Bacanii din Bucuresti – mancare de luat acasa si degustari speciale in pravalii

Conceptul de bacanie moderna are mai multe nuante. Avem pe de-o parte, vechile buticuri ale altor timpuri, fix asa cum spune si definitia cuvantului „bacanie”: „pravalie in care se vand diverse produse alimentare”. Pe de cealalta parte, bacaniile actuale s-au inspirat si de pe alte meleaguri unde acestea nu functioneaza doar ca simple magazine, ci si ca …

Alt restaurant care sfideaza obiceiurile bucurestene

La Pescaria Dorobantilor e un restaurant mic de tot pe Tudor Stefan, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, un fel de bistrou mic. A fost deschis in prima parte a lui 2015, in martie, de catre o familie din Galati, Doamna Zina lucrand multa vreme la restaurantul Pescarul de acolo, un loc cunoscut galatenilor. Sunt …

Food of Bucharest, in cautarea celor mai fotogenice preparate din Bucuresti

Pagini de Facebook precum Humans of… au inregistrat un succes foarte mare chiar si la noi (vezi, de exemplu, Oameni ai Bucurestiului). Si nu e de mirare, din moment ce rasfoind astfel de pagini iti poti face o imagine foarte buna despre diversitatea si chiar mentalitatea din diferite orase ale lumii. Insa si mancarea iti poate spune foarte …

Vreti sa traiti ca in Olanda? Atunci sa si mancati ca olandezii…

Am niste prieteni buni olandezi, ne-am cunoscut cu multi, multi ani in urma. El presedinte de banca, ea tot bancherita, vicepresedinte, dar in alta tara. Fara copii. In weekend se reintregea familia, cand aici, la Bucuresti, cand in cealalta tara, cand cine mai stie pe unde. Dupa multa vreme, ma invita la ei la masa, …

Meniu de vara la GRAM bistro

Gram Bistro e un local in buricul Pietei Victoriei, o alternativa interesanta pentru toti cei care lucreaza sau locuiesc in zona.  Echipa de la GRAM ne anunta ca week-end-ul acesta lanseaza meniul de vara cu mai bine de 20 de preparate noi, realizate 100% in bucataria proprie – de la salate cu dressing cu absint …

Cum reactioneaza americanii cand incearca feluri de mancare ciudate din Europa

Americanii sunt destul de conservatori atunci cand vine vorba de mancare, nu se prea complica cu cine stie ce preparate rafinate – burgeri si friptura sa fie (stim, e stereotip, dar si clipul de care va vom povesti e bazat pe astfel de prejudecati). Deci, nu e chiar de mirare ca ceea ce in Europa trece drept …

Daniel Grosu e noul Executive Chef al The Beef Club

The Beef Club, restaurantul de fine dining din zona Charles de Gaulle a Bucureștiului anunță recrutarea lui Daniel Grosu, în funcția de Executive Chef. Daniel Grosu are peste 7 ani de experiență dobândită predominant în bucătăriile restaurantelor de lux, din Marea Britanie. Incepând cu anul 2008, în perioada petrecută înafara României, Daniel a lucrat exclusiv …

O campanie inedita la Aubergine Healthy Food

Deschide o usa la Aubergine! Aubergine by Chef Ronen Meri lanseaza campania „Deschide o usa la Aubergine” prin care ii invita pe toti iubitorii de frumos sa intre intr-un joc al creativitatii si imaginatiei. Deschis de curand in Centrul Vechi din Bucuresti, Aubergine Healthy Food este un restaurant cu bucatarie israeliano-mediteraneana, savuroasa si foarte sanatoasa …

Cand clientul e amic cu chelnerul

Bucurestiul a avut tot timpul restaurante si cafenele „vedeta” pe categoriile lor, fie ca e vorba despre mancare, ambianta, tipul de clientela sau despre lucrurile care se intampla acolo. Ca orice moda, acestea au o perioada de „glorie”, dupa care cad in uitare sau dispar cu totul. Sigur, odata cu inmultirea numarului de localuri in …

Festivalul Scoicilor cu Chef Catalin Scarlatescu

Festivalul Scoicilor a ajuns deja la a doua editie, ocazie de bucurie pentru initiatorul acestui eveniment culinar, Chef-ul Catalin Scarlatescu. Anul trecut, bucatarul a primit multe aprecieri din partea publicului, asa ca a hotarat sa revina cu o noua editie a Festivalului Scoicilor. Evenimentul va avea loc in perioada 26-28 iunie la Laguna Verde (in Balotesti, …

De ce au taiat copacii mari si batrani din curte?

Mi-a placut la restaurantul – berarie La Nenea Iancu, sper sa devina un model de succes, pentru ca merita sa fie copiat. Asta daca raspunsul la intrebarea din titlu nu e cel care ar putea sa fie… Zona e foarte frumoasa, e Bucurestiul din carti, cu case vechi si copaci batrani, strazi linistite si curate, …

#EatThis – provocarea fara fum in restaurante

Acum ceva timp, personalitatea culinara Adi Hadean a lansat o provocare in randul restaurantelor: sa aleaga o zi in care sa interzica fumatul la ei in local. Initiativa anti-fumat continua, bloggerul si chef-ul declarand ca 31 mai – Ziua Mondiala fara Tutun – sa fie prima zi in care restaurantele care doresc sa se alature …

Un nou concept in lumea restaurantelor: Victoriei 18, restaurant vitrina

Victoriei 18, un restaurant recent inaugurat pe Calea Victoriei, propune un nou concept pe piata HoReCa din Romania: restaurantul vitrina. Deschis intr-o locatie cu o lunga istorie strans legata de domeniul modei, acesta aduce in acelasi spatiu bun gust atat in preparate, cat si in amenajarea interioara, axata pe colectii ale designerilor romani. „In locul …

Cand nu pui mana pe carte ca sa mai inveti si ceva nou

Belli Siciliani e un mic restaurant italienesc pe Matasari, deschis in februarie 2015 de catre cei care au in casa de alaturi un magazin de pizza, Pizza Italia, acolo de mai multa vreme. Probabil ca le-a mers bine si s-au gandit acum sa se extinda. Cum nu aveau loc la parterul cladirii pe care il …

Un meniu pentru o cauza buna – Habitat for Humanity

Asociatia Habitat for Humanity Romania isi uneste fortele cu o cafenea din capitala si creeaza un meniu special la care 50% din vanzarile acestuia vor fi donate pentru sprijinirea locuirii decente. Meniul special al lantului de cafenele Brioche Doree sprijina viziunea asociatiei, o lume in care toti oamenii au posibilitatea sa locuiasca decent. 50% din vanzarile meniului …

Participanti si programul de la BurgerFest

BURGERFEST, primul festival din Romania dedicat burgerilor, isi deschide portile vineri, 22 mai, la Verde Stop din Bucuresti. Pe langa degustarile de burgeri de la restaurantele participante, la BurgerFest anunta si o serie de concerte. Dar sa vorbim despre fiecare lucru in parte. In primul rand, sa va spunem care sunt restaurantele care vor pregati …

Cate restaurante si baruri exista in Bucuresti

In Bucuresti exista in jur de 3400 de restaurante, baruri si cafenele, capitala devenind astfel jucatorul cu o treime din totalul pietei de HoReCa din Romania. Din acest total generos, 3102 sunt restaurante, restul de 329 reprezentand baruri si cafenele conform unor informatii de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara citata pe zf.ro. Afacerile din acest sector se …

Modelul de bacanie – restaurant prinde bine

Osteria Ciao Niki e o bacanie cu niste mese in care se poate manca ce iti alegi din galantar sau ce iti pregatesc rapid cei de acolo, sau invers, un restaurant (o „osteria) cu un mic magazin de delicatese italienesti si vinuri in el – cum vreti sa o luati. Ciao Niki a fost deschis(a) …

Festival Italian – la plimbare in restaurantele cu specific italian

In cadrul festivalului italian sunteti invitati la degustari speciale la restaurantele participante, dar si la cele alte cateva evenimente pregatite pentru acest festival. Cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti va ofera spre degustare adevaratele produse ale bucatariei “del Belpaese”. Italia are o traditie culinara unica in lume. Fiecare din cele 20 de regiuni prezinta …

Pop up food market la World Press Photo Bucuresti

Targurile culinare sunt evenimente frecvente in alte tari din Europa si din lume. Incet, incet, pare sa ne aliniem si noi la acest trend prin diverse manifestatii cu mancare. Una din ele ar fi acest pop up food market – eveniment cu ocazia Noptii Muzeelor (16 mai), unde 4 bucatarii urbane isi dau intalnire in …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe