Am plecat cam indispus de la Meze, cu sentimentul ca am platit cu mult mai mult decat facea mancarea lor. Meze e un restaurant care se lauda ca a adus doi bucatari din Grecia, formati la scoala unuia despre care vorbeau cu respect, probabil un mare chef din tara lor. Insa, ori nu au fost …
De jumatate de an exista in Bucuresti un spatiu in care poti sa-ti destinzi si creierii, si papilele gustative, de multe ori in acelasi timp. E locul ala hip in care te tot intorci, sa vezi ce nebunii a mai inventat bucataria, la ce evenimente se mai strange lumea sau ce lucrari sunt atarnate temporar …
Palmyra e un restaurant arabesc deschis la sfarsitul verii lui 2012 la parterul unui bloc de birouri de la intersectia dintre Barbu Vacarescu si Lacul Tei, in locul lui Habibi, care fusese un restaurant cu bucatarie libaneaza destul de buna. A mai existat un Palmyra la Piata Galati (Piata Gemeni), deschis de unul dintre arabii …
„Pommes d’Amour“ (Marul Dragostei) Servirea mesei nu este altceva decat o combinatie intre gastronomia agreabila si o dieta bine studiata, o noua constientizare a calitatii vietii fiecaruia dintre noi si a mediului inconjurator. Toate acestea sunt un motiv in plus pentru consumatori sa se orienteze catre produsele biologice. Produsele naturale nu sunt numai o garantie …
101 distinctii de aur si argint, la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012 – Dragasani Bucuresti, 6 noiembrie – Cei peste 40 de producatori si importatori de vinuri medaliati la concursul Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012 au intrat in posesia distinctiilor in cadrul unui eveniment de gala organizat de Vinul.Ro pe 5 noiembrie, la Hotelul Marshal …
DIWALI, festivalul luminilor, aduce mancarea traditional indiana in Romania Bucuresti, 5 Noimebrie: Diwali, festivalul luminilor si inceputul noului an hindus, poate fi sarbatorit anul acesta in cadrul Indian Food Festival, ce va avea loc in perioada 12 – 25 noiembrie la Crowne Plaza Romania. Evenimentul isi propune sa promoveze mancarea traditionala specifica regiunilor din India …
Iulian Craciun, IT-istul invalid care a facut Restograful de la inceputurile lui si care il dezvolta in permanenta, candideaza la alegerile de luna viitoare impotriva lui Dan Voiculescu, intr-un sector din Bucuresti. Iulian are o boala teribila, o are de cand era mic, si infirmitatea e atat de mare incat nu poate sa-si ia singur …
Promotie culinara: De la ferma, in farfuria dumneavoastra Carne de la fermieri romani, Legume de la gradinari romani, Peste din rauri romanesti Perioada: 12 noiembrie – 12 decembrie, orele 12:00 – 16:00 Locatia: Restaurantul The Gang, Calea Floreasca 111-113 Scopul: Promovarea patrimoniului culinar romanesc, a originii geografice specifice, a taranilor, micilor producatori, prin punerea in …
Sub deviza « BUN pentru Gust, pentru Sanatate si pentru Planeta ! » Saptamana Gustului si-a sarbatorit a 2-a editie, pe data de 26 Octombrie 2012, prin atelierul « Gust si Savoare », eveniment realizat sub inaltul Patronaj al Ambasadei Frantei in Romania. O seara plina de gust si savoare ce a reunit oficialitati romane si franceze, 10 Chefs Francezi …
Descopera Luna Cafe & Bistro – aroma interbelica, narghilea si rasfat culinar! Bucuresti, 29 octombrie 2012 – O casa din centrul Bucurestiului, care a vazut si trait multe povesti, a devenit Luna Cafe & Bistro (www.cafeluna.ro) – unul dintre cele mai noi restaurante din Bucuresti, care isi imbie vizitatorii cu muzica de creat amintiri si …
Saptamana Gusutlui in Romania Lectiile Gustului, la a 2-a editie, sub deviza BUN pentru Gust, pentru Sanatate si pentru Planeta, au demarat in editia 2012 in scolile din Bucuresti, la Scoala Centrala. Lectia Gustului a fost deschisa in prezenta domnului Philippe Gustin Ambasadorul Frantei in Romania, al doamnei Clementina Anghel Inspector de Specialitate in ISMB, …
Ii incurajam pe toti cei care vor sa-si spuna parerea sau sa sustina un punct de vedere legat de lumea restaurantelor bucurestene, de gastronomie, in general, de orice subiect care ar putea sa fie de interes pentru cititorii Restografului, sa ne trimita articole despre restaurantele vizitate, despre experientele avute, intamplari comice sau triste, opinii si …
Un nou meniu la Avalon – Smart Casual Dining From All Around the World Noul meniu al restaurantului Avalon isi pastreaza orientarea catre o varietate de preparate si de influente ce il califica drept un restaurant cu specific international, in el regasindu-se elemente de inspiratie italiana, franceza, asiatica si nord-americana. Meniul largeste si mai mult …
Radu si Anne Marie Parlog, proprietarii restaurantului Morgan la Dud, au renuntat la Florin Dumitrescu, cheful-vedeta, foarte mediatizat dupa Master Chef-ul de la ProTV, si l-au inlocuit cu Eduard Istoc, bucatar in echipa restaurantului de la deschiderea sa in luna iunie. Eduard Istoc e psiholog ca formatie si bucatar ca profesie si vocatie. Ni s-a …
El roman, tanar absolvent de matematica la Cambridge, ea coreeanca maruntica si plapanda; se tin de mana. Intra in restaurant, emotionati. – Buna ziua! – Buna ziua! – Aaa… stiti, noi tocmai ne-am casatorit si vrem sa facem o nunta aici in tara. Dar una mica, intima, intre neamuri si prieteni… Si neaparat cu mancare …
Eddy Seys este noul Executive Chef al Bistro Epoque. BISTRO Epoque, restaurantul hotelului boutique de 5 stele Epoque, din Bucuresti, implineste in luna noiembrie 2 ani de la lansare. Din 2010 si pana in prezent, locatia de langa boemul Cismigiu a fost gazda a peste 250 de evenimente chic: diplomatice, lansari, expozitii sau evenimente private …
The Embassy Park a fost deschis in parcul Herastrau, pe latura din Soseaua Nordului, in vara lui 2012 in locul restaurantului Neptunus, vizavi de Quattro Stagioni, chiar la intrarea in parc. Pana acum au functionat doar terasele, in special cea din spate, care e imensa, insa am vazut ceva oameni si in fata. Interiorul e …
Cine sunteti, cum ati ajuns bucatar, chef, patron de restaurant, unde ati lucrat? Antonio Passarelli, bucatar. In partile noastre, in Italia, in mod normal un bucatar dupa cativa ani de lucru in alte bucatarii viseaza la o bucatarie proprie, adica un restaurant propriu, asta inseamna ca pasul pentru mine a fost usor. Antonio Passarelli, cuoco. …
53% dintre bucurestenii care iau adesea masa in oras considera ca au un comportament alimentar nesanatos, conform unui studiu Unilever Food Solutions*. Acelasi studiu a aratat ca 73% dintre cei intervievati nu stiu care este cantitatea zilnica recomandata pentru sare, zahar si grasimi. Gradul de educatie privind principiile unei alimentatii echilibrate este scazut – aproape …
Despre David si Goliat In acest eseu despre hrana si gatit, raspund unei provocari lansate de David Contant, un fel de declansator uman al acestui articol. Avem si un avertisment, necesar: conceptele si ilustrarile din articol nu sunt publicitate platita, ci elementele necesare intelegerii sensului unei evolutii. Iar citarile nu sunt elogii, ci constatari in …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe