Smart food and wine: cina in stil frantuzesc cu rata si vin

Restaurantul Voila din Bucuresti gazduieste o cina speciala in care puteti afla totul despre gustoasa rata, dar si despre vinul potrivit pentru acest preparat frantuzesc de exceptie. Cina in stil frantuzesc cu accente gourmet si vinuri sofisticate va avea niste maestri la butoane: Radu Dumitrescu, a.k.a. cookatar, ne povesteste „tot ce am vrut vreodata sa …

Bulinele rosii inchid localurile din Centrul Vechi

Toate localurile din Centrul Vechi care se afla in cladiri cu bulina ar putea fi inchise in viitorul apropiat. Din cele 200 de baruri, cafenele, restaurante si cluburi care-si desfasoara activitatea in Centrul Vechi din Bucuresti, mai mult de jumatate au fost expertizate cu risc seismic ridicat – ceea ce inseamna ca la primul cutremur exista un …

Ciorbite in asteptare pentru oamenii nevoiasi, la un restaurant din Bucuresti

Un restaurant din Bucuresti a avut idee foarte frumoasa de a-i ajuta pe cei nevoiasi, care nu-si pot permite o masa calda, prin programul „ciorbite in asteptare”, pe modelul „cafelei in asteptare”. Acesta functioneaza astfel: clientii mai generosi platesc doua portii de ciorba (sau un alt fel de mancare), dar primesc doar una; a doua revine unui …

Restaurantele ne dezvaluie: cel mai mare bacsis/ cea mai mare comanda

In a doua tura de materiale din seria „Restaurantele ne dezvaluie” am vrut sa aflam care e recordul financiar al catorva restaurante din Bucuresti. Fie ca vorbim de cea mai mare comanda sau de cel mai mare bacsis, am fost curiosi sa aflam cand le-a mers cel mai bine catorva restaurante din Bucuresti si ce …

Restaurantele ne dezvaluie: cele mai ciudate obiecte uitate de clienti

Unele dintre cele mai amuzante povesti de la restaurante sigur au legatura si cu obiectele uitate de oameni in local. Obiectele uitate in restaurant nasc in jurul lor tot felul de povesti, ele putand sa spuna multe despre persoana care le-a lasat acolo, despre starea persoanei cand a plecat acasa si deja ne putem imagina …

Restaurantele ne dezvaluie: portretul clientului ideal

Restaurantele ascund multe povesti sincere, hazlii, emotionante. In restaurante si baruri se leaga prietenii, se strica prietenii, se stabilesc directii de afaceri sau se pun bazele unei noi familii. De aceea ne-am propus sa revenim cu un nou set de intrebari catre cateva restaurante din Bucuresti si sa aflam ce povesti ascund, dar si parerea lor …

Degustare de vinuri la Dianei 4

Gastropub-ul situat intr-o casa cu poveste si istorie, Dianei 4, organizeaza in week-end-ul urmator o degustare de vin pentru amatorii acestei licori, dar si pentru cei mai putin initiati in tainele oenologiei. Ca la orice degustare de vin, nu vor lipsi nici preparatele atent gandite special pentru vinurile prezente la degustare. Despre acest eveniment ii …

Se redeschide Acuarela Bufet

Acuarela Bufet, bistro-ul central cu diverse mancaruri urbane si spatiu de afisare pentru artisti, se redeschide sambata aceasta cu un vernisaj. Despre eveniment aflam mai multe direct de la echipa locului: Sambata, 24 octombrie, de la 12:00, redeschidem portile Acuarela Bufet cu vernisajul „The artivist’s guide on making the world a better place”. Echipati de …

The Harbour – un design nou, mai viu, mai colorat, si un meniu nou

The Harbour este unul dintre restaurantele cu vechime din capitala. Localul din piata Amzei a fost de curand renovat, dar nu inainte sa treaca si printr-un redesign conceptual. Detaliile despre „noul” The Harbour le aflam direct de la echipa: “The Harbour”, restaurantul din Piata Amzei, s-a redeschis. Acum este mai colorat, cu un decor nou, …

10 metode prin care restaurantele te fac sa cheltuiesti mai mult

Daca ti s-a intamplat ca macar o data sa platesti intr-un restaurant mai mult decat ti-ai propus initial, este foarte posibil sa nu fie in totalitate vina ta. Putini dintre cei care patesc acest lucru stiu ca, de fapt, restaurantele se folosesc de tot felul de trucuri psihologice pentru a-si face clientii sa cheltuiasca cat …

Pofta buna la o fapta buna – sau cand restaurantele sprijina cauza Habitat for Humanity

Initiativele de bine isi gasesc din cand in cand loc si in planul de actiune al restaurantelor din Bucuresti. Acesta este cazul si unui nou proiect menit sa stranga fonduri pentru asociatia Habitat for Humanity. Sub sloganul “Pofta buna la o fapta buna”, Habitat for Humanity Romania si Restaurant Potcoava au lansat meniul Habitat for …

Festivalul fructelor de mare, 15 – 18 octombrie

Doua restaurante cu specializarea in prepararea fructelor de mare si-au unit fortele si pregatesc un festival dedicat acestor preparate. Daca vreti sa degustati mancaruri care sa va aminteasca de vacanta de vara, sunteti invitati in apropierea statiei de metrou Crangasi la un festival in aer liber cu arome marine. Taverna Racilor si Bistro Le Oac Oac sunt …

Un restaurant din Bucuresti, printre cele mai bune 25 de restaurante din Europa

Este pentru prima oara cand un restaurant din Romania (Bucuresti) reuseste sa-si faca loc in lista celor mai importante restaurante de fine-dining din Europa. Cei de la TripAdvisor au publicat topurile anuale in materie de calatorii, iar printre cele mai bune 25 de restaurante de fine-dining din Europa, The Artist ocupa locul 19. Nu este deloc putin lucru, avand …

Mesaje amuzante si creative la intrarea in restaurante

Restaurantele si barurile au diverse modalitati de a-si atrage clientii. Cea mai usoara metoda e cea cu „umbla vorba-n targ”, mecanism care se bazeaza pe experientele clientilor, care raspandesc apoi vorba despre locurile in care au mancat cel mai bun preparat sau au baut cel mai bun cocktail. Atunci cand inca nu se pot baza …

CONCURS! Castiga un meniu special la restaurantul La Senna

Concursul s-a incheiat. Castigatorul este Claudia Nechifor, comentariul cu numarul 55. Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail la adresa redactia@localhost ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului.  Tragerea la sorti a fost facuta folosind random.org. Pentru inregistrarea momentului, avem o captura video de ecran pe care o puteti vedea in jocul articolului.  …

Recital de pian care transforma muzica in cocktailuri, intr-un pub din Bucuresti

Doua tinere din Bucuresti (Raluca Macalet si Antonia Dumitrescu) au adus pe piata autohtona pianul care transforma muzica in cocktail-uri… la propriu. Cum functioneaza? Fiecarei clape ii corespunde o licoare, iar, in final, melomanii pot gusta melodia cantata. Instrumentul este realizat dupa un concept inspirat din cartea Spuma zilelor, de Boris Vian. Principiul de functionare …

Casa Victoria Floreasca – deserturi intr-o ambianta retro chic

Pe harta Bucurestiului se adauga un nou loc in care puteti iesi la o prajitura, ca pe vremuri. Casa Victoria Floreasca e noul spatiu cu deserturi pe care il puteti vizita ori de cate ori vi se face pofta de ceva dulce. Mai multe despre aceasta cofetarie aflam din detaliile de mai jos:  S-a deschis Casa Victoria …

O calatorie culinara cu scopuri de bine

In oras va avea loc un nou eveniment culinar, de data asta unul semnat de o firma de livrari mancare. Data e setata pentru 15 octombrie, locul e stabilit, au ales si chef-ul care va gati live la eveniment. Mai multe detalii aflam de pe pagina evenimentului: Don Catering va invita sa descoperiti gustul unei …

Festivalul Toamnei la Nenea Iancu

Evenimentele culinare se agata de oras ca boabele de struguri de ciorchine. Din seria acestor evenimente in care mancarea este un actor important vrem sa va mai povestim de un soi de festival cu muzica si degustari de preparate traditionale. E vorba de „Festivalul Toamnei la Nenea Iancu„, zile de sarbatoare despre care aflam mai multe chiar …

Must, pastrama, coaste si mamaliga in gradina Modelier

Evenimentele culinare de sezon continua sa apara in lista noastra de noutati. Un asemenea party culinar este si cel care anunta inchiderea terasei Modelier si trecerea bistro-ului la sezonul de toamna-iarna, adica in casa. Pentru a sarbatori incheierea unui nou sezon de vara in gradina, Modelier pregateste un ultim gratar in curte. Despre acest eveniment cu …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe