Preparate vedeta de la restaurantele din Bucuresti – care sunt specialitatile anumitor locuri din oras

17 noiembrie 2016 | Noutati

Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un „ceva” pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce preparat vedeta va recomanda acestea.

Mai jos avem specialitatile catorva restaurante din Bucuresti, va invitam sa le descoperiti si sa alegeti, dupa cum dicteaza pofta, si pe care vreti sa le incercati.

 

Ad Hoc Bistro

 

specialitate ad hoc

Vitel fraged pregatit in bere neagra cu mirodenii si legume, asezat pe straturi de cartofi prajiti si salata #adhoc original de varza murata. Mandria locului ar fi mai multe, dar pe acesta il recomandam de data aceasta, suntem siguri ca modul de preparare este unul original deoarece este o reteta care ne apartine.

 

Yoshi

 

yoshi

Sashimi asortat cu mustar japonez „Yo karashi” contine burta de ton, hamachi, somon salbatic, sea-bass, ton alb, sos de coriandru, icre negre, icre de arici de mare si icre botarga care se gasesc doar la Yoshi.

 

Red Angus Steakhouse

 

specialitate red angus

Smokey BBQ Burger: carne de vita, Bacon, Cheddar, ceapa crocanta, sos BBQ, castraveti, rosii, Garlic Aioli in chifla facuta in casa. Ceea ce il face deosebit este sosul de BBQ pe care il pregatim dupa reteta proprie si mixul acestuia cu ceapa crocanta.
 

Naan

 

specialitate naan

 

Preparatul emblematic al Naan Food&Drink Studio este Painea Naan, preparata dupa o reteta traditionala. Denumirea restaurantului provine de la painea indiana naan, coapta in cuptorul tandoor si servita la fiecare masa. Restaurantul este dotat cu doua cuptoare tandoor, unul pentru painea naan si celalalt pentru frigarui cu diferite texturi de carnuri.

 

The Old Sibiu

 

specialitate old sibiu

Muschi de vita in crusta de cafea cu sos Porto, mousse de cartofi si broccoli.

Din noul nostru meniu, va prezentam un preparat sofisticat, special creat pentru persoanele care vor sa incerce experiente gastronomice care sa imbine intr-un mod surprinzator aromele. Acest preparat va atrage atentia si prin aspectul sau simplu si in acelasi timp rafinat, modul de prezentare fiind in tendinte si reprezentand un element modern, ce completeaza intreg peisajul pe care restaurantul nostru il ofera.

 

Gram Bistro

 

rsz_specialitate_gram (1)

 Selectia noastra de bruschete, care vine in 8 variante ce pot fi alese de client in functie de preferintele fiecaruia, in portii de cate 4. Noi l-am ales deoarece il consideram unic in peisajul culinar din Bucuresti, atat prin bogatia de variante cat si prin combinatiile inedite de ingrediente, arome si gusturi. De asemenea, credem ca se potriveste foarte bine cu conceptul nostru de bucatarie moderna, cosmopolita si reinventata. Nu in ultimul rand, credem ca este o reflectie buna a viziunii noastre asupra localului si atmosferei, „Indulge. Explore. Connect”, iar selectia noastra de bruschete inseamna delectare cu preparate deosebite, invitatia la descoperire de noi gusturi si combinatii si indemn la socializare si deconectare, impartind un platou inedit la un pahar de vin.

 

Mai jos gasiti si descrierea selectiei de bruschete disponibile in meniu.

 

– rosii, busuioc, usturoi
– somon fume, crema de branza, fruct de capera
– creveti, spuma de avocado, lime
– branza de capra, mousse de sfecla rosie, fistic (nou in meniul de iarna)
– tapenada de masline, rucola, rosii cherry, parmezan
– avocado, rosii cherry, rosii uscate, muguri de pin
– brie, rosii, dulceata de ceapa caramelizata
– prosciutto crudo, blue cheese, para (nou in meniul de iarna)

 

 3Kombinat

 

rsz_23kombinat

 

In restaurantul nostru, burgerii va poarta in fiecare saptamana intr-o calatorie in jurul lumii. Am fost in America, Turcia, Mexic, Thailanda, am sarbatorit de Halloween in stil american si am reusit sa gasim reteta perfecta: Burgerul 3Kombinat. Cu o combinatie din cea mai buna carne de vita, ciuperci la gratar, foi de rucola, rosii, branza cheddar si ceapa caramelizata, 3K reuseste sa imbine cele mai gustoase ingrediente. Adaugam sosurile homemade, in acest caz cel de blue cheese, alaturi de cartofii prajiti si salata de morcovi cu piper si catei de usturoi, iar senzatia este completa.

 

Frudisiac

 

salata frudisiac

 

Preparatul semnatura de la Frudisiac este intotdeauna altul si asta pentru ca el este reprezentat de salata din meniul zilei.

In fiecare zi altfel, salata zilei reprezinta locul nostru de joaca, este teritoriul in care ne exprimam cel mai bine creativitatea. Salata zilei de la Frudisiac reprezinta o incursiune in bucatarii diverse, existand uneori influente scandinave (folosim adesea legume marinate in-house sau peste posat), alteori din bucataria Orientului Mijlociu (daca intr-o zi nu folosim la salata un dressing cu tahini sau un humus cu ardei copti, mai mult ca sigur o vom asezona cu un dukkah divin, care se ragaseste zilnic in bucataria noastra), alteori din cea asiatica (folosim deopotriva pasta de chili, lemongrass sau pastele din hrisca mai cunoscute sub denumirea de “soba pasta”) sau din bucataria nord africana (trebuie sa incercati salata cu pui marinat in ras el hanout – este fabuloasa…).
In poza avem: salata cu rata confiata, fasole verde, quinoa, rosii galbene, creme fraiche, migdale, cimbrisor.

 

La Finca by Alioli

 

specialitate alioli

 

Paella poate cel mai faimos preparat spaniol, paella inseamna un amestec de carne (pui, porc, rata confiata, etc.) sau fructe de mare, supa de carne sau de peste, orez bomba spaniol si condimente, preparate la foc molcom pana scade bine zeama, iar orezul se prinde binisor de tigaia rotunda.Noi pastram reteta veche de 300 de ani, reteta traditionala din regiunea Valencia.Cea mai iubita Paella este cea cu fructe de mare (calamari, creveti, sepie, midii, langusta).Maancarea spaniola este atat de gustoasa pentru ca este bogata si gatita cu pasiune. La Alioli, ingredientele (importate de la mici furnizori locali din Spania) sunt combinate dupa adevaratele retete spaniole, cu pasiune si respect pentru gustul bun si bogat.
 

Aida Bistro

 

specialitate aida

 

Platou de Peste si Fructe de Mare
O combinatie exotica din bucataria Mediteraneana ce incanta, rasfata si plimba gusturile in vacante calde de vara. Platoul este acompaniat de un sos delicios cu ulei Extra-Virgin si vin Alb. Platoul de Peste si Fructe de Mare contine somon, midii, creveti, calamar si caracatita- mereu proaspete.
 

Alouette

 

specialitate alouette

 

La ora actuala, noul val in materie de gastronomie este reprezentat, fara doar si poate, de Burgerul Gourmet. Alouette – urban bistro – nu se dezice de acest trendsetter delicios si va propune o adevarata experienta culinara in Lumea Burgerilor. Este vorba despre „Travel Burger Day”, cel mai nou concept de la Alouette, care are la baza o reteta foarte simpla: se aleg cateva destinatii turistice foarte cunoscute. Apoi, se aleg ingredientele cele mai populare, specifice fiecarei tari selectate. Odata ajunsi la combinatia perfecta de ingrediente pentru fiecare burger in parte, adaugam un element surpriza pentru ca fiecare client sa se simta parte din poveste si din procesul de creatie.
Vedeta acestui sezon a fost GREEK Burger de Curcan! Contine crema de branza, rosii, castraveti, spanac, branza de capra, pasta de masline si sos cretan! Iar pentru ca ii place sa stea mult la mare si la soare, chiflele lui sunt putin bronzate cu Nero di Sepia si ii dau o alura exotica.

 

Le Bistrot Francais

 

le bistrot

 

Pentru Le Bistrot Francais, avem: File de vitel de Correze, sparanghel in strat fin de Comté, crema de anghinare si sos amaretto. Crescut in regiunea Limousin si hranit doar cu lapte matern, vitelul de Correze este o specialitate culinara specific frantuzeasca apreciata pentru textura sa frageda si gustul intens. Alaturarea de arome fine propuse, sosul de amaretto si branza Comté potentiaza savoarea preparatului, facandu-l unul dintre alegerile preferate ale oaspetilor Le Bistrot Francais.

 

Form Fusion

 

specialitate form

 

Foie gras de rata cu dulceata de rosii si branza de vaca.
Am plecat de la ideea clasica de pateu, branza si rosii, iar noi am interpretat-o in felul nostru unde am imbinat Foie Gras-ul cu acea branza de vaca maturata, cu o dulceata de rosii, pudra de mix de seminte si ceapa verde. Un preparat fusion si exclusivist.

 

Sushi Room

 

sushi room

 

Sashimi de ton, lup de mare si somon – un preparat savuros, realizat din ingrediente proaspete, de calitate, care te va surprinde prin asocierea de arome si texturi.

 

Aubergine Healthy Food

 aubergine

 

„Vinete cu fructe de mare” – un preparat emblematic deoarece este o combinatie inedita intre doua ingrediente indragite in Romania: vinetele si fructele de mare. Tahina si legumele proaspete in aceasta formula ofera ceva intr-adevar nou nu doar in Bucuresti, ci in intreaga tara. Preparatul este elegant si diferit in acelasi timp, surprinzator, simplu si care te face sa zambesti dupa ce simti explozia gustului. Este un fel de mancare emotionala care iti da idei in momentul in care o gusti ca totul este posibil din punct de vedere al combinatiilor culinare.

 

Voi ce preparate ati incercat din cele de mai sus, ce reteta vedeta ale restaurantelor enumerate mai sus?