Primul restaurant Subway se deschide la Iasi

Lantul american de fast-food Subway deschide in Romania primul restaurant in Iasi, in cadrul Iulius Mall. „Subway, cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast food din lume, a semnat primul contract din România cu Iulius Group, pentru o locaţie în ansamblul multifuncţional Palas Iaşi, care va fi inaugurat în luna aprilie a acestui …

Le repas gastronomique des français

Le 23 septembre, tous les ans, aura lieu désormais: La fête de la gastronomie. C’est la première conséquence officielle de l’entrée du repas gastronomique français au patrimoine immatériel de l’Unesco. Le repas gastronomique des Français est sacré! Inscrit depuis le 19 novembre 2010, ce moment de la journée qui permet de fédérer le plus grand …

Phill se prezinta oficial

Phill, restaurantul mancarurilor fine si al design-ului inovator, si-a facut prezentarea oficiala. Tema evenimentului de lansare a fost inspirata de cartea lui Gordon Ramsay “Meniul perfect” publicata la Editura Litera. Dan-Silviu Boerescu (bucatarescu.ro), Antonina Sociu (dulcegarii-culinare.ro) si Anca Rusu (printesapolonic.ro) au recreat cateva din propunerile celebrului Chef. Fiecare dintre invitati a putut gusta cate un …

Aduc insultele vreo plusvaloare? Despre atacurile de pe Restograf…

Cand ne-am descris (subtitrat) proiectul Restograf ca “o monografie a restaurantelor bucurestene”, am stiut bine in ce ne bagam si ce ne asteapta, mai ales ca e un proiect initiat pe Internet, si centrat pe acesta, in mare masura. «Monografie» in limba romana inseamna, pe scurt, «un studiu amplu asupra unui anumit subiect, tratat detaliat …

Dacii ii inving pe italieni in Piata Romana!

Dupa cum anticipasem, restaurantul Cavalli Alati s-a inchis definitiv chiar la sfarsitul anului 2011, iar patronii au deschis un nou restaurant, Hanu’ Dacilor. Pe cartea de vizita scrie „Bistro Hanu’ Dacilor (sic!). Aceasta e mai degraba o schimbare de concept, facuta cam in fuga si pe genunchi. Am sustinut aceasta parere mai pe larg in …

Deux visions du monde

Deux mondes, deux systèmes, deux méthodes…de penser, d’agir, de concevoir l’humanité, l’homme, l’égalité ! Chaque loi, chaque système a ses limites et l’actualité du 21ième siècle le démontre tous les jours. La perfection existe en ce monde parce que celui qui l’apprécie est imparfait! Voilà une ordonnance de gouvernement qui semble aller dans la bonne voie …

Gastronomie avant-gardista in noul meniu Avalon

Restaurantul Avalon, unul dintre primele restaurante fusion bucurestene continua sa isi rasfete iubitorii de delicii culinare specific bucatariei fusion, improspatand meniul cu noi si noi produse toate respectand aceiasi linie culinara rafinata, cu accente indraznete si combinatii mereu uluitoare. Intr-o ambianta intima si un decor ce imbina cu succes elemente avangardiste -bucatarul nostru sef canadian, …

Concert de jazz cu Adrian Naidin la Papa la Șoni

Violoncelul lui Adrian Naidin sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori pictează sau soptește versuri. Strălucitor în partiturile clasice, ingenios și tehnic în jazz – de la genurile tradiționale, până la cele experimentale – plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin vorbește, oricare ar fi limbajul, despre muzică.“Nichita Stănescu spunea că muzica este …

Restaurantele din Bucuresti (partea a III-a: serviciile)

Peste 10 ani, serviciile din restaurantele bucurestene vor fi exact la fel ca acum. Si peste 20 de ani, aproape cu certitudine. Iar cei care vor mai fi inca in viata peste 30 de ani, s-ar putea sa aiba surpriza sa vada ceva nu foarte diferit… Si asta nu numai in restaurante, ci cam peste …

Serile de Jazz in Café Athénée

Athénée Palace Hilton a anuntat astazi lansarea serilor de Jazz in Café Athenee, in fiecare joi, incepand cu ora 20:00. Oaspetii din Café Athenee vor avea ocazia de a o urmari pe Nadia, o foarte talentata cantareata din republica Moldova, interpretand piese cunoscute de Jazz, acompaniata de chitara electro-acustica. Seara, Café Athenee este un bar-restaurant …

Gala BLOGourmet – Concurs pentru bloggerii de food

Restaurantul The Harbour lansează bloggerilor culinari o provocare: va premia cele mai bune articole culinare, cel mai bun blogger reţetar, cel mai bun blog de nişă, cele mai bune fotografii de preparate şi  cele mai bune recenzii, votate de public şi de un juriu de specialitate. Premiile în cadrul Galei sunt oferite de Logitech, Bilancia …

Prima Lady Chef din SE Europei se asociaza cu Margaritar

Ti-ai dorit vreodata sa ai ajutorul unui bucatar celebru chiar la tine acasa? Margaritar te invita in bucataria primei Lady Chef din sud-estul Europei, pe www.zaharmargaritar.ro. Zaharul Margaritar te invita in bucataria Corneliei Ghisoi, prima Lady Chef din sud-estul Europei, in cadrul noului website interactiv www.zaharmargaritar.ro. Noul website include cele mai importante noutati legate de …

Un italian primitor in Centrul Vechi – Bel Mondo

Am petrecut o dupa-amiaza foarte placuta la Bel Mondo, restaurant deschis in locul fostului Amsterdam Café din Str Covaci. Mi-a placut intotdeauna la Amsterdam Café si am avut senzatia ca o parte din atmosfera placuta de atunci s-a transmis pana in ziua de azi. Probabil ca de vina este si decorul, pe care cei de …

Restaurantele din Bucuresti (partea a II-a: dusmanii mancarii bune)

In articolul precedent am incercat sa trag niste concluzii dupa ce am vizitat si am evaluat peste 400 de restaurante din Bucuresti in ultimii trei ani si ceva, restaurante despre care am tot scris aici, pe Restograf. Una dintre concluziile cele mai surprinzatoare a fost aceea ca bucurestenii par sa fie mult mai putin pretentiosi …

Un nou restaurant Aquarium, in locul lui Classa di T

Boban Lazic (Bobby), sarbul care are de foarte multi ani restaurantul Aquarium in zona Dacia – Piata Gemeni, impreuna cu Cornel Dinu, din cate se spune, a preluat de la Vasile Turcu (sau s-a asociat cu el?) restaurantul Classa di T de la Piata Floreasca si l-a numit Novi Aquarium. Noul Aquarium a fost deschis …

Restaurantele din Bucuresti (partea I: mancarea)

“Restaurantele din Bucuresti sunt adesea adevarate colectii de contradictii iar patronii lor niste masochisti ireductibili, atunci cand nu fac ceea ce fac doar din razbunare pe bietii clienti, sau – si nu stiu daca asta e bine sau nu – pur si simplu pentru ca apelul la logica elementara e un lucru peste puterile lor. …

S-a deschis La Fondue – restaurant de branzeturi elvetiene

“La Fondue”,  restaurantul din Romania cu specific in totalitate traditional elvetian! Cu echipamente si materie prima adusa tocmai din Elvetia, La Fondue a creat un colt elvetian in Centrul Istoric, unde decorul si ambientul creaza atmosfera unui han din inima Alpilor. Pentru cei care nu cunosc acest concept, „La Fondue” propune o altfel de bucatarie, in …

Teambuilding in bucataria Wu Xing

Echipa Wu Xing propune companiilor un nou concept, unic in Romania: food&fun in bucataria Wu Xing. Incepand cu luna decembrie, acest pachet de servicii va fi disponibil tuturor celor ce doresc sa aiba o petrecere de Craciun unicat sau sa desfasoare sesiuni de teambuilding si networking in bucatarie, alaturi de trainerul bucatar Tushin Tugso. Pe …

Topul restaurantelor din Bucuresti pe 2011

Saptamana trecuta au fost anuntate si inmanate Premiile Restograf pe 2011 restaurantelor din Bucuresti cu cea mai buna mancare. Spun “cea mai buna mancare” pentru ca acesta a fost singurul criteriu de evaluare si de departajare. Fara a tine seama, deci, de amenajare, decoruri, atmosfera, servicii, preturi etc. Au fost mai multe categorii: cel mai …

Un nou Han al Berarilor in Casa Elena Lupescu

Pe 11 decembrie 2011 Dragos Petrescu si-a deschis ultimul restaurant, Hanu Berarilor Interbelic – Casa Lupescu, in bv. Pache Protopopescu la nr. 51. Casa (din poza) a apartinut Elenei Lupescu, „amanta regala”, si a fost complet renovata, desi nu pare sa fi restaurata dupa planurile si imaginea originare. Restaurantul se intinde pe doua niveluri, iar …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe