de patiserie, iar orașele de la Marea Neagră, pentru abundența de preparate cu pește proaspăt.

Înainte de a-ți spune ce să mănânci în Turcia îți mai spunem doar că cel mai mult folosită la mâncare este carnea de miel. Când cineva spune „carne” în Turcia, cel mai adesea se referă la miel. Turcii mănâncă mult miel, așa că îl vei găsi în multe feluri de mâncare – cum ar fi kebab, kofte, lahmacun, pide sau ragout.

Ce să mănânci în Turcia

Mâncărurile tradiționale turcești se bazează mai puțin pe condimente și mai mult pe ingrediente proaspete gustoase rulate, frământate, modelate și gătite la perfecțiune.

Bogate și aromate, nu neapărat foarte picante, delicatesele turcești și-au făcut loc în multe dintre meniurile restaurantelor din întreaga lume. Fie că vorbim de fel principal, deserturi, aperitive sau sucuri, mâncarea turcească te va surprinde, te va uimi, iar la final îți vei dori mai mult. Deci, dacă vrei să știi ce să mănânci în Turcia, iată câteva dintre cele mai populare feluri de mâncare.

Aperitive / gustări

Meze

multe farfurii cu mancare, specifice pentru meze, la restaurant Divan.
Bucură-te de Meze în comapania celor dragi la restaurantul Divan!

La fel de populare ca și la greci, „meze” înseamnă, de fapt, aperitiv și se referă la o întreagă „familie” de gustări servite în porții mici în Turcia, Grecia, în Balcani, ba chiar și în Nordul Africii. Include preparate precum chifteluțe, piureuri, salate, patiserie, sosuri și brânzeturi. Iată și câteva dintre preparatele specifice pentru un astfel de platou în Turcia: iaurt asezonat cu ierburi aromatice, hummus, dolmas (sărmăluțe din foi de viță umplute cu orez), kofte (chifteluțe), ezme (salată de vinete, pastă de roșii cu chili), Şakşuka (vinete fripte cu sos de roșii), hayadari (sos de iaurt cu mentă brânză), Paltican Ezmesi (vinete la grill cu iaurt) și, desigur, pide caldă. Ce alt mod mai plăcut de a începe masa dacă nu așa?

Lahmacun

lachmacun servit pe un tocator de lemn, alaturi de 4 boluri cu diverse sosuri, la Turquoise Restaurant
La Turquoise Restaurant poți savura un Lachmacun ca la el acasă!

Cui îi place pizza? Lahmacun este, în esență, un fel de pizza turcească care are o crustă subțire crocantă și este acoperită cu un sos proaspăt delicios din roșii, ardei, ceapă, carne tocată (de obicei de miel sau de vită) și ierburi aromate. Deși poate arată ca o pizza, îi lipsește un ingredient esențial pentru pizza – brânza! Deoarece aluatul este foarte subțire, acest preparat poate fi rulat ca o shaorma, și este mai degrabă ceea ce numim un wrap. Se servește deseori cu murături, ardei iute, roșii sau vinete prăjite.

Börek / Böreği

Böreği de la Turkish Kitchen, 6 rulouri din foietaj cu umplutura de cascaval si pastrama. Ceveva ce să mânânci în Turcia.
Paçanga Böreği de la Turkish Kitchen este un foietaj cu caşcaval, pastramă, roşii, ardei şi pătrunjel.

Börek se referă la o familie de produse de patiserie, umplute, foarte populare în bucătăria otomană și e ceva ce să mănânci în Turcia neapărat. Se fac din foi de aluat Yufka și se umplu cu carne (uneori picantă), brânză sau legume și pătrunjel, care se coc la cuptor. Cele mai populare sunt cele umplute cu spanac și brânză de oaie. Se aseamănă cu un ștrudel. În Turcia ai să întâlnești tot felul de variante (uneori chiar sub alt nume), cu tot felul de tipuri de aluat, umpluturi sau chiar mod de preparare și de prezentare (poate fi sub forma de rulou, de felie, de semilună, chiar spirală). 

Gözleme

2 gozleme impaturite pe un tocator de lemnm cu boluri metalice cu sos in fundal, un snaks din cele ce să mănânci în Turcia
Gözleme e gustarea perfectă când ești în mișcare și vizitezi diverse locuri în vacanță. (Foto by azerbaijan_stockers / Freepik)

Și dacă tot vorbeam de patiserii, Gözleme e ceva ce trebuie să încerci! Probabil una dintre cel mai ușor de găsit mâncăruri în Turcia, este perfect ca snack când ești în mișcare și vizitezi diverse locuri în vacanță. Asemănător cu o clătită, este practic o plăcintă umplută cu diverse amestecuri. Ca la Burek. Diferența între cele două este de aluat care, în acest caz, se prepară din apă, făină şi sare, apoi se întinde până devine o foaie subțire, se pune umplutură (din legume, carne sau brânză), se sigilează, apoi plăcinta se gătește pe o plită fierbinte.

Kumpir

cartof kumpir, cu porumb, sos de rosii, masline, castraveti si carne de pui
Uită tot ce știai despre cartoful copt! Kumpir este io variantă cu mult upgradată, ca să spunem așa. (Foto by KamranAydinov / Freepik)

Sigur ai mai mâncat cartof copt până acum, dar Kumpir-ul îți va schimba definitiv viziunea asupra banalului cartof! Este un gen de street food foarte îndrăgit în Turcia, pe care îl găsești peste tot. Un cartof gigantic este copt, tăiat pe mijloc, apoi interiorul moale este amestecat cu o porție generoasă de unt și brânză kaşa. Iar apoi ți se prezintă o mulțime de variante de ingrediente pe care le poți adăuga după plac – carne, legume, mai multă brânză, sosuri, inclusiv iaurt, ketchup, porumb fiert, felii de cârnat, cous cous, morcov ras, măsline, kisir (salată bulgărească) etc. Delicios!

Köfte

Izgara_kofte de la Efes Turkish Cuisine Concept, servit pe o tava de alama, ciu orez, rosii si ardei, si doua boluri cu patrunjel si sos. Una din mancarea ce trebuie să mănânci în Turcia.
Izgara kofte de la Efes Turkish Cuisine Concept: chiftele de vită cu orez, varză, castraveți, ardei copt, și lipie

Köfte se referă la o familie întreagă de preparate de tipul chiftele și sunt extrem de populare în Asia Centrală, India și Orientul Mijlociu. În cea mai simplă formă a sa sunt făcute din carne tocată (de obicei miel, vită sau pui), amestecată cu ceapă, ierburi aromatice și condimente.

Sunt aproape 300 de tipuri de Köfte în Turcia, dintre care cele mai cunoscute sunt kuru köfte (chiftele urcate), sulu köfte (în supă), sis köfte (la frigăruie) și cig köfte (raw, conține chiftele vegetariene preparate din bulgur, ceapă, roșii sau ardei roșu și piper).


Fel principal

Menemen

Menemen in tigaie de tabla, scoasa din cuptor, pe fundal cu cartofi prajiti si pahar de ceai, o mâncare ce să mănânci în Turcia
Faimosul și iconic-ul preparat al mic dejunului turcesc, Menemen, la Efes Turkish Cuisine Concept.

Menemen este omleta tradițională turcească, preparară cu ouă, ceapă, roșii, ardei verde și condimente. Ceapa călită și ardeii se gătesc bine alături de roșii, apoi se amestecă ouăle, ierburile aromate, pătrunjel, ardei, piper. Pentru cei care preferă mâncarea picantă, se poate adăuga și ardei iute, cum la fel de bine se pot integra și brânza, carnea tocată, ciupercile, sau vinetele.

Este un preparat foarte simplu și gustos, servit la micul dejun, foarte asemănător cu Șakșuka.

İskender Kebab

İskender Kebab, servit pe platou de arama, cu bucati de carne in sos de rosii, impreuna cu iaurt, si langa doua boluri de condimente, la restaurant Divan
İskender Kebab este, probabil, cel mai faimos kebab turcesc, iar tu îl poți încerca la Restaurant Divan.

Nu poți pleca din Turcia fără să mănânci un İskender Kebab! Este cel mai faimos preparat din nord-vestul Turciei (uneori denumit și Alexander kebab), o specialitate din zona Bursa. Așa cum îi spune și numele, este un kebab care conține fâșii foarte subțiri și fragede de carne de miel (döner kebab), alături de sos de roșii cald, iaurt și unt, servit pe o felie de pâine turcească tradițională – pide. Deseori, sosul de roșii și untul topit se toarnă peste preparat chiar în momentul în care este adus la masă, pentru un plus de amuzament.

İskender Kebab este unul dintre multele feluri de doner (carne la grătar) dintre care cele mai faimoase în Europa sunt doner kebab (servit ca sandviș) sau dürüm doner (rulat, în lipie).

Așadar, ce să mănânci în Turcia? İskender Kebab!

Shish Kebab

Shish kebab pe frigarui, cu rosii si ceapa si ayran, in farfurie alba pe fundal ca de piatra, un fel de mâncare se să mînânci în Turcia
Un shish kebab este pe cât de simplu, pe atât de gustos! (Foto by 8photo / Freepik)

Rămânem în zona de kebab pentru a aminti un altul faimos. Vei găsi Shish Kebab în orice restaurant și este făcut din carne de pui, vită sau miel la grătar, servite pe un băț de frigăruie (șiș înseamnă chiar frigăruie), alături de orez, salată sau cartofi prăjiți. Chiar dacă e ceva foarte simplu, e și foarte bun.

Adana Kebap

adana kebab pe farfurie alba, alaturi de pilaf cu bulgur, rosii, sfecla si salata
Încearcă varianta de Adana Kebab de la Turquoise Restaurant. Este foarte gustoasă!

Adana Kebap e o recomandare de luat în seamă pentru „carnivori”. A fost denumit după orașul Adana, aflat în sudul țării și este un produs cu denumire de origine controlată încă din 2009 (indicator care garantează calitatea și trasabilitatea produsului așa încât să se mențină un standard de calitate și să se protejeze reputația produselor locale și pe aceea a producătorilor). Un kebab Adana original nu poate fi făcut decât în localurile care sunt inspectate frecvent și aprobate de Camera de Comerț din Adana. Asta nu înseamnă însă că nu vei întâlni acest preparat peste tot!

Deși conține puține ingrediente, procesul de preparare este specific. Mielul este ingredientul de bază și grăsimea de la coadă. În mod tradițional se folosește carne de miel mai mare de un an, crescut în mediu natural. Carnea este marinată cu ardei iute uscat roși și verde, și cu ardei roși proaspeți, montată pe frigărui, friptă la grătar la foc de cărbuni și servită pe lavaş (o pâinică subțire asemănătoare cu pita) cu ceapă, roșii și ardei verde gras pe lângă.

Testi Kebap

vas de lut acoperit cu folie de aluminiu, asezat pe o farfurie neagra aflata peste o farfurie alba, cu testo kebab, o mâncare ce să mănânci în Turcia.
Ai să găsești un Testi Kebab care respectă rețeta tradițională la Saray Restaurant.

Testi Kebap este un preparat cu totul altfel decât îți imaginezi. Pentru că este un kebab preparat în vas de lut. Se prepară din carne de miel, vită sau pui, cu legume, cartofi și usturoi. Ingredientele sunt așezate în vasul de lut care se sigilează cu aluat de pâine și se bagă la cuptor pentru a se găti în suc propriu timp de câteva ore. Când e gata, vasul este adus la masă și, cu un cuțit, partea de sus este tăiată chiar în fața ta. E unul din cele mai gustoase feluri de mâncare pe care să le mănânci în Turcia.

Mantı

Preaparat traditional turcesc Mantı, pe farfurie de alama cu capac dat la o parte, iar in fundal se vede un tocator de lemn cu oua si usturoi pe el
Poti găsi mai multe variante de Mantı – de la cele cu carne tocata, la cele cu legume, branza sau pește.

Mantı este varianta turcească de ravioli, un preparat cald servit cu iaurt și usturoi. Le-ai putea privi și ca pe un fel de găluști. În stilul clasic anatolian, aluatul este făcut din apă, făină și sare. Cu cât este mai subțire aluatul, cu atât pachețelele de aluat vor fi mai mici (lucru care demonstrează măiestria bucătarului).

Pachețelele de aluat sunt umplute cu carne tocată de miel, ceapă, sare și piper, fierte și servite cu sos (sos de iaurt, usturoi și mentă, unt topit, sos de roșii etc.). Dar ai să găsești și variante umplute cu somon, spanac sau pui.

İmam bayıldı

İmam bayıldı, o vanata taiata pe jumatate, umpluta cu rosii, usturoi, ardei si carne tocata, cu o felie de rosie deasupra si ardei verde iute, asezat pe o hartie de pergament, alaturi de o furculita, la restaurant Efes Turkish Cuisine Concept din Bucuresti
Nu ai mâncat niciodată până acum İmam bayıldı? E ok, îl găsești în meniul restaurantului Efes Turkish Cuisine Concept.

Dacă îți plac vinetele, atunci acest preparat va fi pe gustul tău. Turcii au o mulțime de preparate în care sunt integrate vinetele, iar dintre toate se remarcă în mod deosebit acesta.

İmam bayıldı se referă la o vânătă întreagă tăiată pe jumătate și umplută cu ceapă, usturoi și roșii gătită în ulei de măsline. Se servește la temperatura camerei și este destul de sățioasă încât să fie o gustare în sine, dar se servește și la meze sau ca fel secundar la cină. Este un preparat plin de aromă și ușor.

Șakșuka

Șakșuka cu vinete, ardei gras, rosii, usturoi, și deasupra oua ochiuri, gatite la tigaie, asezata pe un stergar la Restaurant Turquoise din București. Un alt fel de mâncare ce să mănânci în Turcia.
Șakșuka este un alt preparat cu vinete, gătite alături de dovlecei, usturoi, roșii și chilli. (Foto: Restaurant Turquoise )

Gastronomia turcă are multe rețete pe bază de legume cunoscute ca zeytinyagli yemegi – mâncăruri gătite în ulei de măsline. Majoritatea sunt vegetariene și includ fasole verde, anghinare și, desigur, vinete. Șakșuka este un astfel de preparat cu vinete – cubulețe de vinete gătite cu dovlecei, usturoi, roșii și chilli.

Probabil l-ai mai întâlnit sub denumirea de Shakshuka, însă la turci îl vei găsi ca Șakșuka. Este un mic dejun foarte popular în primul rând în Israel, unde probabil a fost introdus cândva de evreii tunisieni și alți evrei magrebieni, dar a ajuns și în celelalte țări asiatice. Șakșuka se prepară în mod tradițional cu ouă, pastă de roșii, ardei iute și ceapă. Însă în Turcia nu se folosesc ouă, ci vinete, dovlecei, cartofi și iaurt.  

Dolma

Yaprak Sarmasi, sarmale in foi de vita, servite pe o farfurie alba alturi de foi de salata si felii de lamaie, asezate pe un fundal din lemn, la Turquoise Restaurant
Vrei să încerci varianta turcească de sarmale? Încearcă Yaprak Sarmasi de la Turquoise Restaurant.

În bucătăria turcă, cuvântul dolma face trimitere la aproape orice este umplut – fie că vorbim de ardei, sarmale sau midii. Și de obicei umplutura este făcută cu orez, ceapă și carne de miel tocată (deși există o muulțime de alte variante).

În versiunea din Isparta de yaprak dolma, orezul este gătit cu roșii, pătrunjel, ceapă, usturoi, pastă de tomate, ulei de măsline, piper, sare și apă. Umplutura se pune în foi de viță de vie și se rulează. Și se servesc la aperitiv.

Varianta cu carne este denumită sarma, exact ca la noi, însă în acest caz frunza de viță este umplută cu carne de miel tocată cu orez.


Desert

Kunefe

Prajitura Kunefe coapta la cuptor, cu exterior crocant, rotunda, cu bucatele de fistic deasupra, servita pe o farfurie alba.
Combinația dintre brânza specială de vaci și cataif face ca acest preparat să fie unul deosebit. Încearcă-l și tu la Restaurant Alibaba.

Dacă ne întrebi ce desert să mănânci în Turcia, atunci cu siguranță acesta ar fi în top. Și dacă îți place cataiful, să știi că acesta este o „rudă” de-a sa. Și este unul dintre cele mai gustoase deserturi de la turci. Kunefe este un desert plin de brânză, crocant, făcut cu aluat de cataif mărunțit, înmuiat în sirop dulce. Când este servit cald, din cuptor, brânza se întinde ca o gumă când tai felia. Este de-a dreptul delicios!

Baklava

6 bucăti de baklava unele dintre ele suprapuse, asezate pe o farfurie alba.
Nu poți ajunge în Turcia și să nu încerci o backlava autentică! E delicioasă! (Foto: Saray Restaurant)

Întotdeauna m-am întrebat de unde vine baklavaua, de fapt. De la greci sau de la turci? Ei bine, se pare că își are originea în bucătăria otomană, iar forma sa actuală ar fi fost perfecționată în bucătăriile imperiale ale Palatului Topkapi.

Baklava este prăjitură din straturi de foietaj umplute cu nuci tocate și unite cu sirop sau miere. Este dulce, savuroasă, aproape prea bună să fie adevărată!

Sambali

3 felii de prăjitură sambali cu un sambure de migdala in mijloc fiecare taiate in forma de romb, pe o farfurie alba.
Dulce și însiropată, prăjitura cu griș Sambali (sau Basbousa cum i se mai spune), e modul perfect de a-ți încheia masa.

Sambali este o prăjitură „lipicioasă” făcută din griș, cu iaurt, melasă, zahăr, migdale și sirop de lămâie. Cu siguranță ai să o găsești pe platouri în restaurantul resortului, dar și pe stradă, la vânzătorii ambulanți și clar e ceva ce să mănânci în Turcia, măcar să încerci!

Güllaç

budinca de lapte si foi de gullac, cu bobite de rodie ca decor, servita pe o farfurie maro asezata pe o masa alba. Un desert ce să mănânci în Turcia,
Încearcă și tu acest desert dulce și răcoritor la restaurant Divan.

Despre Güllaç se spune că ar fi fost deliciul sultanilor și este un desert otoman cu lapte și apă de trandafir. Este foarte apreciat în special de Ramadan, pentru că este foarte light și se prepară foarte ușor. Güllaç este, de fapt, o budincă de lapte, făcută cu apă de trandafiri, foi de plăcintă güllaç (care sunt foarte subțiri, făcute din făină și amidon), la care se adaugă rodie și fistic. Se servește rece, direct de la frigider, iar aroma apei de trandafiri îi dă o savoare cu totul aparte.

Dondurma

Varianta turcească de înghețată este foarte interesantă și are o textură cu totul aparte! (Foto: Divan Restaurant)

Poate că arată ca o înghețată obișnuită, poate chiar seamănă la gust, dar Dondurma este un pic altfel. Varianta turcească de înghețată are o textură aparte. Ingredientele folosite o fac să nu se topească la fel de ușor și chiar îi dau o consistență ușor gumată. Și asta pentru că se folosește mastic și salep (un praf de amidon făcut din tuberculii uscați ai unor specii de orhidee). Este una din cele mai bune înghețate pe care să le încerci și, la fel ca vânzătorii ambulanți care vând simit (faimoșii covrigi cu susan) sau castane coapte, vei găsi peste tot gherete care vând Dondurma.


Restaurante turcești din București

Dacă am stabilit ce să mănânci în Turcia, hai să vedem și ce faci dacă anul acesta ai alte planuri de vacanță, și nu ajungi pe la ei. Să știi că poți găsi și în București restaurante turcești care au preparate autentice foarte gustoase. Ca de exemplu:

  • Divan este un adevărat bazar al simțurilor, unde mâncarea nu este niciodată doar mâncare! Pentru că Divan este locul unde oamenii se adună să se cunoască, să povestească, să împartă experiențele lor și din farfuria lor, cu mâncare diferită de a ta. Adică exact cum le place turcilor să facă! Au bucatele tradiționale turcești, preparate de un bucătar turc, după rețete autentice, toate foarte foarte bune! Îi găsești pe Str. Barbu Văcărescu nr. 241 A.
    Rezervă o masă la Divan

  • Saray Restaurant este un local deschis tocmai din 2011, din dorinţa de a crea un loc care să te facă să te simţi ca într-un adevărat palat (saray) turcesc. La ei găsești cele mai fine plăceri turcești – de la proaspăta pâine turcească, sosuri şi baclava făcută ca acasă, toate felurile de mâncare sunt preparate zilnic, folosind ingrediente proaspete. Au un meniu foarte variat, care merită încercat. Îi găsești în Centrul Vechi, pe Str. Lipscani nr.21.
    Rezervă o masă la Saray Restaurant

  • Efes Turkish Cuisine Concept aduce în București aromele Anatoliei. Este unul din cele mai mari restaurante din zona Nerva Traian ți au și ei preparate tradiționale proaspete, gătite zilnic de către bucătarii iscusiți. Fie ca alegi un meniu personalizat, un desert răcoritor sau o limonada de casă, le poți avea pe toate la Efes Turkish Cuisine Concept. Restaurantul se află pe Str. Nerva Traian nr.17-19.
    Rezervă o masă Efes Turkish Cuisine Concept

 

  • Restaurant Turquoise promite să ofere cea mai rafinată și autentică experiență legată de bucătaria turcească autentică. La ei te vei simți imediat ca și când ai pășit în orașele din Turcia. Plus că au o varietate de mâncăruri turcești, toate servite într-o ambianță confortabilă și caldă. Toate alimentele sunt proaspăt preparate la comandă, folosind rețete autentice și cele mai fine ingrediente, de către Chefi de top din Turcia. Îi găsești în zona Decebal, pe Str. Theodor D. Speranția nr.96.
    Rezervă o masă Restaurant Turquoise
     
  • Turkish Kitchen este un restaurant în care de asemenea vei găsi mâncare autentic turceasă, cu un meniu care îți oferă de toate, de la aperitive la deserturi. De la personal, la meniu, la gust, alegeri inspirate de preparate, cocktailuri variate și delicioase – au de toate. În plus, e un loc potrivit atât pentru ieșiri cu prietenii, cât și pentru o masă în familie sau în cuplu.

  • Restaurant Alibaba are un meni în care adună preparate din bucătăriile popoarelor orientale, care așteaptă să fie servite într-un decor cu specific oriental (pereții sunt sculptați și pictați de mână, decorați cu numeroase obiecte de artizanat, creând un adevărat colț oriental). La ei găsești specialitati libaneze, turcești, siriene, irakiene, toate foarte bune.

Citește și: