Castigatorii Intrecerii Ospatarilor – “Course des Garcons de Cafe”

6 decembrie 2011 | Noutati

Bucuresti, 28 noiembrie 2011: Peste 70 de ospatari s-au inscris pentru data de 19 noiembrie, in cadrul Intrecerii Ospatarilor – concurs organizat cu prilejul sarbatorii vinului “Beaujolais Nouveau” care in acest an implinit 60 de sarbatoare. Marele premiu – O calatorie pentru 2 persoane, timp de 3 zile, in Beaujolais – Franta “le Hameau du Vin”, a fost castigat de Daniel Baitoiu, 21 de ani, ospatar la Kartell Cafe.

Intrecerea Ospatarilor – “Course des Garcons de Cafe” este un concurs prin intermediul caruia sunt promovate meseriile din industria Ospitalitatii si face parte din seria de evenimente dedicate Zilei Beaujolais Nouveau, fiind organizata la initiativa companiei ArtGastro.

Startul concursului a fost dat pe 19 noiembrie, orele 10.00, in fata Salii Palatului din Bucuresti. Concurentii au parcurs cei 700 de metri pana la punctul de sosire – Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei, cu o jumatate de sticla de vin Beaujolais si 2 pahare, pe o tava rotunda, demonstrand astfel nu doar indemanare, ci si profesionalism si eleganta – caracteristici de baza ale meseriei de ospatar.

Decernarea premiilor a avut loc in cadrul Serii VIP Cocktail, in data de 19 noiembrie, la hotelul Novotel din Bucuresti. Juriul a fost format din 10 persoane: Daniel Dobre – Jobresthotel, Krishna Bohat – Creative Experience, Jean Pascal – Hotel Epoque, Pavel Amborsi, Catalin Ştefan – Novotel, Marian Timofti, Dan Anghel – Organizatia Somelierilor in Romania, Jonas Mercier, Vlad Niculae, Madalina Ignat. Evenimentul este sustinut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Institutul Francez, Primaria Capitalei, Apa Nova si Lemarco.

Sarbatoarea Beaujolais Nouveau a fost organizata pentru prima data in Franta, in anul 1951, in 1970 devenind sarbatoare nationala. Evenimentul este unul traditional in toata Europa, in America de Nord si Asia si se organizeaza in fiecare an, in cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, la miezul noptii, cand este lansata in lume noua recolta Beaujolais. Romania a sarbatorit pentru prima data Beaujolais Nouveau in data de 18 noiembrie 2010, evenimentul fiind adus in tara noastra cu sprijinul ArtGastro si Ambasada Frantei.

Despre Beaujolais

Regiunea viticola Beaujolais este situata in Franta, in departamentul Rhone, intinzandu-se pe 55 km lungime si intre 12 si 15 km latime. Limitele sunt fixate de Muntii Beaujolais cu inaltime maxima de 1012 metri si Muntii Saint-Rigaud. Numele Beaujolais provine de la Nobilii de Beaujeu. Beaujolais este un teritoriu incarcat de istorie si cu traditii bogate.

Soiuri cultivate

Cultura viilor este mono-soi cu Gamay Noir cu suc alb (98% din culturi). Grand Moulin cu aer de Beaujolais nou, el este unicul secret al vinurilor de Beaujolais. Chardonnay este soiul folosit pentru vinurile Beaujolais albe.

Mai multe detalii puteti gasi pe www.beaujolais.ro

CASTIGATORI INTRECEREA OSPATARILOR

19 NOIEMBRIE 2011, BUCURESTI

Locul 1 – Baitoiu Daniel, Kartell Cafe

Premiu: O calatorie de 2 persoane timp de 3 zile in Beaujolais – Franta, in catunul si muzeul Georges Duboeuf, primul parc oenologic din Europa “le Hameau du Vin”

Locul 2: Giurgiu Mihai Adrian, The Vintage Pub

Premiu: Cos cu delicatese Petrossian “à la truffe”

Locul 3: Filip Mihai, Le Bistro

Premiu: Cina Gastronomica la Hotel Epoque

Locul 4: Nicolae George, French Bakery

Premiu: Cos cu delicatese bio Emile Noel

Locul 5: Prunica Aurel, La Bonne Bouche

Premiu: Mandolina de Buye

Locul 6: Madularu Ana Maria, Alsy Cafe

Premiu: Brunch Novotel pentru 2 persoane

Locul 7: Vasile Damian, Neptunus

Premiu: Cos cu delicatese www.LaReserve.biz

Locul 8: Robu Marius, Ramada Hotel

Premiu: 6 sticle de Vin Beaujolais Nouveau 2011 Georges Duboeuf

Locul 9: Oprea Catalin, Caru cu Bere

Premiu: O sampanie Magnum Barons de Rothschild

Locul 10: Balu Florin Sergiu, La Bonne Bouche

Premiu: 2 accesorii din fonta pentru cuptor

Locul 11: Neamtu Elena-Theodora, French Bakery

Premiu Special: Greutatea in Zahar Lemarco a castigatorului – 72 Kg

Locul 12: Talmacel Daniel, Alsy Cafe

Premiu – Cadou surpriza: Leida Frapiera

Locul 13: Enache Iulian, Hotel Novotel

Premiu: O sampanie Barons de Rothschild

Locul 14: Ciobanu Mihail-Lucian, Caru cu Bere

Premiu: set 6 pahare de vin “Grandezza” Gastrotech

(comunicat de presa)