Alimentatie sanatoasa – Suntem cu adevarat protejati?

De ani buni, in Bucuresti a inceput un proces de inlocuire a pietelor agroalimentare, cu brand-uri cunoscute de supermarket-uri. La prima vedere, este un parcurs natural al civilizatiei. Mai mult, se invoca un control mai bun al pietei alimentare, ca doar este mult mai greu sa controlezi fiecare taran in parte, cum a cultivat produsele, …

Ultimul intrat in cursa pentru titlul de cel mai bun restaurant din Bucuresti la sfarsitul anului

Restaurantul Cucina Borghese, de pe Calderon taiat cu Batistei, in spatele bisericii Sfantul Nicolae-Batiste, e ultimul intrat pe lista scurta a restaurantelor de lux ale Bucurestiului cu aspiratii indreptatite la eticheta de „fine dining”, de bucatarie fina. A fost deschis in martie 2014 in cladirea dintre Praporgescu si Calderon in care a fost inainte o …

Un incepator la Nan-Jing

Am primit invitatie de la Russenart Communications la o degustare de mancare chinezeasca insotita de ceremonia ceaiului la restaurantul Nan Jing, aflat la parterul hotelului Minerva inca din 1980. Cum sunt profana in domeniu, intrucat am intrat in contact cu aceasta bucatarie doar prin fast-food gen Wu Xing sau Chopsticks, mi s-a parut bine sa …

Seara chinezeasca la Nan-Jing, cu Rata Peking

Nu trec prea des prin restaurantele chinezesti, mi-e teama de sosurile agresive sau de mirodeniile care pot ascunde gustul a ceea ce se afla sub ele. Am capatat primele impresii despre mancarea chinezeasca in anii ’90 in America, unde lumea isi comanda acasa asa cum comandam noi pizza. Mi s-au parut bune, dar intotdeauna suspecte. …

KFC deschis in Noaptea Muzeelor

Sambata, 17 mai, cu ocazia celei de-a zecea editii a evenimentului cultural Noaptea Muzeelor, zece restaurante KFC din tara isi vor prelungi programul de functionare pana dimineata. Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes, sarbatorit in intreaga tara. In sprijinul acestui eveniment, restaurantele KFC cu programul prelungit vor condimenta experienta culturala a consumatorilor cu produse …

Saptamana Restaurantelor: 16-23 mai

39 de localuri s-au inscris pentru evenimentul culinar ce va avea loc în premiera in Romania timp de o saptamana, intre 16 si 23 mai in Bucuresti si care este organizat in parteneriat comun de Asociatia Romania Culinara (www.romania-culinara.ro) –  Top Hospitality – Star Chefs. Unele dintre localurile participante vor oferi discounturi cuprinse intre 25-50% …

Pavilion de Arta cu restaurant in Piata George Enescu

Cum se calculeaza un Pavilion de Arta * Un spatiu alocat de 4.000 mp intr-o piata cu statut de „Km 0” al Bucurestiului. * Doua constructii, una destinata muzeelor (Micul Pavilion), cu o suprafata de 800 mp, una destinata galeriilor de arta si zonei de conferinte despre arta (Marele Pavilion), cu o suprafata de * …

20 de medalii obtinute de vinurile romanesti la „Concours Mondial de Bruxelles 2014”

Succes pentru Romania in lumea vinului: 20 de medalii obtinute de vinurile romanesti la “Concours Mondial de Bruxelles 2014” Bucuresti, 13 mai 2014 – Romania a participat anul acesta la cea de-a 20-a editie a traditionalului Concours Mondial de Bruxelles, unul dintre cele mai importante competitii mondiale de vin si degustare. Vinul romanesc a fost …

Concurs: Cel mai bun fel de mancare din Bucuresti

Restograf lanseaza un concurs de anvergura pentru desemnarea celor mai bune feluri de mancare ale restaurantelor bucurestene, reprezentative pentru fiecare tip de bucatarie in parte: cel mai bun kebab, cel mai bun foie gras, cele mai bune fructe de mare, cele mai bune paste, cea mai buna vita, cei mai buni carnati, cea mai buna …

Minicantina pentru corporatistii fumatori

Ad-Hoc e ultimul intrat in grupul celor trei mici bistrouri de pe Calea Victoriei grupate pe aceeasi parte intre Grigore Alexandrescu si Orlando (acum Gina Patrichi), langa Omnivore’s Dilemma si El-Bistro, Ad-Hoc fiind primul cum vii dinspre Piata Victoriei. Au luat un spatiu mic la parterul unui bloc vechi, si au noroc de ceva spatiu in …

Sfinte Episcop Chesarie, fa-i sa nu mai fumeze de fata cu clientii…

Casa Chesarie e un mic restaurant cu specific romanesc, mai degraba traditional, pe Regina Maria (unde incepe Episcop Chesarie, mai precis), aproape de Rondul Cosbuc. Au o casa mica, asa cum se vede din poza, cu o curte alaturi, fara verdeata. Strazile sunt frumoase acolo, e Bucurestiul vechi, cu multa nostalgie. Casa Chesarie e mai degraba …

Vitis Metamorfosis a cumparat un conac in judetul Buzau

Achizitie importanta pentru producatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis Vitis Metamorfosis, producator de vinuri premium din Dealu Mare, a investit in achizitionarea unui conac din judetul Buzau, ca parte a strategiei de dezvoltare si consolidare a companiei, inceputa in 2013. Tranzactia este estimata la 90.000 de euro. Proprietatea se afla in localitatea Naeni si va …

Un restaurant libanez cu fete de masa albe impecabile

Trabush e fesul acela rosu inchis al musulmanilor din jurul Mediteranei, de obicei tronconic. De aici vine numele restaurantului libanez Tarbush de pe Calea Calarasilor, intre Sfantul Stefan si Traian, deschis in august 2013 de domnul Fares, care e si patron si bucatar. Tarbush ocupa parterul unei case mari de pe cunoscuta strada, un fel de …

Spanacul

Pe masa de primavara a romanilor din toate paturile sociale, spanacul este o prezenta constanta. Fie gatit in ceaun, la foc de lemne, cu mamaliga si usturoi, sau in cele mai rafinate meniuri din restaurantele din Bucuresti, spanacul este la fel de apreciat si la fel de delicios. Primavara apare inaintea multor legume si este …

Schimbati bucatarul si pastrati chelnerul la Casa Mihalache!

Se mananca prost la restaurantul Casa Mihalache. Nimic din ce am luat aici nu am mancat pana la capat, toate au ramas in farfurie, pana si papanasii. Ce-o fi in mintea bucatarului sef? Dar in cea a patronului care il tine acolo? Casa Mihalache e un restaurant mic, pe Ion Mihalache, de unde isi trage si …

Iata si un restaurant care a inceput sa faca mancare mai buna

Restaurantul Caredy s-a mutat in Piata Universitatii in noiembrie 2013, dupa ce mai multi ani a fost pe strada Sofia, chiar in fata parculetului Monseniorului Ghyka, unde acum e Casa Boiereasca. Putini isi mai aduc aminte de restaurantul Trocadero de pe vremea lui Ceausescu, de pe latura pietei dinspre Doamnei. Acole e acum Caredy. Cred …

Se poate manca boiereste daca vrea domnul Johnson

Palatul Stirbei din Buftea si Palatul Stirbei de pe Calea Victoriei au fost constuite de acelasi inginer, primul ridicandu-se cel din Bucuresti, in prima parte a secolului al XIX-lea, cel din Buftea incepand a fi cladit la mai putin de doi ani de la terminarea primului.  In Capitala trecem pe langa palate, mai mici sau …

Ca sa nu mai pocnesti din degete dupa ospatar

Nu exista client care sa nu fi asteptat cel putin o data minute in sir ca sa apara un ospatar care sa-i ia comanda. Este o situatie frustranta, pe care nici clientii, nici restaurantele nu si-o doresc. Din fericire, aceasta problema des intalnita poate fi rezolvata folosind un simplu sistem de apelare a personalului de …

Mancare buna, bere buna, muzica proasta

Am avut o intalnire placuta cu beraria germana Siegfried – Siegfried Privatbrauerei, pe numele ei intreg – la scurt timp de la deschidere, adica in aprilie 2014. Au luat o cladire din fosta fabrica de tigari din Regie, vizavi de complexul comercial Orhideea si foarte aproape de alt restaurant mare al zonei, La Mia Musica. …

Un pariu spaniol riscant

Pe strada Crisana, intre Popa Tatu si Berzei, aproape de Sala Radio, o familie care a trait aproape 20 de ani in Spania a deschis un restaurant spaniol cu o luna in urma, adica in martie 2014. I-au spus Pata Negra, probabil ca asta insemnand „pata neagra”. Un lucru foarte bun si laudabil, fara indoiala. …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe