La Cantine de Nicolai, castigatorul METRO Chef 2011

Trofeul „Competitia bucatarilor METRO Chef 2011” si medalia de aur a revenit restaurantului La Cantine de Nicolai. Reprezentantii castigatorului, Petrut Buzdugan si Danut Panait au intrat in posesia premiului, care consta in doua burse de doua saptamani pentru programul „Authentique French Cuisine” la Institutul Paul Bocuse. Premiul doi a revenit restaurantului Belvedere din Brasov si consta …

Ziua Recoltei la restaurantul The Harbour

Vineri, 28 octombrie, incepand cu orele 20:00, restaurantul The Harbour reface atmosfera campeneasca, asteptandu-si invitatii cu produse  romanesti. Evenimentul se desfasoara sub numele de Ziua Recoltei si aduce in atentie producatori traditionali, costume populare si cele mai nobile soiuri de vin. Echipa S.E.R.V.E (Societatea Euro Romana de Vinuri de Exceptie) va face o incursiune in …

Campanie Evenimentul Zilei impotriva fraudei din farfurie

Evenimentul Zilei a inceput o campanie de sensibilizare a consumatorului roman de produse alimentare periculoase, atat la restaurant cat si acasa, prin cumparaturile din magazine, inclusiv de la marile magazine si in cazul marcilor cunoscute. Iata ultimele articole: – Mezelurile, în topul bombelor alimentare – Topul bombelor alimentare – In ce alimente se gasesc cele …

Fotografie de colectie

Cu ocazia lansarii Saptamana Gustului 2011 in data de 14 Octombrie 2011 la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in parcul Coltei a fost realizata o fotografie emblematica cu o parte din cei mai reprezentativi bucatari din Romania alaturi de Masterul Bucatar Stefan Bercea, presedintele Asociatiei Bucatarilor si Cofetarilor din Romania. Fotografia a fost realizata pentru …

Orasu’n Bucate – Festival de mancare buna la Metropolis Center

Ca ne place mancarea buna si ca suntem gurmanzi nu e o noutate. Ca orasul e plin de surprize la nivel de oferta de gusturi si de preparate, nici asta nu e ceva nou. In schimb, Bucurestiului ii lipseau sarea si piperul de la targurile culinare, evenimente dominate de cele mai multe ori de kitsch …

Vine Wienerwald, se inchide Casa Silva

Casa Silva, micul restaurant din Calea Floreasca, in coltul parculetului de la Automatica, se inchide dupa cateva zeci de ani de functionare in aceeasi locatie, fiind acolo inca de pe vremea lui Ceausescu, se pare. In locul lui s-a deschis al doilea Wienerwald din Bucuresti, o investitie a turcilor Tunc si Ali Capa, fosti manageri …

Wu Xing a deschis magazin pe Facebook

Wu Xing a deschis magazin pe Facebook. Restaurantul de mâncare chinezească Wu Xing a lansat un magazin online pe pagina de Facebook. Wu Xing e primul restaurant cu livrare la domiciliu din România care lansează o astfel de aplicaţie în reţelele de socializare. Aplicaţia din pagina de Facebook a restaurantului permite răsfoirea meniului, grupat în …

De ce le place romanilor sa mearga la restaurant

Romanii ies la masa la restaurant pentru a fi serviti si pentru a socializa Bucuresti, 18 octombrie 2011: Cel mai nou studiu al Unilever Food Solutions despre obiceiurile si experientele romanilor cand iau masa in oras* arata care sunt motivele pentru care romanii ies la masa in oras, precum si diferentele dintre atitudinile barbatilor si …

Smecherie dezgustatoare…

Iata cum s-a gandit cineva sa-si faca trafic pe site pe gratis, batandu-si joc de bietii oameni care isi cauta un job… Anunt pe site-urile de recrutare de pe Internet: Mancator Profesionist Tipul ofertei: Full time, Part time, Project-based Nivel cariera: Fara experienta, Entry-level , Middle-level , Senior-level Locul ofertei: BUCURESTI Domeniile ofertei: Studenti, Secretariat …

S-a deschis oficial restaurantul Maxim

Marti seara, 11 octombrie, a avut loc evenimentul de prezentare a Restaurantului Maxim. Creat pentru a redefini o zona cu farmec a Bucurestiului de altadata – parcul Cismigiu, unde lumea buna iesea odinioara la promenada si savura seri de jazz si piano concert in localuri cochete, restaurantul Maxim se remarca mai ales prin bucataria mediteraneana …

S-a deschis Chocolat Createur de Gout din Dorobanti

In seara aceasta s-a redeschis Chocolat din strada Beller sub noul concept, Restaurant Boutique, Createur de Gout. Invitatii au avut surpriza sa gasesca restaurantul in lucru, literele tocmai se lipeau pe pereti, painile calde tocmai erau scoase din cuptor si prajiturile proaspete tocmai erau puse in vitrine (nu am reusit sa aflam daca facea parte …

Un nou restaurant italian, Stradivari

S-a lansat un nou restaurant italian, Stradivari, in zona Tineretului din Bucuresti. In comunicatul de presa, reprezentatii restaurantului spun ca acesta este „debutul unui restaurant italian cu preparate napoletane in principal si internationale in secundar”. In cadrul evenimentului de lansare , „Petrecerea Viorilor”, a fost invitat cvartetul Passione. In meniu gasim paste, pizza, spaghetti dar …

Festivalul Berii Bavareze

Incepand cu vineri, 7 octombrie, in Parcul Tineretului va avea loc Festivalul Berii Bavareze, o manifestare in stil nemtesc. Vor putea fi savurate beri germane ca Weismeiner, Monchshof, Paulaner, Maissel Weisse, beri din Cehia, cum ar fi Budejovichy, Budvar, Bernard sau beri englezesti ca Lodon Pride. Cei prezenti la festival vor putea gusta diferite sortimente …

Un nou restaurant sofisticat in Bucuresti…

Saptamana trecuta (ultima din septembrie 2011) s-a deschis Collage, un restaurant fusion care vrea sa se pozitioneze direct printre cele din varful topului restaurantelor din Bucuresti, si din Romania, fara indoiala… Collage se autodescrie ca „restaurant, lounge, winery & brandy room” si au pus pe cartile de vizita ceva ce pare sa fie un slogan: …

Ce cantitate de mancare arunca restaurantele? (Studiu UFS)

Studiu intocmit in 2010 de Asociatia Restaurantelor Sustenabile (Sustainable Restaurant Association). Ce cantitate de mancare arunca restaurantele? Cat din aceasta cantitate este mancare intoarsa de la mese? Cat de interesati sunt consumatorii de ce se intamplă cu mancarea pe care o lasa in farfurii? Raspunde la aceste intrebari al doilea Raport Global privind Meniurile, lansat …

The Harbour, gazda bloggerilor

Ieri, 29 septembrie, restaurantul The Harbour a gazduit un eveniment dedicat bloggerilor. Printre personalitatile din mediul online prezente la eveniment s-au numarat Cristian China Birta (chinezu.ro), Paula Negrea (ladylook.ro), Cetin Ametcea (arhiblog.ro), Cabral Ibaka (cabral.ro). Scopul intalnirii a fost impartasirea ideilor despre mediul online si nu numai, intr-o atmosfera prietenoasa. Restaurantul The Harbour este situat …

Noroc si ANTREC promoveaza bucataria traditionala romaneasca

Marca Noroc sprijina, in colaborare cu Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC), redescoperirea gastronomiei traditionale romanesti. Au fost planificate in acest sens opt festivaluri de traditii locale cu componente gastronomice, pe tot parcursul anului 2011. Proiectul a demarat cu Festivalul Bulzului, organizat in comuna Turia din judetul Covasna si cu Ziua Recoltei …

Mustarie si mancare traditionala la Targul Festin Romanesc

Maine, 30 septembrie, se va deschide in Parcul Sebastian un nou Targ de produse traditionale „Festin Romanesc”. Anuntul este facut intr-un comunicat de presa emis de Soninpex Serv Com, detinatorul marcii „Magiun de Topolveni”. Vizitatorii vor putea gasi aici produsele Fabricii Magiun de Topoloveni: zacusca de vinete, dulceturi din cirese negre, afine si prune dar …

Patronul de la Chez Marie, arestat pentru trafic de cocaina

Florin Dominic Popa, patronul restaurantului Chez Marie, a fost arestat preventiv in cursul zilei de ieri, sub acuzatia de trafic de cocaina, se anunta intr-un articol publicat pe site-ul Realitatea.net. Mandatul de arestare preventiva este emis pentru o perioada de 29 de zile. Procurorii DIICOT au descoperit ca Florin Dominic Popa a comercializat diferite cantitati de …

American Food & Wine taste la Ambasadorul SUA

Departamentul pentru Agricultura al Ambasadei SUA in Romania (Foreign Agricultural Service – US Embassy) a organizat marti, 27 sept. 20011, o prezentare de produse alimentare americane – mai precis, vinuri, whiskey si carne de vita – la resedinta Ambasadorului SUA in Romania. Mark H. Gitenstein, in prezenta a numerosi invitati din diverse domenii, ca hospitality, …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe