Nu-i așa că zilele acestea, de când cu starea de urgență impusă de coronavirus, ai stat mai mult timp în bucătărie? La fel au făcut și 67% din bucureșteni, care au gătit mai mult decât de obicei în ultimele două luni (potrivit unui studiu Restograf). Așa că noi am pus cap la cap o listă cu …
Când vine vorba despre a lua decizii, deseori este chiar creierul nostru cel care ne sabotează și ne îngreunează sarcina. Însă cu un pic de efort și exercițiu, îți poți schimba comportamentul și modul de gândire, pentru a putea hotărî mai ușor ce ai de făcut.
Restaurantul KAIAMO și compania Metaminds vin în sprijinul instituțiilor aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, prin intermediul unei campanii umanitare. Cele două companii românești oferă zilnic personalului din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, al Poliției Locale Sector 1 și SMURD până la 400 de meniuri de prânz preparate din ingrediente de top, locale, …
Dacă ești pasionat de lumea culinară, sau dacă pur și simplu te-ai plictisit de seriale și nu știi la ce să te mai uiți, îți recomandăm noi câteva documentare gastronomice de pe Netflix, foarte interesante și bine realizate!
Astăzi dorim să te surprindem cu o altfel de rețetă de pască foarte bună, astfel încât acest simbol al sărbătorilor pascale să aducă și în acest fel înnoire. Chef Nico Lontras, executive chef la Casa Timiș ne-o dezvăluie imediat.
Acest articol nu este despre criza actuală și nu încearcă să ofere soluții pentru lucrul de acasă, regulile întâlnirilor virtuale sau investițiile financiare cât mai sigure. Încercă în schimb să ajute în a deveni mai pregătit pentru re-startul economic care începe deja să se întrezărească la orizont. Subiectul tratează, de fapt, universal și atemporal, tema …
Zilele acestea, peste tot dai cu ochii de poze cu cozonaci, care mai de care mai umflați și aranjați. E și normal, doar vine Paștele! Dar pun pariu că un cozonac simplu și bun ca cel propus de chef István Deák, nu ai mâncat!
Când lumea ți se întoarce pe dos și nimic nu mai pare la locul lui, îți găsești alinarea în lucrurile familiare. Chef Alexandru Dumitru, de la restaurant Anika, ne propune o rețetă de cococi, care să ne aducă aminte de copilărie și să ne facă să ne simțim mai bine.
Ai încercat burgerii de la FlipFlop? Sunt mi-nu-nați! Până când ne vom putea revedea la terasa ascunsă din Dacia 139, FlipFlop ne aduce burgerii care i-au pus pe harta gusturilor din București, prin patru aplicații de delivery (UberEats, FoodPanda, Glovo și TakeAway). În plus, ne împărtășesc și o rețetă pe care o poți încerca acasă.
Deși în această perioadă nu mai poți lua masa în oraș, multe dintre restaurantele clasice îți oferă acum posibilitatea de a comanda mâncare acasă. Astfel te poți bucura în continuare de preparatele tale preferate, dar faci și un mic gest pentru a ajuta acest segment atât de afectat de criza coronavirusului. Ce se întâmplă cu …
După ce autoritățile au decis închiderea localurilor în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului, singura opțiune rămâne cea de a comanda mâncare acasă din restaurantele preferate. Iată ce trebuie să știi pentru a fi în siguranță.
Stelele Michelin sunt o distincție la care visează orice bucătar sau proprietar de restaurant. Și chiar dacă poate nu ai avut ocazia de a lua masa înt-un astfel de local, știi că e o treabă destul de serioasă. Dar cum au apărut și cum se obțin ele, mai exact?
Pe lângă vaccinul antigripal, una dintre cele mai bune metode de a ține virozele departe este să consumi cât mai multe alimente care combat răceala și gripa. Care sunt cele mai cele dintre ele și cum îți poți întări sistemul imunitar, îți spunem noi.
Care sunt principalele food trends la care să ne așteptăm anul acesta? Specialiștii fac predicții în privința celor mai importante tendințe culinare care vor domina peisajul gastronomic în acest an. Iar noi vi le prezentăm pe cele mai importante. De la alternative la carne, plant-based, la preferința pentru produse obținute în mod sustenabil și până …
„De mâine intru la dietă!”. Îți sună cunoscut? Dar pentru asta ar trebui mai întâi să reușim cumva să ne ținem sub control pofta de mâncare… După mesele mai mult decât îndestulătoare pe care le-am servit cu toții de Sărbători, câți dintre noi nu am jurat pe roșu că, gata, din ianuarie intrăm la cură …
De codul bunelor maniere la restaurant ar trebui să țină cont toată lumea, indiferent de statut social, vârstă sau de locul în care se ia masa. Așa că ne-am gândit să facem o trecere în revistă a bunelor maniere pentru toți cei care fie le-au uitat, fie nu le-au știut pentru că nimeni nu le-a …
Ce ai zice de o cină în doi, pe Coasta de Azur, la cel mai bun restaurant din lume? Tu doar intră în concurs Restograf, iar de restul ne ocupăm noi! Și să ne înțelegem de la început… vorbim de trei zile petrecute în sud-estul Franței, cu bilete de avion și cazare oferite de Restograf. …
Știi sentimentul acela când intri într-un restaurant și îți dă imediat o stare de bine? De la decor, muzică, ambianță, până la atitudinea personalului, toate contează! La polul opus, sunt și localuri în care, de cum intri, ceva… nu se leagă. Și nici măcar nu trebuie să fie ceva evident. Sunt o mulțime de detalii …
Tot mai multă lume alege să renunțe la zahărul din alimentație. Însă cum pofta de dulce rămâne, căutăm substituenți, variante mai sănătoase. Iar una dintre cele mai recente de pe piață este zahărul din cocos. Ulei de cocos, fulgi de cocos… cocosul este în trend zilele astea. Căci da, se pare că în unele privințe …
Slow Food este un concept, un mod de a trăi și de a mânca. Este o încercare de a menține vie tradiția și cultura gastronomică locală, o reamintire a ceea ce înseamnă plăcerea de a lua masa în tihnă, un manifest împotriva vieții trăită pe repede înainte. Pe scurt, plăcerea gustului, combinată cu grija față de …
Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali
Află mai multe