Restaurantul Casa Elisabeta si-a schimbat numele in Satyricon

La inceputul anilor ’90 se amenaja intr-o cladire veche de pe strada Ion Neculce restaurantul Casa Elisabeta. Aceeasi incinta a mai gazduit localuri in perioada 1930-1950. De-a lungul timpului, interiorul a devenit o adevarata expozitie de obiecte de arta colectionate  de catre proprietari. In ultima perioada, insa, principalul element de decor erau posterele cu personaje …

Despre ce fel de oameni poţi întâlni în restaurante şi cum îi numeşti

Despre prinţi şi prinţese O cronică gastronomică îşi poartă privirea uneori dinspre farfurie spre ambianţa dintr-un restaurant şi spre onorabilii comeseni, a căror prezenţă poate fi invocată în favoarea calităţii cutărui stabiliment gastronomic. Precizările ce urmează, condimentate cu ceva erudiţie şi un vârf de bun simţ, sunt un ghid pentru editorialiştii şi comentatorii restografului. Vom …

Un nou executive chef la Athenee Palace Hilton

Gabriele Savini este, incepand cu 9 martie, noul executive chef pentru restaurantele si serviciile de banqueting ale hotelului Athene Palace Hilton. Primul proiect al sau este redeschiderea Restaurantului Roberto’s, aflat in prezent in renovare. Gabriele Savni s-a nascut in Senigallia, Italia. A urmat cursurile scolii hoteliere din Roma si a obtinut la finalul celor cinci ani de studiu diploma in …

Die italienische VIP – Gastwirtschaft: Spaghetti sind aus!

Diesmal nur um gesehen zu werden! Osteria Gioia Benotung: 7/10 Spaghetti, aglio, olio e peperoncino! Auf gut deutsch: Spaghetti mit Knoblauch, Olivenöl und scharfer (roten) Pfefferoni, RON 18,- bei jeder italienischen Kneipe ein Klassiker und somit auch eine Selbstverständlichkeit. In Ferrara, neben dem Dom, steht die wohl älteste Osteria der Welt, deren Vorhandensein bis ins …

Achtung Ekstase! Diesmal Rind! Die magische Anziehungskraft einer schwarzen Plastikkuh namens OSHO!

Benotung: 8/ 10 Eine Adresse fuer Feinschmecker und alle die in gepflegter jedoch aber auch lockerer Atmosphäre gerne gesehen werden. Eine Garderobe existiert nicht. Die Mäntel und Mützen werden vom Personal hinter Wänden “versteckt”. Die Gaststätte fär am Mittag und Abend (Öffnungszeiten MO-Fr von 10:30 Uhr bis zum letzten Kunden, am Wochenende ab 09:00 Uhr …

Prima editie Grill Champions Tour

Pe 25 martie va avea loc in Bucuresti primul eveniment profesionist din Romania dedicat artei gatitului in stil american, Grill Champions Tour. Organizatorul evenimentului, GrillSociety.ro, îşi propune să aducă periodic în România specialişti de calibru mondial ai domeniului. Anul acesta, invitat de onoare este Camillo “DonCaruso” Tomanek, campionul anului 2010 la barbecue şi posesor a numeroase titluri …

Curs de nutritie cu degustare la Serendipity

Incepand cu 10 martie, ceainaria Serendipity organizeaza un curs format din doua module intitulat „Sanatatea vine…mancand!”. Evenimentul este dedicat celor care au devenit constienti de importanta hranei, simt intutiv ca e timpul sa adopte noi obiceiuri alimentare dar nu au informatii concrete despre punctul de plecare sau locurile concrete de unde isi pot procura hrana ideala. Cursul este …

Radacini Group deschide inca sase centre Domino Pizza

In vara anului trecut, se deschidea in Bucuresti primul centru Domino Pizza. Intr-un interval de sase luni au urmat inca alte doua iar anul acesta urmeaza o extindere solida constand in sase noi unitati si o linie de productie, anunta revista „Food & Bar”. Reprezentantii masterfrancizei Domino Pizza, Radacini Group, declara ca investitiile totale pentru acest an …

S-a deschis Paris 17 Bistro

Saptamana trecuta s-a deschis un nou bistrou in apropierea sediului Guvernului, pe strada Paris – si de aici ii vine si numele. Paris 17 Bistro; apartine lui Sorin Dumea si e situat la subsolul unei vile, cu intrarea direct din strada. E foarte frumoas amenajat, intr-un spatiu redus, destul de intim. Din punctul de vedere …

Inovatie in team building si petreceri corporate (prezentare)

Vremea teambuilding-urilor clasice a trecut demult. Azi, managerii de HR incearca sa inoveze. Sa fie originali, sa schimbe, sa se asigure ca aduc pe tapet interactivitatea. Elementul ludic. Ei stiu ca daca respecta principiile esentiale ale jocului, dar mai ales daca introduc o nota de noutate, obtin reteta de succes pentru o activitate motivationala. Daca …

Cum se mananca la tara… (prezentare)

Cum se mananca la tara, la Familia Oancea Răsfoind „Cartea Satului Tălmăcel” scrisă de Gabriel Stroilă, fiu al satului, care a „scormonit” prin vechile cronici din arhive şi a adunat date despre această aşezare,  pot concluziona că încă de la atestarea documentară a satului 1488 existau numele de OANCEA şi NEDELCU (numele de fată al …

Campionatul International de Gatit in Aer Liber 2011

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ organizeaza anul acesta o noua editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Evenimentul se va desfasura in Iasi, Bucuresti, Pitesti, Timisoara si Cluj. Cupa Bucurestiului va avea loc intre 27 si 29 mai. Competitia culinara se adreseaza atat profesionistilor, cat si amatorilor si isi propune sa popularizeze in …

„La Mama” se extinde

Odata cu implinirea a 12 ani de la inaugurarea brandului „La Mama”, Catalin Mahu, proprietarul retelei, anunta deschiderea a inca trei restaurante in acest an. Intr-un interviu acordat revistei „Food&Bar”, Catalin Mahu spune: „Traversam aceasta perioada in care ne luptam cu criza, dar consider ca am stat suficient si ne-am asezat suficient. A venit timpul …

Scandia Sibiu, un nou lant de restaurante

Sub sloganul „Bucatarie cu dichis”, Scandia Food lanseaza un lant de restaurante cu servire rapida axat pe produse din bucataria traditionala romaneasca. Baneasa Shopping Center este locatia aleasa pentru primul restaurant Scandia Sibiu. Robert Redeleanu, CEO Scandia Food, declara ca extinderea ulterioara va lua in considerare orase ca Sibiu, Timisoara si Cluj. Valoarea totala a …

Wienerwald deschide restaurante in Romania

Friedrich Jahn inaugura in anul 1955 primul restaurant Wienerwald in Munchen. De atunci afacerea s-a dezvoltat rapid, astfel incat in 1978 existau deja 1600 de restaurante in Europa. Meniul este, in mare parte, alcatuit din produse pe baza de pui. Franciza Wienerwald este adusa in anul acesta in Romania de catre oamenii de afaceri Tunc …

Inaugurarea Centrului Cultural & Restaurantului-Muzeu «Vatra Neamului»

Stiti cum e atunci cand un anticar incearca sa iti vanda un ceas pentru ca e din aur iar tu il cumperi doar pentru ca seamana cu al bunicului?… Ce pompos si desuet suna „vatra neamului”, imi spuneam privind cas invitatia. Ce sa mai spun de cuvantul „dineu” si „program cultural- artistic”. Si tocmai undeva …

Inaugurarea Centrului Cultural Basarabean “Vatra Neamului”

Uniunea Culturala a Romanilor Basarabeni, in parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova  au organizat vineri, 11 februarie, inaugurarea Centrului Cultural al Uniunii in cadrul Restaurantului-Muzeu „Vatra Neamului”. Asa cum a subliniat presedintele Uniunii, compozitorul Nicolae Caragia, acesta urmeaza a fi un lacas destinat sustinerii si promovarii valorilor culturale din Romania si Moldova. Presedinte onorific a fost …

Historische moldawische Gastwirtschaft!

Restaurantul muzeu Vatra Neamului (Stammesherd); Gutes Essen neben Bukarest! Als Beilage: Kultur, Witz und Selbstironie! Benotung: 8/10 „Stammesherd“ als Museum und Restaurantname ist irreführend. Es geht um eine luxuriös eingerichtete, rund um die Uhr geöffnete, riesige Gastwirtschaft (hunderte Sitze in verschiedenen Räumlichkeiten auf mehreren Stockwerken, inkl. für Nichtraucher), irgendwo in Balotesti (gute Parkmöglichkeiten), auf der …

Es menschelt in der Casa di David! Die Promis – Schänke der Stadt

Benotung: 8/10 „Der Knecht singt gern ein Freiheitslied des Abends in der Schenke. Das fördert die Verdauungskraft und würzet die Getränke“, so Heinrich Heine. Casa di David (geöffnet täglich zwischen 12:00 und 24:00 Uhr, geschätzte 100 Sitzplätze) am Herestrau – See ist ein Ort der Begegnung… ein Altar, wo der Pope (mir namentlich unbekannter Chefkoch!) …

Restaurantele Subway intra pe piata romaneasca

Subway, lantul american de restaurante tip fast-food, va avea, incepand cu anul acesta, 34.000 de francize in 95 de tari, printre care si Romania. Astfel, Subway poate deveni cea mai mare retea fast-food la nivel mondial. Primele restaurante ale retelei vor fi deschise in Romania, cel mai probabil, in a doua jumatate a acestui an. …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe