Are balta pește, dar care e mai bun? Cele mai sănătoase specii (și care sunt de evitat)

Știi că e bine să mănânci pește, dar sunt și specii pe care ar trebui să le eviți. Deci, ce fel de pește e mai bun?

@acasă: Jos telefoanele, sus șorțurile! Fă pizza împreună cu copiii

Vrei să uite de TikTok sau de Roblox? Ia-i cu tine în bucătărie să faceți pizza!

Top 5 cocktailuri preferate de James Bond (pe care ar trebui să le încerci și tu)

„Shaken, not stirred”. Toți știm faimoasa replică a lui 007! Dar știi și ce cocktailuri preferă să bea?

Este oficial: restaurantele rămân deschise

Restaurantele rămân deschise, însă doar pentru cei vaccinați sau care au trecut prin boală.

Alimente de toamnă care te ajută să dormi mai bine

Îți e greu să adormi și dimineața te trezești obosit? Încearcă remediile din... farfurie!

„Dor de bun și bine”, o campanie pentru susținerea HoReCa inițiată de HORA și Mastercard

Inițiativa își propune să le redea oamenilor încrederea de a se întoarce în restaurantele preferate.

Certificatul verde, obligatoriu la restaurant

Certificatul digital este dovada vaccinării anti-Covid-19, a testării sau a trecerii prin boală.

Ustură? Doare? Uite care sunt cele mai faimoase sosuri iuți din lume

Gastronomia evoluează și este într-o continuă schimbare. Dar una dintre constante rămâne aceea că oamenilor din întreaga lume le place mâncarea picantă. Motiv pentru care au găsit tot felul de metode variate de a usca, zdrobi, afuma, mura și conserva ardeii și de a obține din ei sosuri iuți – unele picante până la extrem.

Food fight: Crema de zahăr ars vs Crème brûlée. Care e diferența?

Într-una din cele mai delicioase confruntări, Crema de zahăr ars intră în luptă cu Crème brûlée, farfurie la farfurie, cremă la cremă, să vedem care e cea mai cea. Pentru că dacă aveai impresia că sunt unul și același lucru, ei bine nu! E drept, se aseamănă, dar există câteva diferențe importante între cele două.

Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?

Cu toții am trecut, la un moment dat, prin acel moment jenant când ni se aduce mâncarea la masă, doar că nu e chiar cum ne-am fi așteptat, din varii motive. Și de multe ori preferăm să nu spunem nimic, ca să nu fim genul acela de persoană dificilă. În realitate, e perfect ok să …

#Weekend‧Check‧In: Evenimente din București de interes pentru orice foodie (20-22 august)

Rămâi în oraș weekendul acesta și nu ți-ai făcut încă planuri? Îți dăm noi câteva idei. Am făcut o listă de evenimente care au loc în București între 20 și 22 august. Uită-te ce e „în program” și vezi dacă îți face ceva cu ochiul.

Cărți de bucate publicate de bucătari români renumiți

Ai avut ocazia să-i vezi în show-urile de televiziune, poate îi urmărești pe Instagram și nu ratezi niciun video publicat pe canalele lor de You Tube. Sunt printre cei mai cunoscuți Chefi de la noi, care au decis să împărtășească ceva din experiența lor și… în scris. Iată deci 5 cărți publicate de-a lungul timpului …

A început BUCHAREST RESTAURANT WEEK

Mâncarea bună ne readuce împreună! Timp de 14 zile, ai discounturi de până la -70% la cele mai tari restaurante din București!

Noi măsuri de relaxare: fără mască și restricții de noapte din 15 mai

Prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID va avea loc chiar de sâmbătă, 15 mai, a anunțat președintele Klaus Iohannis. În primă fază se va renunța la purtarea măștii în aer liber (cu câteva excepții) și se vor elimina restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Cum eviți excesele alimentare la masa de Paște

De Sărbători e mereu aceeași poveste – bucate multe, gustoase și poftă de a mânca din toate. Iar la finalul zilei te simți ca un elefant. Cum ar trebui să procedăm ca să nu ajungem (din nou) în situația de a face excese alimentare, ne explică nutriționistul Alexandru Popa, care vine cu unele recomandări pentru …

Restaurante de la care poți comanda preparate pentru masa de Paște

Ne place să avem tot felul de bunătăți la masa de Paște, să fie cât mai îmbelșugată! Din păcate însă, nu avem mereu timpul necesar (sau priceperea) să gătim toate câte ne-am dori. Și atunci pică la fix ofertele restaurantelor de la care poți comanda preparate de Paște! Brasserie 41 Caru’ cu bere Conacul Românesc …

Cum arată echilibrul nutrițional perfect, într-o farfurie?

Știm cu toții că ar trebui să mâncăm mai multe fructe și legume, să ne ferim de grăsimi și zaharuri și… toată teoria. Dar ce ar trebui, mai exact, să conțină meniul așa încât să existe un echilibru nutrițional în farfurie? Există vreo diferență dacă vorbim de femei sau bărbați? Cum ne calculăm necesarul de …

Ai încercat noile produse Plant-Based de la Burger King?

De luna aceasta, Burger King a adus și în România mult așteptatele lor produse plant-based – Whooper și Nuggets cu 0% carne. Noile apariții se adresează flexitarienilor care preferă produsele fără carne dar încă își doresc să simtă gustul și consistența cărnii.

#RețeteDeChef: Cheesecake cu aromă de lămâie, de la Sorin Bontea

Dacă vrei să prepari un desert pe gât de gustos, pe atât de simplu de făcut, încearcă rețeta de cheesecake de la Chef Sorin Bontea. O prăjitură răcoroasă, cu aromă de lămâie, pe care Chef-ul te învață cum să o faci, pas cu pas (urmărește rețeta video).

Cum arată micul dejun în 20 de țări ale lumii

Atunci când vine vorba de micul dejun, nu stăm prea mult pe gânduri și ne rezumăm la ceea ce ne-am obișnuit – ouă, cereale, lactate, mezeluri etc. Însă a începe ziua cu o masă sățioasă poate avea un înțeles diferit în funcție de locul în care te trezești. Te-ai gândit vreodată din ce se compune …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe