Asediul Casei di David

Acum mai multi ani, directorul din Romania al unei celebre companii multinationale (din acelea cu adevarat globale) a avut o disputa cu unii de la Casa di David, care i-au spus, sec, ca daca mai calca pe acolo ii rup picioarele. I-au spus in romaneste, insa directorului i-a tradus fata cu care era. Omul a …

Mica Elvetie elvetiano-romana

Eu evit cat de mult pot sa merg la restaurantele interlopilor, ale mafiotilor sau ale guvernantilor corupti, mi se face sila cand ma gandesc ca banii mei ar putea ajunge prin asemenea buzunare. De aceea intreb intotdeauna al cui e un local sau altul, insa rareori primesc raspuns, chiar si cand, aparent, nu ar fi …

Pariul riscant al lui Costanda cu La Mangerie

Culmea gastronomiei bucurestene pana in urma cu nu multi ani erau cateva restaurante “fusion” dar, mai ales, restaurantele italiene. Adica asa cum e acum in orasele mai mari de provincie, care se mandresc cu restaurante precum echivalentele lui Aquarium sau vreunei Trattoria oarecare in capitala. Apoi, au venit puternic din urma restaurantele si bistrourile frantuzesti, …

La Livada cu Visini mai bine mancati direct din copac

Unii bucuresteni isi mai aduc aminte ce e aceea o “livada”. Daca ar fi pe mana cui trebuie, micul restaurant cu marea lui gradina ar putea fi unul dintre cele mai frumoase si mai de succes localuri din Bucuresti. Insa nu a fost sa fie, si nici nu va fi prea curand. Sa presupunem ca …

Un weekend hedonist pe Litoralul romanesc

Dragi excursionisti, iubitori de frumos, Vara, weekend-urile programate din scurt au farmecul lor. Nu ai timp sa te pregatesti mult, nu ai asteptari decat de la un loc sau doua, unde te duci ca sa fii sigur ca nu ratezi starea de bine,  te urci in masina si pleci. E drept, daca asta se intampla …

La Chez Marie…

Daca ar face cineva un sondaj extins printre toti patronii de restaurante din Bucuresti si i-ar intreba ce ar alege intre un mic restaurant mediocru si un bistrou bun, cred ca aproape toti ar raspunde in cor: “Vrem restaurant, oricat de prost ar fi, numai restaurant sa fie, si nu bistrou!” Pe de alta parte, …

Cum au dat Vova si familia lovitura cu Osteria Gioia

Noul Osteria Gioia by Patrizia (asa se prezinta) e singurul restaurant italian, dintre cele cunoscute mie in Bucuresti, pe care il includ in grupul foarte restrans al celor cu gastronomie fina. Nu sunt un bun cunoscator al bucatariei italiene sofisticate, nu am fost niciodata la un restaurant cotat, de cate ori am ajuns la ei …

Bucurestenii se duc la Karishma ca sa vada chelneri indieni

Daca nu esti indian, ca sa auzi despre Karishma din surse avizate, risti sa treci de multe ori prin fata lui fara sa iti dai seama ca acolo e un restaurant care e deschis de mai mult de 5 ani. Nici de la cunoscuti nu ai multe sanse sa afli despre el, pentru ca am …

Museum – o alta cronica subiectiva

Fac parte dintre acele persoane care iubesc plimbarile in locuri linistite (mersul pe jos chiar ne face bine, in general) iar daca pe traseurile respective mai intalnesc si un restaurant retras situatia este cu atat mai incantatoare. Pentru ca stau aproape de zona Cotrocenilor nu odata m-am oprit la restaurantul Museum. Din punct de vedere …

Ce sa critici la Cantina lui Nicolai

Dupa cat de tare m-au enervat prima data niste chelneri de la “cantina” din Povernei, tare mult as fi vrut sa umplu cateva pagini numai cu grozavii despre Nicolai si despre afacerea lui. Din pacate pentru orgoliul meu, trebuie sa scriu acum ca acesta e cel mai bun restaurant la care si eu si cunoscutii …

La Exile, intr-o scurta vizita la Romica

Toata lumea stie (adesea subconstient) ca cel mai puternic instrument de marketing pentru un restaurant este sa stii ca tot timpul il gasesti pe patron acolo, sa vezi ca-si cunoaste clientii si ca acestia il cunosc, la randul lor, si ca se considera musafirii lui. Asa fac cucoana de la Jaristea,  Nicolai la Cantina lui, …

Capsa asa cum nu va mai fi niciodata

Casa Capsa a fost mai intai o cofetarie, in 1866, cand a fost deschisa, apoi i s-a alaturat si un restaurant, in 1881. Pe placuta de la intrare mi se pare ca am vazut ca scrie ca e din 1856, iar pe situl lor de Internet apare ca a fost fondata in 1852 de catre …

La Belle Epoque sau lectia lui Copos de facut bani cu un restaurant

Micul si cochetul bistrou de pe strada Beller a fost deschis de George Copos, cu multi ani in urma, care l-a vandut lui Nicolae Ghinea (cel care are magazinele Nic si alte acareturi in zona), care l-a inchiriat patronului de la White Horse, care nu a schimbat nimic, nici macar paginile jerpelite rau ale meniului, …

Cu nostalgie despre Select

Demult, pe vremea lui Ceausescu, erau multe restaurante, mai ales in afara Bucurestiului si a zonelor turistice, in care nu puteai primi altceva decat o supa transparenta si cotlet de porc cu cartofi prajiti. Cineva glumea odata si spunea ca atunci “la haute gastronomie” era larg raspandita in Romania, cu aluzie la meniurile microscopice. Localurile …

DonCafe nu se incadreaza prea bine in statistici

Fie ca e vorba despre un restaurant, despre o cafenea, un bar, un club sau alte locuri ale pierzaniei, clientela acelui local se (auto)defineste si se clarifica, de regula, foarte repede, in cateva saptamani de la deschidere. Cel mai bine se vede asta pe celebra deja strada Beller, unde corporatistii cu costum, cravata si laptop …

La Bonne Bouche – bistroul baietilor buni

De cand au vazut ca scriu cronici despre restaurant, mai multi oameni subtiri mi-au recomandat sa ma opresc la La Bonne Bouche daca ajung in centrul vechi. Ba, unii chiar m-au indemnat sa ma duc in mod special acolo, lucru nu tocmai la indemana cuiva care trebuie sa mearga cu masina, fie ca nu are …

Beraria lui Locic din Piata Dorobantilor

Daca s-ar fi intamplat sa merg de trei ori si nu de patru la Beraria Dorobanti inainte de a scrie despre ei, i-as fi pus direct in lista celor care dau mancare proasta bucurestenilor, alaturi de Burebista, de La Mama si de alte cateva ca ele. Nu stiu daca e doar o intamplare ca toate …

Jadoo Gardin, restaurantul care nu isi asuma riscuri inutile

In Wikipedia scrie ca Jadoo e numele unui album scos de un cantaret pakistanez. Nu stiu daca “gardin” inseamna ceva in vreo limba sau daca are o legatura cu “gradina”, asa cum pare; m-am uitat si pe Internet si nu am gasit cuvantul asta. E drept, am renuntat repede, poate ca m-as fi lamurit pana …

Ce mananca constantenii la Marco Polo

Ori de cate ori am fost in Constanta (foarte rar, o data la cativa ani), prietenii mei de acolo, care stiu ce-mi place si ce nu, m-au dus la niste restaurante in care am mancat mai mult peste fi alte inotatoare. Ca locurile acelea nu semanau prea mult cu cele cu care sunt eu obisnuit …

Memento mori la Mju

Sunt sigur ca as gasi multe articole admirative la adresa neobisnuitului restaurant de la intersectia dintre strazile Batistei (se citeste “batishtei”) si Vasile Lascar daca m-as uita putin pe Internet. Nu ar fi de mirare, stiind ca au primit si un titlu de “restaurant al anului”, in 2008 parca si nu tin minte de la …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe