Levantin – un nou restaurant libanez in Bucuresti
5 iunie 2011 | Noutati
In urmatoarele zile, pana pe 15 iunie, se va deschide un nou restaurant libanez in complexul Hanul lui Manuc din centrul Bucurestiului – Levantin. Acesta apartine aceluiasi proprietar turc, Murat Demiray, care are si celelalte localuri din cadrul complexului, Hanul lui Manuc si Cafe Manuc. Levantin va avea o intrare pe bulevard, insa va imparti si faimoasa curte interioara a Hanului cu restaurantul cu cafeneaua si cu inca un locatar care are o bucata din aceasta, se pare ca cei de la restaurantul cu specific italian Zattara, care ocupa si el un colt la parter al complexului, cel dinspe intersectia mare de la Unirii. Murat Demiray a inchiriat spatiile de la familia Cantacuzino, care a recuperat intregul complex in urma cu cativa ani. Murat Demiray, e vechi pe piata gastronomiei bucurestene: a fost asociat la Uptown, in tineretile acestul local, cand avea si alt nume, se pare (Micul Print?), dupa care avut un restaurant cu o oarecare faima pe vremea lui, Pasha, in locul in care acum e restaurantul Heritage. Turcul are lipici la marile familii aristocratice romanesti, reusind sa le intre pe sub piele cu aerul de baiat bun si cu vocea lui blanda. A reusit s-o convinga si pe Doamna Sanda Negropontes sa-i inchirieze celebra casa Tattarescu de pe strada Polona, cu un pret destul de bun, unde cativa ani a avut restaurantul sau turcesc Pasha. Dl Murat e convins ca Levantin va deveni in scurt timp cunoscut drept cel mai bun restaurant libanez din Bucuresti, convingere bazata, in mare masura, pe calitatile noului chef, Mohamed, pe care l-a adus tocmai din Egipt.