Festin in aer liber marca Transilvanian Brunch

In afara granitelor capitalei exista niste experiente culinare pe care trebuie sa le incercati macar o data in viata. Prin diverse zone ale Romaniei exista brunch-uri, pranzuri, cine si trasee gastronomice, experiente cu mult mai multe ingrediente decat vizita la un restaurant, adevarate aventuri culinare care merita testate. Astfel de evenimente sunt si cele organizate …

10 bucatari romani renumiti pe care sa-i urmaresti pe Facebook

Acum, majoritatea bucatarilor romani (chefs) sunt pe Facebook, iar daca esti pasionat sa afli retete, ponturi pentru a-ti face viata mai usoara in bucatarie, este foarte simplu: le dai like pe Facebook. De asemenea, cativa dintre acestia au si restaurantele lor sau gatesc in diverse localuri pe care le promoveaza pe paginile lor, nu strica sa fii la curent …

S-a scos o lege care obliga toate restaurantele sa fie amenajate in stilul industrial?

Il Villagio e unul dintre restaurantele noi ale Bucurestiului, deschis in urma cu cateva saptamani, in iulie 2015 intr-o casa lipita de Parcul Gradina Icoanei, unde iese Cristofor Columb in Xenopol. E o casa mare, fara etaj, cu o curte in fata. A fost renovata complet, inauntru asa cum se fac toate acum, aproape fara …

Targ de week-end cu Legume de Tara pe terasa A2

Incepand cu acesta sambata, pe terasa A2 se va testa ideea unui targ de week-end cu producatori locali de fructe si legume crescute responsabil. Intre orele 10:00 – 14:00, ii veti putea gasi acolo si pe cei de la Legume de Tara, cu produse de sezon de la ferma din Albota, Arges, conserve, siropuri, dulceturi si prajituri. …

Restaurantele si cafenelele incep sa interzica laptopurile si Wi-Fi-ul

Din ce in ce mai multe restaurante din toata lumea, din Malaezia si pana in Marea Britanie sau Statele Unite, au inceput sa interzica laptop-urile sau wi-fi-ul. Motivele sunt destul de bine intemeiate si se reflecta atat in ceea ce priveste economia localului, cat si experienta clientilor. Proprietarul restaurantului Antonio’s Trattoria Calabria din Kuala Lumpur a …

Waffle Day – make your own waffle

O ceainarie din Bucuresti pregateste un eveniment delicios vinerea aceasta. Mai exact, La Un Ceai, o ceainarie frumoasa dintr-o zona linistita a Bucurestiului, isi asteapta oaspetii cu waffles carora ei pot sa le adauge apoi ce topping-uri vor. Waffles, sau gofre cum sunt ele cunoscute in limba romana, sunt acele deserturi facute din aluat de clatite …

Restaurantul care interzice accesul copiilor sub 7 ani

Acum o luna, un restaurant din Australia a luat o decizie mai mult decat indrazneata si riscanta. Mai precis, restaurantul Flynn’s din Australia a interzis accesul copiilor sub 7 ani in local. Decizia a fost comunicata pe Facebook pe 5 iulie, proprietarul anuntand ca de la acea data clientii restaurantului trebuie sa aiba peste varsta …

Restaurantele ne dezvaluie: cui ar oferi o masa gratuita si de ce

Am ajuns la ultimul episod al serialului „Restaurantele ne dezvaluie”. Pentru ultima parte am fost curiosi sa aflam cui ar oferi anumite restaurante din Bucuresti o masa gratuita si de ce. Fie ca sunt vedete, clienti fideli sau ONG-uri, noi am vrut sa aflam cui ar ar face anumite restaurante cinste si de ce. Alegerile …

Cele mai gustoase orase de pe Instagram – Bucurestiul nu sta prea bine

Cei de la Photo World au creat o harta interactiva care ne arata care sunt cele mai gustoase orase ale lumii. Pentru a realiza acest lucru, s-au folosit de hashtag-urile culinare aplicate la peste 100.000 de poze urcate pe Instagram in decursul unei saptamani. Au descoperit ca burgerii sunt cei mai pozati si urcati pe Instagram in …

Restaurantele ne dezvaluie: cele mai amuzante cronici despre localul lor

Materialele din seria „Restaurantele ne dezvaluie” au ajuns la episodul 3, cel in care am intrebat echipa restaurantelor care e cea mai amuzanta cronica pe care au citit-o pe Internet despre localul lor. Cronicile de restaurante, fie ca sunt facute de „critici” sau de clienti ai localului, ca se gasesc pe site-uri de specialitate sau …

Restaurantele ne dezvaluie: care e cea mai interesanta situatie care s-a intamplat in localul lor

Continuam seria dezvaluirilor, punand pe tava povesti de la restaurante. Daca in primul episod reprezentantii restaurantelor ne-au povestit despre clientii lor dificili, acum am vrut sa aflam care e cea mai interesanta situatie desfasurata in localul lor, un episod memorabil fie ca e vesel sau are tonuri mai triste. Asadar, mai jos restaurantele ne dezvaluie povesti …

Un restaurant de centru bine facut

A fost o surpriza placuta sa vad un restaurant nou deschis in centru, cu mancare buna si preturi foarte rezonabile, cu atentie la detalii. Sunt convins ca muncesc din greu si depun toate eforturile posibile ca sa faca un lucru bun acolo, muncit si onest. Noul restaurant se cheama NAAN, denumire care vine de la …

Restaurantele ne dezvaluie: care au fost cei mai dificili clienti pe care i-au avut

Incepem o serie pe Restograf in care ne propunem sa aflam cateva picanterii din viata restaurantelor. Pe cele ale clientilor le aflam de cele mai multe ori din sectiunea de comentarii de pe site, dar ne-am gandit ca ar fi interesant sa ne povesteasca si proprietarii restaurantelor cateva intamplari comice de la ei din ograda. …

Bauturi din cafea pe care le-am vrea acum, aici

Cafeaua e o potiune magica foarte importanta in vietile multora dintre noi. Fie ca o bem dimineata la prima oara sau ca avem nevoie de mai multe „doze”, cafeaua poate deveni si desert sau parte integranata din niste cocktailuri de seara. Ca in orice subdomeniu culinar, si pe piata cafelei exista tendinte si o moda, …

Bucataria romaneasca promovata de un bucatar belgian cu o stea Michelin

Iata un lucru neasteptat: Benoît Neusy, un bucatar belgian detinator al unei stele Michelin pentru restaurantul Imperatif din Valonia, a promovat gastronomia romaneasca vizitatorilor din orasul Mons – capitala culturala europeana pe anul 2015. Pentru cateva zile, Bistrot Folie din Mons a avut in meniu feluri de mancare romanesti reinterpretate si preparate de artistul gastronom Benoît Neusy. „Influenta straina a modelat …

Cea mai dezagreabila experienta cu un chelner din ultimii ani

Aici mi-a fost dat sa am cea mai dezagreabila discutie cu un chelner din ultimul an, si chiar mai mult decat atat. Nu sunt dintre cei – foarte multi – deranjati de serviciile din restaurantele romanesti, nu mi se pare ca e o diferenta atat de mare fata de cum esti servit in alte tari, …

Interviu cu Ground Zero, prima micro-berarie artizanala din Bucuresti – "Alternativa la taifunul galbui al berilor industriale"

Ground Zero este prima micro-berarie artizanala din Bucuresti si cea care produce cea mai puternica bere artizanala din Romania (Imperial Fuck, 9% alc.). De cand am auzit de ei, am vrut imediat sa-i cunoastem pe cei din spatele acestei interesante afaceri. Asa am ajuns sa ne lungim la povesti si la pahare de bere cu Alin (26 de ani) …

10 scuze pe care le folosesc romanii care nu lasa bacsis

Exista oameni carora chiar nu li se pare normal sa lase bacsis, nici la frizer, nici la taximetrist si in niciun caz la restaurant. Nu este vorba de germani, ci de o categorie mult mai mare, care, ca sa fim corecti, ii include si pe germani. Mai sunt si cei care spun ca ar fi …

Cele mai ciudate arome de inghetata

Fiecare cultura are ciudateniile ei, fie ca vorbim de festivaluri, traditii si, la fel de semnificative, mancarurile specifice unei anumite tari. Pentru unii, ce mananca asiaticii poate fi ciudat, asa cum si ei se pot cruci la ce mananca europenii sau americanii. Un exemplu e si acest video in care americanii degusta cateva ciudatenii europene, …

Bucataria japoneza se concentreaza in zona Beller – Floreasca

In ultima vreme, zona Dorobantilor – Floreasca a devenit polul bucatariei japoneze in Bucuresti, odata cu deschiderea a doua restaurante diferite de celelalte de pana acum, Yuki pe Putul lui Zamfir si Kanpai Bistro pe Calinescu, aproape de Piata Floreasca. Pana acum, specificul japonez din zona era reprezentat de Yoshi, chiar in Piata Floreasca, si …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe