La Lavanda – o noua destinatie de vizitat pe Valea Prahovei

Pentru amatorii calatoriilor scurte prin tara si pentru toti cei care sunt in cautarea unor noi destinatii culinare aproape de Bucuresti, venim cu o veste buna. In comuna Cornu, cam la 30 de minute de Ploiesti, a aparut acest restaurant cu un design savuros: La Lavanda. Asa cum ii spune numele, restaurantul a luat tot …

Platouri speciale de aniversare

Zilele de nastere sunt ocaziile perfecte pentru o reuniune de familie sau revederi cu prieteni dragi. Si pentru ca in majoritatea culturilor reuniunile = festin, ne-am gandit sa va povestim despre ce a scornit echipa de la Chefs Experience pentru cei care aleg sa-si serbeze ziua in restaurantul de pe Floreasca 55. Ideea a pornit simplu: sa …

De ce s-a sinucis Benoît Violier, cel mai bun maestru bucatar din lume in 2015

Cel mai bun maestrul bucatar din lume in anul 2015, Benoît Violier, si-a luat viata duminica, 31 ianuarie, in casa sa din Elvetia, prin impuscare. Gestul sau a surprins pe toata lumea, deoarece, in urma cu 6 saptamani, restaurant sau, Restaurant de l’Hotel de Ville, a fost desemnat „cel mai bun din lume„. Atunci, Violier declara: „Este …

Idei pentru decorarea unui restaurant cu accesorii vintage de bucatarie

In ultima vreme, decorul unui restaurant a capatat un loc mult mai important pe lista prioritatilor proprietarilor. Am vazut acest curent si in Bucuresti unde restaurantele au inceput sa-si spuna povestea prin design-ul ales. Astfel, atunci cand am dat peste niste imagini cu accesorii vechi de bucatarie folosite pe post de obiecte de decor interior, …

Un roman a deschis cea mai de succes shaormerie din Detroit, Bucharest Grill

Cea mai de succes shaormerie din Detroit ii apartine unui roman, Bogdan Tarasov, se numeste Bucharest Grill si primul restaurant din lantul de shaormerii a fost deschis in urma cu 10 ani. Bogdan Tarasov este din Tulcea si inainte de a pleca in State, pentru a lucra in constructii, a lucrat in Romania intr-un restaurant. In timp, …

De vorba cu doi bucatari thailandezi la Bucuresti – Chef TJ si Chef Apple

Bucataria thailandeza ascunde multe secrete, cam tot atatea cate arome si condimente sunt folosite pentru prepararea mancarurilor din aceasta bucatarie. Despre aceasta fascinanta bucata gastronomica am vrut sa aflam si noi mai multe direct de la 2 maestri bucatari nascuti si crescuti in Thailanda care, la un moment dat, s-au decis sa vina si sa gateasca la …

Gastronomie fina pentru toti – delicii din fructe de mare la Octopus

Un restaurant specializat in prepararea fructelor de mare s-a gandit sa dea startul unor zile de festin. Astfel, la Octopus (Contemporany Mediteranean Restaurant) puteti degusta preparate din gastronomia fina, fructe de mare si preparate din peste. Sunteti asteptati intre 28 si 30 Ianuarie la OCTOPUS cu un meniu special ales pentru aceasta ocazie. Cu un pret unic …

Livrari de mancare la 10 lei – delivery party de la Oliviera

Oliviera, unul dintre cei mari mari jucatori de pe piata livrarilor de mancare din Bucuresti, a lansat de curand o invitatie la „10 lei Party„, o promotie la care va puteti comanda acasa sau la birou mancare la pretul de 10 lei. In jur de 40 de restaurante din Romania au fost invitate la aceasta …

Care sunt restaurantele din Bucuresti care au interzis deja fumatul, fara sa fie obligate de lege

Dupa ce Legea Antifumat a fost votata de Camera Deputatilor si mai trebuia doar promulgata de presedintele Romaniei, aceasta a fost din nou intarziata de o contestatie depusa la Curtea Constitutionala. Initiatorii contestatiei (33 de senatori) sustin ca legea antifumat, in forma actuala, produce discriminare intre persoanele aflate in stare de detentie in penitenciare si cele aflate in tranzit intr-un …

De vorba cu un bucatar indian la Bucuresti – Chef Rajiv Sharma Kumar

Bucurestiul incepe sa fie multiculinar dezvoltat, ne place noua sa credem. Ce intelegem noi din asta? Restaurante care se inspira din bucatariile altor culturi si, mai mult, bucatari veniti din tara respectiva care sa preparare mancarea traditionala gastronomiei respective chiar aici, in buricul targului romanesc. Ne-am gandit  sa cautam bucatari de alta nationalitate si sa …

Povestea emotionanta care a convins un restaurant din Bucuresti sa ofere meniuri de pranz oamenilor strazii

In luna octombrie va spuneam despre un restaurant din Bucuresti care ofera „ciorbite in asteptare” pentru oamenii nevoiasi. Pe la mijlocul lunii ianuarie, povestea emotionanta a unui om al strazii a mai convins un restaurant din Bucuresti sa aiba o initiativa asemanatoare, oferind „meniuri in asteptare” oamenilor care nu-si pot permite o masa calda. Este …

Cartofi prajiti cu ciocolata, noul produs pe care McDonald's il testeaza pe piata

Poate parea o combinatie ciudata, dar cartofii prajiti cu ciocolata sunt extrem de buni si de apreciati de toti pofticiosii din lume, chiar daca nu sunt foarte sanatosi. In incercarile de a-si reinventa meniurile din restaurante, McDonald’s se pregateste sa testeze pe piata aceasta combinatie de sarat si dulce, ce va purta numele de McChoco Potato. …

O poveste frumoasa cu un bistro si produsele de la micii furnizori locali

Bistro de l’Arte din Brasov ajunge sa fie personaj in diverse povesti frumoase. Acest mic bistro a fost printre primele locuri participante la o initiativa generoasa cu denumirea de „cafea in suspendare”: clientii puteau sa cumpere o extra cafea, un extra preparat, pe care cei de la bistro il puneau deoparte pentru o persoana mai amarata. …

Gourmet Festival – sarbatoare in aer liber cu street food si fine dining

Festivalurile culinare sunt ocazia perfecta pentru a descoperi toti jucatorii din aceasta piata, de la micii producatori pana la noutatile celor mai mari si mai cunoscuti. Un astfel de eveniment este si Gourmet Festival, un eveniment care pregateste scena culinara a Bucurestiului pentru vara lui 2016. Ce stim pana acum despre Gourmet Festival: BUCHAREST GOURMET FESTIVAL …

Razboi pe Tripadvisor: raspunsul unui patron de restaurant la impresiile unui client nemultumit

TripAdvisor este una dintre cele mai credibile surse din lumea restaurantelor, barurilor, cafenelor si altor locuri de distractie si relaxare. Parerile de pe TripAdvisor despre locurile din toata lumea asta mare ajung cumva sa dicteze soarta locului respectiv, astfel ca impresiile negative lasate de clienti pot fi periculoase pentru subiectul in cauza. De obicei, proprietarii fac …

Un restaurant romanesc la International Green Week la Berlin

Un restaurant romanesc, unul care are si ferma proprie unde isi cultiva graul, isi face carnatii sau de unde isi ia lapte direct de la sursa, se numara printre participantii targului International Green Week de la Berlin. Restaurantul Cocosu’ Rosu a ajuns cu taraba la Berlin unde-si prezinta produsele la cel mai cu staif eveniment international de …

Un restaurant din Bucuresti are propria sa ferma de gaini

Un restaurant din Bucuresti a anuntat ca si-a facut propria ferma unde gainile cresc in voie, vesele si fara stres. Astfel, un local din Bucuresti se aliniaza tendintelor deja adoptate de restaurante din afara, si anume productia proprie a materiei prime. Ca sa nu mai pastram misterul: restaurantul Nicoresti din Bucuresti a dat marele anunt …

Restaurantul IKEA din Bucuresti se inchide pentru renovari

Reprezentantii IKEA au anuntat ca restaurantul din Baneasa se va inchide, incepand cu data de 11 ianuarie. Insa, acesta isi va redeschide portile pe 15 februarie, dupa ce vor fi terminate lucrarile de renovare. Conform comunicatului de presa, in cadrul lucrarilor de renovare vor fi refacute sistemele de climatizare si de economisire a energiei. Chiar daca …

Restaurantele din Franta, obligate prin lege sa-ti ofere la plecare un Gourmet Bag

Toate restaurantele din Franta in care se servesc peste 180 de portii de mancare/zi sunt obligate de acum sa le propuna clientilor sa-si ia la pachet mancarea pe care nu au terminat-o. Aceasta masura face parte dintr-un plan mai mare prin care se incearca reducerea risipei alimentare din Franta cu pana la 50%. Avand in …

Un restaurant din Japonia scoate multi bani din buzunar pentru un peste amenintat cu extinctia

Uneori, aspectele din viata restaurantelor sfideaza logica. Asa este si cazul primei licitatii cu ton albastru din Japonia unde un restaurant a ajuns sa dea 118.000 de dolari pentru un ton de 200 kg. Nu e nici primul caz si cu siguranta nici ultimul, aceasta fiind traditia de 80 de ani la piata de peste …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe