Gustul Chefs, o experienta culinara unica

19 octombrie 2016 | Noutati

Inca de la inceput, Chefs Experience a fost ca un restaurant al experientelor. Experiente descoperite si oferite in timp, deoarece nu le-a fost usor sa reuseasca, insa dupa indelungi discutii, cercetari, calatorii in jurul lumii si intalniri cu specialisti, chefi bucatari, furnizori  si chiar cu prieteni, cei din echipa Chefs au fost curajosi, increzatori si dornici sa porneasca la acest drum al experientelor deosebite.

Asa ca, au inceput extravagant, cu preparatele moleculare, gatite cu nitrogen lichid, de catre Chef Razvan Alexandru (care a lucrat la El Bulli, in Spania, restaurantul unuia dintre fondatorii bucatariei moleculare).

bucatarie moleculara
Chef Razvan Alexandru – bucatarie moleculara

Mai apoi, ca mari iubitori ai bucatariei romanesti, au cautat o varianta de a oferi o experienta aparte in materie de preparate traditionale si au oferit experienta Bucatariei Romanesti Reinterpretata, alaturi de talentatii Chefi Johnny Susala si Nico Lontras.  Au ales pentru preparatele speciale pe baza de scoici sa colaboreze cu Chef Scarlatescu si, de asemenea, si-au concentrat atentia si pe modalitati de servire a preparatelor prin metode neconventionale.

12187955_182987325376206_4624288721867140818_o
Chefs Johnny Susala & Nico Lontras

Insa dupa toate acestea au ajuns la concluzia ca cea mai inedita experienta ar fi aceea a particularitatii, adica a ceea ce isi doresc sa numeasca „gustul Chefs”. Iar pentru a duce la indeplinire aceasta misiune, a fost si este nevoie de multa munca, inovatie si implicare, astfel incat sa ofere preparate de care clientii sa se poata bucura doar la Chefs Experience, pe care sa nu le gasiti nicaieri in alta parte si care sa va satisfaca si cele mai mici capricii.

Secretul, cred ei, sta in folosirea unor ingrediente speciale, pe care le-au trasformat in produse unice, care se gasesc doar la Chefs.

Totodata, cred cu tarie in faptul ca folosirea unor ingrediente furnizate de micii intreprinzatori, cu o calitate superioara, rafinate, sanatoase si proaspete, inseamna reusita. Mancarea de calitate necesita cele mai bune ingrediente, iar cei de la Chefs au fost suficient de norocosi sa se imprieteneasca cu  furnizori din tara si de peste hotare, avand astfel acces la produse locale sau de import din surse sustenabile.

Printre preparatele pe care le veti gasi numai la restaurantul de pe Calea Floreasca 55 vor fi pastele negre, paste cu nero di seppia, facute dupa o reteta exclusiv creata pentru ei.

Dulciurile si painea sunt realizate impreuna cu prietenii de la Frische si sunt aduse proaspete in fiecare dimineata. Tortul de Castane cu ciocolata si nuci si tortul de Gutui, focaccia cu ansoa sau focaccia cu masline si rosii sunt preparatele super delicioase pe care le gasesti numai la Chefs.

tort tort 2

Tortul de castane cu ciocolata si nuci – reteta marca chefs Experience

 

Echipa Chefs se dedica si vinului, incercand sa aduca impreuna cu Marina, cel mai pasionat wine charmer, vinuri din pivnite private. Au inceput deja cu cateva sticle de Merlot, productia anului 1973, Cramele Pietroasele. Daca vreti sa beti o sticla din aceasta, va trebui sa ii anuntati cu cel putin 5 ore inainte de a veni, pentru ca acesta se pune la decantat la o temperatura si umiditate speciala pentru a avea savoarea ideala.

14614428_10202352983663633_1880428571_o

Pentru mai multe noutati legate de preparatele speciale ale restaurantului, va asteapta pe pagina lor de Facebook.

Noutati si oferte gasiti si pe site-ul Chefs Experience

 

Voi ce preparate speciale ati degustat pana acum la Chefs Experience si ce v-a placut?